První poločas je příslibem do budoucna

FC Slavia Karlovy Vary – Tatran Rakovník 4:2 (2:1)

Ve čtvrtek 17. ledna, v rámci abertamského soustředění, sehráli divizní fotbalisté Tatranu Rakovník první přípravné utkání, když sjeli z hor do lázní, aby se střetli se třetiligovou Slavií Karlovy Vary, kterou z lavičky vedli bývalí ligoví borci Robert Žák, Josef Němec a Daniel Drahokoupil. 

V dresu Tatranu se po roce a půl opět objevil Stanislav Mařík, který se vrátil, aby klubu pomohl v cestě za záchranou divize. Druhou posilou byl kladenský mladík Aleš Nesládek.

Prvních dvacet minut přineslo překvapivý průběh. Tatran byl lepším a fotbalovějším týmem. Do první šance se po pěti minutách dostal P. Kučera, který si naběhl na Maříkovu kolmici, ale sám před brankářem nastřelil pouze jeho tělo. Za pár minut to byl opět P. Kučera, který tentokrát udělal vyběhnuvšímu brankáři kličku, ale ve skluzu zamířil jen do tyče odkryté branky. Domácí zahrozili nebezpečnou střelou Geňa, se kterou si Kabele poradil. Zhruba v 17. min. chyboval před pokutovým územím domácích Bredler. Následoval rychlý brejk a během pěti vteřin šel domácí útočník sám na Kabeleho, kterému udělal dlouhou kličku a zakončil do prázdné branky – 1:0. Tatran se po gólu chvilku hledal, ale zaslouženého vyrovnání se dočkal po půlhodině. P. Kučera se za vápnem opřel do míče a trefil šibenici – 1:1. Bohužel pár vteřin před přestávkou poslal Rothe malou domů Kabelemu, což využil Geňo a po kličce překonal brankáře Tatranu – 2:1.

Druhý poločas byl ze strany domácích ve znamení herní převahy. Během dvaceti minut si vypracovali tři vyložené šance, ale narazili na zeď jménem Petr Kabele, který předvedl několik neskutečných zákroků. Zhruba po hodině ale byl brankář Tatranu bezmocný proti střele do šibenice – 3:1. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat. Mařík s Kingsley Omoviem připravili gólovku pro Vránu, který svoji placírku poslal přesně k tyči – 3:2. Naděje hostů ale trvala jen tři minuty. Domácí podnikli rychlou akci, proti které byl, v tomto utkání výborně chytající Kabele, bezmocný – 4:2.

Radek Polášek: „Každá prověrka s třetí ligou je velice užitečná. S prvním poločasem jsem spokojen, jen jsme jej měli vyhrát 3:1. Druhá část už byla v režii domácího týmu a nebýt Petra Kabeleho, tak by byl výsledek mnohem krutější. Zkoušíme některé herní varianty, a proto jsem rád, že jsme mohli, v rámci soustředění, toto utkání sehrát.“

Tn. Rakovník: Kabele – Rothe (64. Černý), Vecka, Verner (58. J. Kučera), Černý (46. Kutafin) – Bredler – Hradecký (46. L. Dolák), Novák, Mařík, P. Kučera (46. Kingsley Omovie) – Nesládek (46. Vrána). Trenér: Radek Polášek.  

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5040692