Čekání na domácí vítězství skončilo

Tatran Rakovník – FC Nový Bor 4:0 (2:0)

V sobotu se konečně dočkali divizní fotbalisté Tatranu, kteří po dvou odložených úvodních kolech už vyběhli k duelu za mistrovskými body. A hned to byl velice důležitý zápas, ve kterém doma hostili poslední Nový Bor. Pro Tatran tak začalo play-off. 

Vstup do zápasu neměli domácí nejlepší. V jejich hře byla znát nervozita. V prvních sedmi minutách se vůbec nedostali před pokutové území Severočechů. Ti se v 9. min. dostali dokonce do vedení, ale gól nebyl pro ofsajd uznán. Za dvacet minut se hra začala otáčet a iniciativu převzali domácí. Ve 21. utekl po levé straně Kučera. Zpětnou přihrávkou našel z druhé vlny nabíhajícího Vernera, který ale minul odkrytou branku. Za pět minut vysunul Novák krásnou uličkou Červeného, jenž nastřelil vyběhnuvšího brankáře. Míč se odrazil k Novákovi, který také minul odkrytou svatyni. Tatran se dočkal ve 28., kdy se před vápnem uvolnil Vrána. Dvěma kličkami se zbavil obránců. Vnikl do vápna a bombou propálil brankáře – 1:0. Těsně před přestávkou přišla pojistka. Kučera se vyhnul ofsajdu a se štěstím prostřelil vyběhnuvšího brankáře – 2:0.

Druhý poločas začal stejné jako první. Domácí opět trochu spali, ale po patnácti minutách přišlo probuzení a vyložené šance. Zakončení ale bylo žalostné. Hradecký, Dolák nebo Kingsley Omovie šli sami na brankáře, ale neproměnili. Střeleckou smůlu protrhl až pět minut před koncem Hradecký, který se uvolnil před vápnem. Udělal kličku stoperovi a parádně obstřelil brankáře – 3:0. Poslední slovo měli domácí v nastaveném času. Gögh vysunul Kingsley Omovieho, který od půlky utekl a prostřelil brankáře – 4:0.

Pavel Koutenský: „Je to důležité a zasloužené vítězství, které ale rozhodně nesmíme přeceňovat. Zúročili jsme kvalitní zimní přípravu. Vše nebylo ale dokonalé. Vstupy do obou poločasů nebyly nejlepší, ale pak jsme se vrátili ke své hře. Těší mě čisté konto. Na druhou stranu, sice jsme vyhráli 4:0, ale šancí jsme měli na vyšší vítězství, ale nebuďme neskromní. Nyní náš čekají čtyři těžké zápasy, na které se musíme připravit. Pokud dobře potrénujeme, tak věřím, že jsme schopni uspět.“

Tn. Rakovník: Kut – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vrána – Dolák (88. Kokarau), Verner (82. Gögh), Novák (86. Kutafin), P. Kučera – D. Červený (70. Kingsley Omovie). Trenér: Pavel Koutenský. 

 https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4200593