Dvě rozdílné fotbalové tváře Tatranu

Uplynulý týden byl pro divizní fotbalisty Tatranu velmi náročný, protože je čekali dva těžcí soupeři z čela soutěže. Ve středu se tým představil v Neratovicích a v sobotu doma přivítal velmi silný Český Brod. Navíc trenér Pavel Koutenský postrádal tři klíčové hráče – Hynka, Vránu a v sobotu i Doláka. 

FK Neratovice – Tatran Rakovník 4:0 (2:0)

Ve středu byla na programu dohrávka prvního divizního jarního kole, ve které se fotbalisté Tatranu představili v Neratovicích. Trenér Pavel Koutenský postrádal dva klíčové hráče Adama Vránu a Jana Hynka, které na zelený trávník nepustilo zranění.

Prvních dvacet minut přineslo fotbal plný nepřesností. Oba týmy se snažily o útočení, ale toto snažní hatily nepřesnosti. Domácí hrozily hlavně ze standardních situací. Ve 23. min. zahrávali domácí trestný kop ze strany. Na přední tyči podskočili míč čtyři hráči. Míč propadl a trefil vracejícího se Vernera do těla a skončil v síti – 1:0. Hned po rozehrávce poslal Vecka dlouhý míč za obranu, na který si naběhl Kingsley Omovie. Vyřadil kličkou špatně vyběhnuvšího brankáře Švejdu. Vrátil míč proti noze Kučerovi, který ale přestřelil prázdnou branku. Ve 34. přišla druhá nepřesnost host. Kučera si nevšiml stojícího útočníka, který vystihl nahrávku a stopera Vecku. Obhodil si ho. Šel sám na Kabeleho, kterého obstřelil – 2:0.

Druhý poločas začal převahou domácích, kteří ale ke třetímu gólu přišli opět hodně lacino. Kabele s Bredlerem podskočili na přední tyči centrovaný míč. Verner jej špatně odkopl, čehož využil domácí útočník a poslal míč do odkryté branky – 3:0. Poslední branka také byla hodně laciná. Minutu před koncem přišel další dárek. Ibraimi při snaze odkopnout míč napálil záda Vecky, od kterého se míč odrazil k osamocenému útočníkovi, který se vracel od branky, který využil svého postavení a poslal míč do sítě – 4:0.

Pavel Koutenský: „Podali jsme hodně špatný výkon. Neměli jsme pokoru k soupeři ani sami k sobě. Všechny góly jsme si dali sami. Zápas dopadl tak, jak dopadl. Ke slovu přišla kolektivní domluva. Shodli jsme se, že musíme víc bojovat, protože s Českým Brodem bychom s takovým výkonem dostali osm gólů.“

Tn. Rakovník: Kabele – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vild – Dolák, Novák, Verner (62. Kutafin), Kučera (81. Kokarev) – Hradecký (61. Červený), Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4228169

 

Tn. Rakovník – Český Brod 3:0 (0:0)

Sobotní duel přinesl velmi dobrý fotbal, k čemuž přispěla obě mužstva. Hosté byli technicky vyzrálejší, ale domácí nahrazovali vše bojovností a nasazením. Do první šance se dostal Kingsley Omovie, který se uvolnil na vápna, ale Polomský jeho střelu levačkou vyškrábl robinsonádou na roh. Pak udeřili hosté, ale obrana domácích dokázala na poslední chvíli rodící se šance zažehnat. Ve 22. zahrával Kučera rohový kop. K odraženému míči se dostal Hradecký. Vystřihl nůžky, ale Polomský byl opět skvělý a znovu vyškrábl míč na roh. Na druhé straně se řítil po levé straně do šance Makovský, ale přestřelil.

Druhý poločas přinesl opět pro diváka zajímavou podívanou. V 53. se domácí dočkali. Hradecký si ve vápně narazil míč s Červeným a prostřelil brankáře – 1:0. Hosté ovšem nesložili zbraně a za pět minut mohlo být srovnáno, ale v brance domácích stál veterán Kut, který nejprve vyrazil tvrdou střelu a následně neskutečným zákrokem vyškrábl i dorážku. V 66. se radovali domácí podruhé. Kingsley Omovie vybojoval na půlce míč. Vysunul na pravé straně Hradeckého, který přes celé vápno našel osamoceného Kučeru, jenž se ještě vyhnul skluzujícímu obránci a prostřelil Polomského – 2:0. Hosté ani za tohoto stavu nesložili zbraně a snažili se zápas zdramatizovat, ale obrana Tatranu pracovala na jedničku. Čtyři minuty před koncem utekl po pravé straně Černý. Krásným centrem našel naběhnuvšího Kingsley Omovieho, který se zavěsil do vzduchu a korunoval svůj výborný výkon krásným gólem – 3:0. Pro Petra Kuta to bylo páté čisté konto v devátém zápase letošního ročníku.

Pavel Koutenský: „Za výkon musím kluky pochválit. Český Brod byl velice těžký soupeř a mnohem lepší než Neratovice, ale náš výkon byl jako den a noc. Přidali jsme na bojovnosti a hlavně na fotbalovosti a za druhý poločas, ve kterém jsme vstřelili tři krásné góly a zaslouženě získali tři body. Jasně se ukázalo, když kluci budou plnit, co si řekneme. Budou hrát organizovaně, tak se dá vyhrát s každým.“

Tn. Rakovník: Kut – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vild – Hradecký (83. Černý), Verner, Novák, Kučera (90. Kokarau) – D. Červený (89. Gögh), Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský. -tělo- 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4235253