Stará bolest zhatila naději na body

SK Kladno – Tatran Rakovník 1:0 (1:0)

V sobotu odjeli fotbalisté Tatranu k dalšímu diviznímu utkání, ve kterém se představili na hřišti druhého Kladna, které se netají myšlenkami na návrat do třetí ligy. 

Začátek zápasu patřil domácím, kteří se snažili nakopávanými míči dostat obranu Tatranu do problémů. Dařilo se jim to hlavně díky nebezpečným standardním situacím. Jeden závar byl hodně nebezpečný, ale Hradecký nakonec dokázal míč odkopnout do bezpečí. Zhruba po dvaceti minutách začali hosté hru srovnávat díky tomu, že drželi míč a dobře kombinovali po zemi, ale najít skulinku v dobře organizované obraně Kladna se nedařilo. Až přišla 29. min., kdy po Kabeleho dlouhém nákopu prodloužil Kučera hlavou míč na Červeného, jenž uličkou vysunul Hradeckého, který se kličkou zbavil stopera Procházky. Byl sám před Tesařem, ale ten včasným pádem pod nohy situaci zachránil. A jak to tradičně funguje. Následoval brejk. Nepříjemnou střelu Kaliny dokázal Kabele vyškrábnout na roh, ale po něm nedokázali hostující hráči ubránit Hanzlíka, který si naskočil na letící centr a poslal míč do branky – 1:0. Do přestávky se hosté snažili, ale chyběla jim přesnost. Naopak na druhé straně musel Kabele řešit několik ošemetných situací.

Druhý poločas začal vyrovnaně, ale zhruba po třinácti minutách převzali otěže hosté, kteří si v následujících patnácti minutách vytvořili tři vyložené brankové příležitosti. Nejprve Červený uvolnil Kučeru, který se zbavil kličkou obránce. Snažil se obstřelit Tesaře, který už byl překonán, ale do dráhy střely vlažil záda vracející se Procházka a odrazil míč do bezpečí. Za tři minuty vybojoval Verner na půlce soupeře míč. Prošel jako nůž máslem až na velké vápno, kde se snažil obstřelit Tesaře, ale přestřelil. Největší šanci měl v 67. Hradecký, který se vyhnul ofsajdové pasti. Šel sám na Tesaře, ale ten jeho rohlíček konečky prstů vyškrábl. Pak se obraz hry otočil. Do tří vyložených šancí se dostali domácí. Nejprve Kroutil hlavičkoval z bezprostřední blízkosti nad. Chvilku na to šel sám na Kabeleho Čížek. Brankáře Tatranu nazchránila levá tyč. Největší šanci měli domácí v 82. po rohovém kopu, ale Kabele robinsonádou vyškrábl gólovou hlavičku mimo tři tyče. Poslední minuty sehrálo Kladno na polovině soupeře a udrželo nejtěsnější výhru.

Pavel Koutenský: „Podali jsme velice solidní výkon a nezasloužili jsme si prohrát. Málokdy se vidí, že by Kladno doma posledních minut zdržovalo a bálo se o výsledek. Moc jsem nevěřil, že si na Kladně vypracujeme tolik vyložených šancí, ale při jejich proměňování jsme tam, kde jsme byli na podzim a to nás sráží. Dnes nás to stálo body.“

Tn. Rakovník: Kabele – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vrána – Dolák (46. Hynek), Verner, Novák (73. Gögh), Kučera (89. Kokarau) – Červený (86. Vild), Hradecký (73. Kingsley Omovie). Trenér: Pavel Koutenský. -tělo- 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4216203