Béčko odehrálo nejlepší podzim v I. B třídě

Máme za sebou podzimní část sezóny 2019/2020, která rezervě Tatranu Rakovník, pod vedením trenéra Václava Ecka, v I. B třídě parádně vyšla. Tým pouze dvakrát prohrál. Získal 28 bodů a skončil na třetím místě.  

13. kolo

Tn. Rakovník B – Zavidov 2:3 (1:3)

První poločas byl jasně v režii hostujícího týmu, který ukazoval hlavně svojí útočnou sílu. Ale ke gólům hostům pomohly zbytečné chyby domácích. V 8. min. Kollár špatným odkopem nastřelil záda Žďánského, od kterého se míč odrazil ke Korčákovi, který utekl a nedal A. Benešovi šanci – 0:1. V dalším průběhu měli hosté neustále převahu i šance, ale skóre se změnilo až ve 28., kdy si v malém vápně naskočil Hanych na rohový kop D. Štillera a překonal A. Beneše – 0:2. Za deset minut se situace opakovala a Hanych druhou hlavičkou navýšil skóre – 0:3. Domácí ale nesložili zbraně. Minutu před přestávkou Lisner krásným obloučkem vysunul Hájka, který využil zaváhání A. Krause a hlavou jej přeloboval – 1:3.

Do druhého poločasu jako by si mužstva role vyměnila. Dominovat začali domácí a hosté se nemohli dostat do zápasu. Tlak a dobrá hra Tatranu vyústila v 67. min., ke snížení. Vrábík poslal do vápna přesný centr, na který naskočili Tauš s Kloučkem, a po jejich souboji skončil míč v brance – 2:3. Domácí se hnali za vyrovnáním, které viselo na vlásku, ale zavidovská obrana odolala. Největší šanci měl Tauš, který přestřelil z malého vápna. Pět minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Havel, který si postavil míč na značku pokutového kopu nařízeného po faulu na Žďánského, ale ve druhém poločasu dobře chytající A. Beneš jeho úmysl vystihl a penaltu zneškodnil. Dvě minut před koncem mohl z trestného kopu srovnat Vrábík, ale ze sedmnácti metrů přestřelil.

Václav Eck: „První poločas jsme úplně prospali. Zavidov byl lepší a zaslouženě se ujal vedení. Přesto byly všechny tři góly úplně zbytečné. Po přestávce jsme převzali otěže. Byli jsme lepším týmem a měli jsme na to, abychom zápas dostali do remízy, ale zradila nás koncovka a proměňování šancí. Jinak to ale bylo velice korektní utkání, k čemuž přispěli hráči obou mužstev.“

Daniel Devera: „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom první jsme dominovali. Byli lepším týmem a zaslouženě vedli, byť uznávám, že po třech hrubých chybách domácích. Po přestávce byli jasně lepší domácí a na těchto pětačtyřicet minut chci co nejrychleji zapomenout a hlavně se z nich musíme poučit. S výsledkem a hrou do přestávky jsem byl spokojen.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – M. Kučera, Kollár, Vrábík, Zaspal – Makram, Lisner, Tauš, O. Vávra – Hájek, Vojtek. Trenér: Václav Eck.

Zavidov: A. Kraus – Krejčí (88. Skoupý), Havel, V. Beneš (61. Vitner), L. Kapoun (67. Zuda) – Knor, D. Štiller (78. J. Jelínek), Klouček, Hanych – Korčák, Žďánský. Trenér: Daniel Devera.

12. kolo

Lány – Tn. Rakovník 4:2 (2:1)

V tomto duelu se potkaly dva různé herní styly. Domácí mají fotbal založený na důrazu a obětavosti. Naopak hosté hrají technický fotbal. V prvních minutách bylo mládí Tatranu více na míči, dobře kombinovalo, ale v zakončení chyběl právě ten pověstný lánský důraz, který v tomto duelu slavil úspěch. Do první šance se dostal po Jelínkově centru Lisner, který ale z blízka hlavičkoval pouze do Javůrka. A tak udeřilo na druhé straně. Hosté nedokázali po rohovém kopu odkopnout míč. K tomu se dostal Putík a propálil Kuta – 1:0. V dalších minutách měli hosté dvě velké šance na srovnání, ale Lisner a chvilku po něm J. Kučera nedokázali z pěti metrů prostřelit Javůrka, a tak opět udeřili domácí. Balík proběhl po brankové čáře do vápna. Nastal závar. Míč se odrazil k Petrovi, který propálil Kuta – 2:0. Hosté se dočkali po půlhodině, kdy po pravé straně utekl Vrána a jeho střílený centr si do vlastní sítě srazil vracející se Švigár – 2:1. Těsně před přestávkou sklepl Lisner míč proti noze Horovi, ale ten těsně minul pravou Javůrkovu tyč. V poslední minutě naopak mohl zvýšit po brejku Balíka Petr, ale z pěti metrů přestřelil odkrytou Kutovu branku.

Druhý poločas přinesl stejný obrázek. Na domácích bylo vidět větší nadšení a chuť uspět. Hosté sice nehráli špatný fotbal, ale bez efektu. V 60. si vybral slabší chvilku brankář Kut, který nezkrotil bombu Balíka z trestného kopu, když míč směřoval do středu branky pod břevno a lehce zaplaval – 3:1. Hosté vysunuli Vrábíka na hrot, ale vytěžili pouze tyčku nastřelenou právě tímto hráčem. A tak udeřilo na druhé straně. Petr utekl po pravé straně. Vnikl do vápna a s pomocí vzdálenější tyče překonal Kuta – 4:1. Hosté byli jako opaření. Balíkovu bombu vyškrábl Kut bravurně na spojnici břevna a tyče. Hosté se snažili, ale povedlo se jim pouze snížit. Vrábík obloučkem vysunul Vránu, který vnikl do vápna a propálil Javůrka „jesličkami“ – 4:2.

Jaroslav Cafourek: „Věděli jsme, že Tatranu nebude vonět náš důraz, což se potvrdilo. Bylo to typické derby a my chtěli víc vyhrát. Kluci bojovali a naše vítězství bylo zasloužené. Dnes jsem spokojen s nasazením a hlavně produktivitou. Takhle kdybychom se prezentovali ve Vinařicích, tak nemůžeme dostat bůra.“

Václav Eck: „Dnes jsme se nevyrovnali s nadšením a agresivitou domácích. V určitých fázích jsme sice byli fotbalovější, ale na druhou stranu, někteří si mysleli, že vítězství přijde samo. Na krásu se fotbal hrát nedá. Vždy je rozhodující produktivita, a v té byli Lánští důraznější. Tři góly jsme si dali doslova sami a zaslouženě jsme dostali za uši. Kluci musí pochopit, že je potřeba dávat fotbalu víc, jinak se posouvat nebudou.“

Lány: Javůrek – Loskot, Mušálek, Švigár (54. Krátký), Tetour – Petr, Matějka, Č. Dolák (74. Mocsonoky), Buršík – Putík, Balík. Trenér: Jaroslav Cafourek.

Tn. Rakovník B: Kut – M. Kučera, Vrábík, Zaspal, J. Kučera (74. Vojtek) – Černý – Jelínek (61. Makram), Lisner, O. Vávra, Hora (61. Chytrý) – Vrána. Trenér: Václav Eck.

11. kolo

Tn. Rakovník B – Hostouň B 1:1 (1:1) pk 3:4

Od prvních minut se hrál velmi zajímavý fotbal. Hosté sice byli aktivnější a víc drželi míč na svých kopačkách, ale domácí velmi pozorně bránili, když defenzivu skvěle dirigoval výborný Vrábík. Navíc domácí přecházeli do nebezpečných brejků. Po jednom z nich se po vápně uvolnil Tauš a nechytatelnou bombou vymetl šibenici – 1:0. Hosté nechtěli nechat nepříznivý stav, ale domácí obrana pracovala skvěle. Ve 36. vysunul J. Kučera Horu, který vnikl do vápna, ale těsně před brankářem si míč moc předkopl. Hned za minutu domácí ztratili na půlce míč. Následovala kolmice na Michalce, který se dostal za obranu a křížnou střelou nedal Kutovi šanci – 1:1. Neuběhly ani dvě minuty, když hosté vyšachovali domácí obranu, ale Fábry minul prázdnou branku.

Druhý poločas byl taktickým bojem, kterému ale nechyběla fotbalovost, ke které přispěla obě mužstva. Přišly i šance, ale brankáři byli na místě, nebo byla koncovka nepřesná. Tři minuty před koncem mohl rozhodnout M. Kučera, který se uvolnil ve vápně, ale Obrcián robinsonádou vyškrábl míč ze šibenice.

O vítězi tak musely rozhodnout penalty. V nich uspěli Vrábík, Lisner a M. Kučera. Naopak nedali Tauš a Jelínek. A protože Kut zlikvidoval pouze jednu, tak se hosté radovali z bonusového bodu – 3:4.

Václav Eck: „Vzhledem k sestavě jsem za bod rádi, ale na druhou stranu mě mrzí, že jsme penalty nezvládli. Kluci zápas odmakali a byli velmi silnému soupeři naprosto vyrovnaným soupeřem. Nezalekli se ho, odjezdili to po zadku. Před některými musím smeknout pomyslný klobouk, jak utkání zvládli.“

Tn. Rakovník B: Kut – Vojtek, Zaspal, Vrábík, J. Kučera – Jelínek, Vávra, Lisner, Tauš, Hora – M. Kučera. Trenér: Václav Eck.

10. kolo

Tn. Rakovník B – Klobuky 4:2 (2:2)

Začátek zápasu patřil domácím, kteří se dobře pohybovali i kombinovali. V 11. min. se pod tribunou uvolnil Vrána. Nádherným rohlíčkem za obranu vysunul M. Kučeru, kterému stačilo nastavit placírku a poslat míč do sítě – 1:0. Za dvě minuty se na pravé straně dostal do zakončení Lisner. Jeho střelu brankář vyrazil pouze k Vilda, který vrátil míč pod sebe na Vránu, jehož bombu zastavila až síť – 2:0. Chvilku na to Vrána uvolnil Vilda, který byl sám před brankářem, ale špatně si zpracoval míč. Následoval brejk, který Svoboda zakončil obstřelením Kuta – 2:1. Za dvě minuty se středem hřiště protáhl Havlovec až před Kuta. Udělal mu kličku a začínalo se od nuly – 2:2. V tu chvíli se spustil ofenzivní fotbal, ale koncovka vázla.

Vstup do druhé části měli lepší hosté, ale domácí měli v brance neskutečného Kuta, který během sedmi minut zlikvidoval tři vyložené šance soupeře. A tak jak to bývá, udeřilo na druhé straně. V 57. byl po hlavičce „dojet“ Kollár a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Vrábík zachoval chladnou hlavu a vrátil zelenobílým vedení – 3:2. V dalších minutách přišly vyložené šance na obou stranách, ale gól padl jen jeden. V 84. prodloužil M. Kučera míč na Vránu, který šel sám a nezaváhal – 4:2. Za tři minuty Vrána utekl znovu. Ve vápně byl po zasekávačce sražen, ale M. Kučera trefil z penalty pouze tyč.

Václav Eck: „Vstup do zápasu nebyl vůbec špatný. Hráli jsme dobře. Jeden z klíčových okamžiků přišel za stavu 2:0, kdy Dan Vild nedal tutovku, a my z brejku inkasovali. Chvilku na to soupeř srovnal, dostal křídla, nastartoval se, a jeho nadstandardní útočná síla nám dělala problémy. Ve hře jsme trochu znervózněli. Zaplaťpánbůh, že nás ve druhém poločasu Petr Kut podržel a my proměnili svoje šance, protože zápas mohl klidně skončit obráceně.“

Tn. Rakovník B: Kut – Zaspal (88. Vojtek), Vrábík, Kollár, J. Kučera – Vávra, Lisner, Věchtík, Vild (46. Hora) – M. Kučera, Vrána. Trenér: Václav Eck.

9. kolo

Unhošť – Tn. Rakovník B 1:1 (1:0) pk 3:1

Od prvních minut bylo znát, že se hraje na horké unhošťské půdě. Ve 12. odvrátil Tauš rohový kop pouze nad sebe. Neuberger upadl vedle stojícího Vrábíka a k překvapení všech se pískala penalta – Neuberger nezaváhal – 1:0. Hosté se pomalu vzpamatovávali jak z penalty, tak z velmi těžkého a nerovného terénu. Přesto mohli srovnat. Vrábík poslal do vápna standardní situaci, ale Tauš ze sedmi metrů hlavičkoval nad branku.

Druhá část začala větší aktivitou hostů, kterým se podařilo po sedmi minutách srovnat. Přetažený rohový kop usměrnil u zadní tyče do sítě Zaspal – 1:1. V dalším průběhu to měli hosté složité, aby se dostali k brance domácích. V 70. velmi dobře chytající A. Beneš zneškodnil šanci soupeře, že míč vyrazil, ale proti dorážce byl krátký. Domácí radost ale zhatil zvednutý praporek signalizující ofsajd. Podobná situace přišla i na druhé straně. Vild si naběhl na míč za obranu. Překonal brankáře, ale ani tento gól pro ofsajd uznán nebyl. A tak o vítězi musely rozhodnout penalty. V nich hosté doslova vyhořeli. Tauš trefil tyč, Vrábík přestřelil a Vild zamířil do středu, kde stál brankář. Proměnil pouze J. Beneš. Domácí sice jednou trefili břevno, ale zbylé pokusy byly úspěšné, a tak si připsali dva body – 3:1.

Václav Eck: „Celý týden jsme se připravovali na specifické prostředí v Unhošti. O rozhodčích se nemá cenu bavit. Koukám na ten zápas z druhé strany. Pro naše mladé hráče to byla další velmi dobrá zkušenost. Dokonce bych řekl, že to byl poučný zápas, aby si hráči uvědomili, že pokud jsou na ně rozhodčí přísnější, tak musí najít recept, jak toto obejít a s tím jsme měli problémy.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Zaspal, Vrábík, Kollár, J. Kučera – Tauš, Vávra, Černý, Vild – J. Beneš – M. Kučera. Trenér: Václav Eck.

8. kolo

Tn. Rakovník B – SK Slaný B 3:1 (1:0)

První minuty přinesly platonický tlak domácích, kteří hráli na polovině soupeře, ale nedařilo se jim překvapit slánskou defenzivu. Zhruba po deseti minutách přišly i šance, ale zakončení bylo nepřesné, nebo skvěle zasáhl hostující brankář. Ve 27. vnikl do vápna Věchtík. Zasekl si míč do protipohybu a byl faulován. Míč na značku pokutového kopu si postavil Vrábík a s přehledem proměnil – 1:0. Hosté od tohoto okamžiku začali být odvážnější a do přestávky si vytvořili tři velké šance. Dvě bravurně zlikvidoval veterán v domácí brance Petr Kut. V poslední minutě už byl překonán, ale útočník, který utekl, netrefil branku. Domácí také mohli po vstřeleném gólu skórovat, ale i hostující brankář předvedl několik výborných zákroků.

Druhý poločas začal pro domácí velmi dobře. M. Kučera utekl od půlky. Naservíroval míč do vápna Makramovi, kterému stačilo nastavit placírku – 2:0. Hosté ale záhy hlavou minuli prázdnou branku. Domácí se po hodině hry zatáhli, což přineslo tlak hostů, kteří další dvě šance neproměnili. Uspěli až v 82. min. po přesné hlavičce – 2:1. Hned po rozehrání mohli i srovnat, ale Kut skvěle zasáhl. V nastaveném čase chyboval hostující brankář. Míč získal napadající Tauš, který jej zavedl až do prázdné branky – 3:1.

Václav Eck: „První poločas byl z naší strany fotbalovější. Zaslouženě jsme šli do vedení. Klíčový okamžik přišel v závěru poločasu, kdy hosté neproměnili tutovou šanci. My naopak hned v úvodu přidali druhou branku. Po odchodu Věchtíka jsme ale ztratili střed hřiště a nakonec se strachovali o vítězství. Vzhledem k počtu šancí na obou stranách ale musím sportovně uznat, že remíza by zápasu slušela víc. Proto jsme rádi za tři body a buďme pokorní. Musíme se vrátit k poctivé práci, jak při tréninku, tak při utkání.“

Tn. Rakovník B: Kut – Zaspal (89. Jelínek), Vrábík, Kollár (62. Tauš), J. Kučera – Vávra, Lisner – Makram (82. Vojtek), Věchtík (69. Hora), Kutafin – M. Kučera. Trenér: Václav Eck.

7. kolo

Družec – Tn. Rakovník B 1:2 (0:2)

Hosté nastoupili s hodně mladým týmem a v prvním poločasu byli lepším mužstvem. Byť herní projev hodně zaostával za předchozími zápasy. Hráči jako by si mysleli, že když hrají na hřišti posledního mužstva, tak že to půjde samo. Přes již po osmi minutách odcentroval Zapsal a Makram hlavičkoval nechytatelně – 0:1. Chvilku na to mohl stejný hráč zvýšit, ale při dobíhání odraženého míče od tyče uklouzl. Ve 36. přidali hosté pojistku. Vrábíkův přetažený centr proletěl až k zadní tyči, kam si seběhl Lisner a stačilo mu nastavit placírku – 0:2.

Druhý poločas nebyl ze strany hostů vůbec dobrý. Přizpůsobili se hře domácích a bylo to herní trápení. V 78. se domácí podařilo snížit Hlusičkou a narostla jim křídla – 1:2. Kut ale byl pozorný. Když už jej v závěru překonal Křivánek, tak domácím zkazil radost zvednutý praporek signalizující ofsajd.

Václav Eck: „Podali jsme nejslabší výkon na podzim. Dnes jsme utrpěli vítězství a můžeme být spokojeni pouze se třemi body. Celý týden jsme se snažili kluky nabádat, že Družec je sice poslední, ale že to nesmí podcenit, ale opak byl pravdou. Musíme rychle zapomenout a vrátit se k poctivé práci.“

Tn. Rakovník B: Kut – Zaspal, Vrábík, Kollár, J. Kučera – Vávra, Kutafin – Makram, Lisner, Hora (78. Tauš) – Vrána (61. Vojtek). Trenér: Václav Eck.

6. kolo

Tn. Rakovník B – FK Rudná 4:1 (1:0)

Od prvních minut se hrálo na polovině hostů, kteří přijeli s obrannou taktikou. Domácí se dostali do několika šancí, ale chyběl větší důraz v pokutovém území. Největší šanci měl M. Kučera, který osamocen hlavičkoval ze šesti metrů vedle branky. Po pětadvaceti minutách se osmělili hosté, kteří měli během pár chvil dvě vyložené šance, ale jeden samostatný únik Kut chytil a druhý skončil vedle branky. Zaslouženého vedení se domácí dočkali ve 44., kdy Věchtík posunul míč na levou stranu na Zaspala, jehož centr proběhl celým malým vápnem, aby na zadní tyči nastavil placírku Tauš – 1:0.

Druhý poločas byl jasně v režii domácích fotbalistů. Již po třech minutách se Věchtík zbavil ve vápně dvou protivníků. Předložil míč Lisnerovi, kterému stačilo trefit prázdnou branku – 2:0. Třetí gól opět přišel z dílny Davida Věchtíka, který uvolnil M. Kučeru, jehož bombu zastavila až síť – 3:0. V 74. se domácí dočkali potřetí. Jelínek vybojoval míč pro Tauše, který udělal dva kroky do vápna a bombou s pomocí tyče překonal brankáře – 4:0. Kaňka na dobrém výkonu přišla dvě minuty před koncem, kdy Makram na půlce ztratil míč. Hosté šli sami na Kuta a korigovali na konečných 4:1.

Václav Eck: „Před zápasem jsem na kluky apeloval, aby hráli, jako kdyby měli nula bodů. Aby nic nepodcenili. Podařilo se nám potvrdit body z venku, za což jsem rád. Byly úseky, které byly podle mých představ, ale opět jsme se nevyvarovali zaváhání, ale soupeř nás naštěstí nepotrestal. Mrzí mě inkasovaný gól. Druhý poločas byl v naší režii a měli jsme uhrát čisté konto.“

Tn. Rakovník: Kut – Zaspal, Vrábík, Kollár, J. Kučera (35. Tauš) – Lisner, Černý (62. Jelínek), Věchtík, Hora – M. Kučera, Makram. Trenér: Václav Eck.

5. kolo

Vinařice – Tn. Rakovník B 0:5 (0:4)

Na špatném terénu vyšel hostům vstup do zápasu. Již ve 3. min. využil Hájek chyby v domácí obraně a prostřelil brankáře – 0:1. Paradoxně gól hosty uspokojil. Přizpůsobili se domácímímu nakopávání a nehrál se pěkný fotbal. Ve 24. Hájek dloubáčkem vysunul Horu, který navázal na minulý týden a propálil brankáře – 0:2. Za dalších deset minut zvládl Vávra na půlce souboj s domácím kapitánem. Obral jej o míč. Šel ze strany sál na brankáře, kterého obstřelil – 0:3. To nebylo ze strany hostů vše. Pět minut před přestávkou se na levé straně uvolnil Hájek a křížnou střelou nedal brankáři šanci – 0:4.

Hned po čtyřech minutách druhé půlky utekl po levé straně J. Kučera. Poslal do vápna přesný centr, na který si naběhl Makram a hlavičkou dal výsledku konečnou podobu – 0:5. V dalších minutách už totiž hosté sice kontrolovali průběh zápasu, ale střelecky se neprosadili. Domácí mohli snížit, ale A. Beneš byl při všech pokusech na místě a jednou jej zastoupil na brankové čáře Zaspal.

Václav Eck: „Samozřejmě jsem rád za tři body, ale naše vítězství klidně mohlo být vyšší. V naší hře byly úseky, se kterými jsem byl spokojen, ale byla i zbytečně hluchá místa a přišly naivní chyby, za které by nás zkušenější soupeř potrestal. A na tom musíme zapracovat. V určitých fázích nám chybí více fotbalové chytrosti. Nechat soupeře proběhnout a držet míč.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – M. Kučera, Vrábík, Černý, J. Kučera – Makram, Vávra, Lisner (71. Kollár), Hora (60. Jelínek) – Kutafin (47. Zaspal), Hájek (47. Tauš). Trenér: Václav Eck.

4. kolo

Tn. Rakovník B – Lubná 6:3 (4:0)

Vstup do utkání patřil domácí, kteří se již po dvou minutách ujali vedení, když se nejlépe ve vápně orientoval Makram a dorazil míč za Herinkova záda – 1:0. Během pár minut měli domácí další dvě šance, ale Herink skvěle zasáhl. Ve 24. se domácí radovali podruhé, když předvedl parádní individuální akci Kutafin a překonal Herinka – 2:0. Za dvě minuty mohl snížit Trejbal, který šel sám, ale mířil vedle. Ve 33. se sám před Herinkem objevil Kutafin, ale hostující brankář skvěle zasáhl. Ve 35. domácí přidali třetí branku, když se z vápna chytrou střelou levou nohou prezentoval Vrábík – 3:0. Za čtyři minuty mohlo být na domácí střídačce ještě veseleji, ale Hora nastřelil tyč. A hned za minutu Makram po úniku mířil do boční sítě. Ve 43. se ale domácí rychlonohý záložník prosadil, když obral o míč Margoliuse a prostřelil Herinka – 4:0.

Druhý poločas začal lépe pro hosty, kteří v 52. vstřelili první krajský gól. A. Beneše prostřelil D. Vopat – 4:1. Za dvě minuty to ale bylo opět o čtyři góly, když se nádhernou střelou do šibenice prezentoval Lukáš Hora – 5:1. Baníkovci ale nesložili zbraně. V 68. si do vápna na centr naběhl Plaček a chytrou placírkou nedal A. Benešovi šanci – 5:2. V 75. vysunul Vrábík rychlonohého Kutafina, ale ten hattrick nedal. Hned za minutu zahrával D. Vopat trestný kop a nachytal A. Beneše v nedbalkách – 5:3. Poslední slovo ale měli domácí. Tauš sice nejdříve mířil hlavou vedle, ale pět minut před koncem byl na konci krásné kombinace Hájka s Makramem a přesně střelou pečetil zasloužené vítězství domácích – 6:3.

Václav Eck: „Byť jsme měli problémy se sestavou, tak jsme zápas kontrolovali a vyhráli zaslouženě. V prvním poločasu jsme hráli velice dobře a naše vedení mohlo být i větší. Po přestávce přišlo uspokojení a laciné chyby, za které nás soupeř potrestal. Po přestávce už něbyla hra podle mých představ. Stále je na čem pracovat.“

Zdeněk Vopat: „Navázali jsme na předchozí zápasy, ve kterých jsme utkání také ztratili do přestávky. I na Tatranu bylo do poločasu rozhodnuto. Inkasovali jsme po chybách v defenzivní činnosti čtyři góly a to domácí další šance neproměnili. Po přestávce jsme přeskupili řady, a byť jsme měli optickou převahu, tak si domácí zápas zkušeně pohlídali. Doplácíme na to, že máme úzký kádr, na góly se neskutečně nadřeme a laciné dostáváme, ale nic není ztraceno. Pořád se sžíváme s vyšší soutěží a budeme bojovat. Pozitivum vidím v tom, že jsme konečně protrhli střeleckou smůlu a dali první góly.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – M. Kučera, Vrábík, Kollár, J. Kučera – Makram, Kutafin, O. Vávra, Hora – J. Beneš (30. Tauš) – Hájek. Trenér: Václav Eck.

Lubná: Herink – Suchý, Štícha (46. Henzély), Margolius, Klik – Varyš, D. Vopat, Jehlička (59. Košťál), Bureš – Plaček, Trejbal. Trenér: Zdeněk Vopat.

3. kolo

Jedomělice – Tn. Rakovník B 1:1 (0:0) pk 3:4

Od prvních minut se hrál velice bojovný fotbal. Na domácím týmu bylo vidět, že chceš bodovat, což se mu v prvních dvou kolech nepovedlo. Hosté byli trochu zaskočeni nátlakovou hrou domácích. Najednou neměli tolik času na rozehrávku, ale defenzivní činnost si plnili bezchybně. A když se domácí odhodlali ke střele, tak byl v brance bezchybný Kut.

V podobném stylu se hrál i druhý poločas. Hosté tahali za kratší konec, ale byli to oni, kdo mohl skórovat, ale brankář Pospíšil bravurně vyškrábl trestný kop Vrábíka na roh. Z něj ale přišel rychlý brejk, který hosté na šedesáti metrech nezastavili a Radošinský v 70. obstřelil bezmocného Kuta – 1:0. Hosté ale nesložili zbraně a odměna přišla v poslední minutě, kdy se po závaru před brankou nejlépe orientoval Kingsley Omovie. Položil si brankáře a poslal zápas do penaltového rozstřelu – 1:1.

V úvodní sérii se nerozhodlo. Kut sice dvě penalty domácích zneškodnil, ale v zelenobílém dresu neuspěli Kingsley Omovie a P. Kučera. Naštěstí proměnili Kollár, Vrábík a Hájek, a tak se šlo do náhlé smrti. V ní opět uspěl Kut. Následně si míč postavil Lisner a s přehledem starého mazáka rozhodl o dvou bodech pro Tatran.

Václav Eck: „Vzhledem k průběhu zápasu to jsou pro zlaté dva body. Věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání a to se potvrdilo. Domácím sice nevyšel vstup do soutěže, ale pořád mají velice kvalitní mužstvo. Hlavně na svém hřišti, ze kterého se moc body vozit nebudou. Na jednu stranu musím kluky pochválit, že vzhledem k nepříznivému vývoji nic nezabalili, ale na druhou stranu jsme udělali zbytečné chyby, kterými jsme si cestu za body zkomplikovali a v závěru měli při vyrovnání notnou dávku štěstí. Penaltový rozstřel je loterie, ale my jsme se mohli spolehnout na Petra Kuta.“

Tn. Rakovník B: Kut – M. Kučera, Vrábík, J. Kučera, Jiřík (16. Kollár) – O. Vávra, Hájek – P. Kučera, Hudec, Lisner – Kingsley Omovie. Trenér: Václav Eck.

2. kolo

Tn. Rakovník B – Braškov 6:5 (2:3)

Vstup do zápasu domácím vyšel parádně. V 10. zatáhl J. Kučera míč po levé straně. Vnikl do vápna, kde se uvolnil a pravačkou prostřelil brankáře – 1:0. Za šest minut bylo ještě veseleji. Makram vnikl do vápna. Zpětnou připravil gólovku pro J. Beneše, který si v těchto situacích umí poradit – 2:0. Hosté ale mají do ofenzivy velkou sílu, což ukázali již za dvě minuty, když potrestali špatnou rozehrávku domácích a Jaroš prostřelil Kuta – 2:1. Na domácí dolehla trochu nervozita, což hosté využili už za pět minut, když se trefil Machuta a začínalo se od nuly – 2:2. Ve 31. dokonali hosté obrat, když Kuta prostřelil Bednář – 2:3.

Do druhé části nastoupili domácí uklidněni v hlavách. Již po čtyřech minutách Vrábík vysunul Hájka, který se uvolnil ve vápně a lobem překonal vyběhnuvšího brankáře – 3:3. V 56. vnikl do vápna Makram. Udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři a vrátil vedení zeleno-bílým – 4:3. Za tři minuty J. Beneš s Hudcem dobře napadli brankáře při rozehrávce, který chyboval. Míč získal O. Vávra. Přesným centrem našel nabíhajícího Makrama, jehož hlavička byla nechytatelná – 5:3. Hosté ale nesložili zbraně a v 65. se po gólu Rösslera opět vrátili do zápasu – 5:4. V 74. přinesla klid do domácích řad zkušenost Miroslava Hájka. Vrábík rychle rozehrál trestný kop po zemi na Hájka, který rohlíčkem z velkého vápna překvapil brankáře – 6:4. Hosté se snažili o drama. Měli dvě velké šance, ale Kut byl na místě. Dvě minuty před koncem přeci jen Jaroš snížil, ale víc už domácí svému soupeři nedovolili – 6:5.

Václav Eck: „Po dnešním zápasu jsem zralý na lázně. Pro lidi to muselo být krásné, viděli jedenáct gólů, ale já až tolik spokojený nebyl. Pět inkasovaných branek kazí celkový dojem na naši hru. Jak jsme minulý týden hráli v obraně výborně, tak tentokrát to nebylo ono. Uznávám kvalitu soupeře do ofenzivy. Ta je na tuto soutěž nadstandardní, ale z pěti gólů jsme si dali čtyři zbytečně sami. Na druhou stranu musím kluky pochválit za to, že to nezabalili a zápas otočili. Ale pořád je na čem pracovat. Hlavně na chytrosti v určitých fázích zápasu.“

Tn. Rakovník B: Kut – M. Kučera, Vrábík, Kollár, J. Kučera (80. Vojtek) – O. Vávra, Jiřík – Makram (65. Lisner), J. Beneš, Hudec – Hájek. Trenér: Václav Eck. 

  1. kolo

Honza Vrábík byl u všech gólů

O víkendu byla zahájena prvním kolem nejnižší krajská soutěž dospělých – I. B třída. Béčko Tatranu se představilo na hřišti nováčka z Velkého Přítočna a neskutečně byla znát přítomnost Honzy Vrábíka v dresu Tatranu, který jeden gól vstřelil a na zbylých pět přihrál.  

Přítočno – Tn. Rakovník B 0:6 (0:4)

Od úvodního hvizdu byli hosté fotbalovějším týmem, což dokázali zúročit již po čtyřech minutách. Vrábík zahrával rohový kop na krátko, aby si na jeho opakovaný centr naběhl Jiřík a nechytatelnou hlavičkou nedal brankáři šanci – 0:1. V 16. min. přišel další rohový kop. Tentokrát Vrábík posadil míč na hlavu Kutafina, jenž zakončil nechytatelně – 0:2. Ve 21. Vrábík vysunul Kutafina, který utekl. Byl před vápnem faulován vyběhnuvším brankářem, který uviděl červenou kartu. Do branky šel hráč z pole, který neměl nárok chytit trestný kop Honzy Vrábíka – 0:3. Ve 39. zahrával Vrábík standardní situaci. Přesným centrem našel hlavu Makrama, jenž nezaváhal – 0:4.

Po přestávce přišlo chvilkové hluché místo hostů, ale veterán v brance Petr Kut všechny tři domácí vyložené šance zlikvidoval. A tak v 58. udeřili hosté. Vrábík načechral přesný centr do vápna na nabíhajícího Jiříka, jehož i druhá hlavička byla nechytatelná – 0:5. V 72. uviděl druhou žlutou Kollár a musel předčasně pod sprchy. Poslední slovo přesto měli hosté. Minutu před konce vysunul Vrábík krásnou uličkou Kutafina, který šel sám na brankáře a zakončil mezi nohy – 0:6.

Václav Eck: „Po většinu času jsme měli zápas pod kontrolou, ale nevyhnuli jsme se tradičnímu výpadku, kdy jsme si mysleli, že se to uhraje samo, ale v ten okamžik nás podržel Petr Kut. Dnes se nám podařilo skloubit zkušenost s mládím, ale pořád je na čem pracovat a rozhodně nesmíme létat v oblacích. Domácí mají starší tým a velké hřiště, což nám dnes vyhovovalo, ale za týden to bude úplně jiné.“

Tn. Rakovník: Kut – M. Kučera, Vrábík, Kollár, J. Kučera (52. Zaspal) – Vávra, Jiřík – Makram, Hudec, Kutafin – Hájek (63. Vojtek). Trenér: Václav Eck.