Zahájily v improvizovaných sestavách

Tatran Rakovník – SK Kladno 5:3 (2:3)

V sobotu sehrály první přípravný zápas týmy Tatranu a SK Kladno, které oba shodně hrají divizi B, ale když se tento duel domlouval, tak se počítalo s tím, že Tatran sestoupí do KP. Přesto se trenéři domluvili, že zápas sehrají. V obou mužstvech chyběla řada opor a dostalo šanci mládí. 

Lepší vstup do zápasu měli hosté, kteří po deseti minutách vedli o dva góly. Poprvé skórovali po chybě Kabeleho, který dělal kličku útočníkovi, ale o míč přišel. Při druhém Kabele nedůrazně odkopl míč (pouze pár metrů za vápno), což hosté následně potrestali – 0:2. Domácím se podařilo snížit po čtvrthodině, kdy Hradecký poslal do vápna ostrý centr. Junek s Černým šli do souboje s brankářem Vokounem. Ani jeden míč nezasáhl, ten propadl k Nesládkovi, který trefil prázdnou branku – 1:2. V dalších minutách měli domácí tři velké šance na vyrovnání, ale Nesládek, Rothe a ani Junek Vokouna nepřekonali, a tak přišel trest. Domácí obrana nezachytila kolmici a Růžička po kličce Kabelemu zavěsil potřetí – 1:3. Těsně před poločasem chyboval hostující obránce Janda při rozehrávce, kterou vystihl Bredler. Ve skluzu posunul míč kolem vyběhnuvšího Vokouna na Nesládka, před kterým byla prázdná branka – 2:3.

Do druhé části hosté vystřídali špílmachra Pechra, což se na jejich hře projevilo. Naopak domácí zpřesnili hru. Dobře drželi míč, díky čemuž si vytvořili tlak. Hned po sedmi minutách vyhrál Vrána na půlce souboj s obráncem. Pustil míč za sebe na P. Kučeru, který vnikl do vápna a propálil Kleinmonda – 3:3. Za pět minut zakryl Vrána na půlce míč. Obtočil se kolem obránce. Kolmicí vysunul Junka, který utekl a obstřelil Kleinmonda – 4:3. Po hodině hry zaúřadovali mladé pušky. L. Dolák vysunul na levé straně Lisnera, do jehož přesného centru stačilo Junkovi nastavit placírku – 5:3. V závěru mohli hosté snížit, ale Kabele dvěma, po sobě jdoucími bravurními zákroky, situaci zachránil.

Radek Polášek:

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký (46. Lisner), J. Kučera (46. Vrána), Vecka (80. J. Kučera), Černý – P. Kučera (65. Hradecký), Bredler, Verner (75. Rothe), Rothe (46. L. Dolák) – Junek, Nesládek (55. Zaspal). Trenér: Radek Polášek.

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5445264