Prosadili se tři střelečtí novicové

Tatran Rakovník – MFK Dobříš 5:2 (2:1)

V sobotu sehráli divizní fotbalisté Tatranu již druhé přípravné utkání v tomto zimním období. Tentokrát na svém hřišti přivítali poslední tým divize A – MFK Dobříš. 

Prvních dvacet minut patřilo domácím fotbalistům, kteří se dobře pohybovali a kombinovali. Na gól se nemuselo dlouho čekat. Po dvou minutách byl ve vápně sražen unikající P. Kučera a Verner se z penalty tradičně nemýlil – 1:0. Chvilku na to mohl zvýšit Kingsley Omovie, který dostal uličku do Maříka. Šel sám na brankáře, ale ten parádně zasáhl. Za několik okamžiků mohl skórovat Nesládek, ale ani on nevyzrál na dobříšského brankáře. A tak přišel trest. Domácí ztratili ve středu hřiště míč. Následovala kolmice, a byť se Hradecký snažil unikající útočníka zablokovat, tak to nestihl a Kabele byl proti střele pod břevno bezmocný – 1:1. Do přestávky si ale domácí vzali vedení zpět. Nejprve sice Mařík, Kingsley Omovie a Nesládek neproměnili svoje šance, ale ve 37. zahrával P. Kučera rohový kop, který si obránce srazil do vlastní sítě – 2:1.

Úvod druhé části patřil Dobříšským, kteří si vytvořili mírný tlak, ale gólově se nedokázali prosadit. A trak po hodině hry udeřilo na druhé straně. Kutafinův přetažený centr vrátil před branku Mařík, kde se nejlépe se orientoval Nesládek a dopíchl míč za tyčku – 3:1. Hosté ale nesložili zbraně a v dalších deseti minutách měli tři velké šance. Dvakrát mířili vedle a jednou skvěle zasáhl Kabele. V 75. tak opět udeřil Tatran. Mařík se uvolnil za vápnem, a byť si brankář na jeho střelu sáhl, tak jej vytlačit nedokázal – 4:1. Odpověď soupeře byla téměř okamžitá. Talůžek sklepl míč do druhé vlny na osamoceného spoluhráče, který napálil míč pod břevno – 4:2. Poslední slovo ale měli domácí. Novák krásnou uličkou vysunul do brejku L. Doláka, který šel sám na brankáře a mazácky jej obstřelil – 5:2.

Radek Polášek: „Byla to solidní konfrontace s divizním soupeřem, se kterým se nepotkává. Do defenzivní činnosti máme ještě nedostatky, ale to je dáno únavou. Dopoledne jsme měli ještě trénink. Ona hlava by chtěla, ale nohy nám ještě nejdou podle představ, ale to se zlepší a na jaro to vyladíme. Naopak mě těší, že jsme vstřelili pět gólů a další šance jsme si vypracovali. Právě na této činnosti musíme pracovat co nejvíce. A navíc pro Lukáše Doláka, Aleše Nesládka a po návratu i pro Standu Maříka to byly premiérové góly v zelenobílém dresu. Byla to dobrá příprava, která přinesla dobré věci, ale i nedostatky.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka (46. Černý), Verner, Rothe (55. Kutafin) – Bredler – Nesládek (72. Rothe), Novák, Mařík, P. Kučera – Kingsley Omovie (46. L. Dolák). Trenér: Radek Polášek.

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5058798