Béčko po bídném výkonu odevzdalo body

Tn. Rakovník B – Rudná 2:3 (1:3)

O víkendu pokračovala dalšími zápasy nejnižší středočeská soutěž – I. B třída. Největší překvapení se zrodilo na Tatranu, kde domácí rezerva odevzdala všechny body poslední Rudné.

Vstup do zápasu sice měli lepší domácí, ale Kollár v dobré pozici hlavičkoval mimo tři tyče. Pak ale přišel festival nepřesností domácích hráčů. Ve 22. poslal J. Kučera krátkou malou domů brankáři A. Benešovi, což vystihl Kaucký a zkušeně zakončil – 0:1. Domácím se podařilo srovnat ve 36., kdy Rothe vysunul Dobřanského, jehož centr si našel nabíhající M. Kučera a srovnal – 1:1. Závěr poločasu ale domácím nesedl. Dvě zbytečné hrubky a laciné góly posadily soupeře do sedla. Nejprve se ve 42. trefil Mráček, aby v poslední minutě podruhé skóroval Kaucký, který využil zaváhání Kollára s Volfem – 1:3.

Druhý poločas byl ve znamení tlaku domácích, ale koncovka byla žalostná. Tatran zahodil zhruba pět velkých šancí. Největší Makram, který byl sám před opuštěnou brankou, ale nastřelil pouze brankáře. Velkou šanci měl po Dobřanského nahrávce Vrábík, ale z hranice penalty napálil jen břevno. Snížení přišlo až minutu před koncem, kdy se trefil Lisner, ale na víc už Tatran neměl čas – 2:3.

Václav Eck: „Jsem zklamaný z projevu většiny hráčů. Měřítko snesli pouze Adam Beneš, Honza Vrábík a Tomáš Rothe. Když proti tomuto soupeři půjdeme hrát s Olympií, tak vyhrajeme o čtyři góly. To co jsme předvedli, to byla hrůza. Sice jsme zahodili patnáct šancí, ale je to díky naší nekoncentraci na danou situaci. Dnes kdybychom hráli dva dny, tak gól nedáme. Ani se k tomu nechci vracet.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Zaspal (71. M. Torač), Vrábík, Kollár, J. Kučera – Dobřanský, Lisner, Rothe, Volf, Hora (54. Makram) – M. Kučera (71. Jelínek). Trenér: Václav Eck.