Béčko Tatranu se konečně probudilo

Vinařice – Tn. Rakovník B 2:5 (0:4)

O víkendu bylo na programu další kolo nejnižší středočeské soutěže – I. B třída. Jako první se v sobotu představilo béčko Tatranu na hřišti ve Vinařicích a po velmi dobrém výkonu, hlavně v prvním poločasu, si připsalo první tříbodové vítězství.

Vstup do zápasu měli hosté nadmíru povedený. Už po třech minutách byl na konci rychlé kombinační akce Černý a prostřelil brankáře – 0:1. Za sedm minut to byla navlas stejná akce a totožný střelec – Lukáš Černý – 0:2. Domácí se sice snažili hrozit nakopávanými míči a standardními situacemi, ale Vrábík společně s brankářem Kabelem vše vyřešili. A tak udeřilo na druhé straně. Zhruba po půlhodině sklepl navrátilec do sestavy Hájek míč k noze Lisnera, jenž si poradilo bezchybně – 0:3. Přesně s odchodem do kabin přišel další gól hostů. Vrábík se postavil k trestnému kopu a chytrou střelou překvapil zkoprnělého domácího brankáře – 0:4.

Druhý poločas už nebyl ze strany hostů tak dominantní. Do hry se vloudilo uspokojení z výrazného vedení a otěže převzali domácí. Těm se po hodině hry podařilo snížit z penalty, aby deset minut před koncem potrestali jednu nedůslednost hostů v defenzivní činnosti – 2:4. Poslední slovo ale měli minutu před koncem hráči Tatranu. Hájek dostal přesnou přihrávkou do volného prostoru a mazáckou střelou kolem brankáře pečetil vítězství Tatranu – 2:5.

Václav Eck: „Měli jsme dobrý vstup do zápasu a vlastně celý první poločas byl v naší režii. Díky dobré křídelní hře jsme domácí přehrávali a hlavně trestali v podobě proměňování šancí, což nám minulý týden proti Rudné chybělo. Domácí hrozili ze standardních situací, ale Honza Vrábík s Petrem Kabelem vše vyřešili. Jsem rád, že jsme konečně vyhráli a věřím, že nás to nakopne do dalších zápasů.“

Tn. Rakovník B: Kabele – Zaspal, Vrábík, Kollár, J. Kučera (56. Fiška) – Jelínek (83. M. Torač), Lisner, Černý, Volf, Hora – Hájek. Trenér: Václav Eck.