17 podzimních bodů není průser

V létě vstoupili fotbalisté Tatranu Rakovník již do páté divizní sezóny. Nutno dodat, ale jen díky letní reorganizaci soutěží, protože byla přidána druhá ČFL, což znamenalo, že se zeleno-bílí zachránili i z 15. místa loňského ročníku. Unikátem ovšem jen, že tým dospělých během podzimní části vystřídal tři trenéry. 

Sezónu zahájil Radek Polášek, který s týmem právě 15. místo vybojoval a tím i záchranu, ale před letní generálkou byl nahrazen zkušeným a temperamentním Vasilem Boevem, který ještě v jarní části vedl společně s Erichem Brabcem druholigovou Vlašim. Nebyla mu ale prodloužena smlouva a byl bez angažmá. Na lavičce Tatranu ale působil pouze osm kol, protože se opět ozvala druholigová Vlašim, která odvolala svoje trenéry. A protože nabídka z profifotbalu se neodmítá, tak ji Vasil Boev přijal. K zeleno-bílým se ale zachoval neskutečně, když prohlásil, že dokud si Tatran nezajistí adekvátní náhradu, tak tým neopustí a bude se snažit zvládat obě lavičky. To trvalo tři týdny. Potom se totiž společnými silami podařilo zajistit náhradu v podobě zkušeného kouče a bývalého reprezentanta Radima Nečase, který svůj první zápas s Kladnem ještě odkaučoval s Vasilem Boevem, ale pak už převzal žezlo. Hodnocení poskytli oba trenéři. První polovinu zhodnotil Vasil Boev a druhou Radim Nečas.  

 

  1. kolo

Venku opět přišlo vítězství

FK Seko Louny – Tatran Rakovník 1:2 (1:2)

V posledním kole divize odjeli hráči Tatranu na hřiště oblíbených Loun. Před dvěma lety s tímto soupeřem dvakrát vyhrál a zachránil se právě na úkor Loun. Před tímto duelem měli domácí 18 bodů a Tatran o čtyři méně. Jelikož soupeři ze spodu tabulky vyhráli, tak hosté potřebovali také získat tři body, aby jim neujel vlak.

Vstup do zápasu patřil hostům. Již ve 2. min. zatáhl po pravé straně míč do vápna Nesládek. Krásným centrem našel nabíhajícího Junka, který se zavěsil do vzduchu a hlavičkou do protipohybu nedal brankáři šanci – 0:1. Hned za tři minuty se po levé straně protáhl do vápna Kingsley Omovie. Našel před brankou Junka, který ale těsně minul branku. Zhruba po dvaceti minutách se začali osmělovat i domácí, kteří využili špatného vyběhnutí Kabeleho a Trup srovnal do prázdné branky – 1:1. Hned za minutu mohlo být s hosty ještě hůře, ale Kabele skvělým rozštěpem vykopl míč směřující do branky. Ve 31. Nesládek vyvezl míč. Vysunul Junka, který byl sám před brankářem, ale těsně minul branku. Ve 38. už hosté udeřili. Besta nedůrazně odkopl míč po souboji s Hrobníkem, ke kterému se míč odrazil zpět. Mladý středopolař hostů vnikl do vápna a obstřelil brankáře – 1:2. V závěru poločasu mohli domácí ze dvou šancí srovnat, ale jednou skvěle zasáhl Kabele a jednou skončil míč nad brankou.

Druhý poločas začal vyrovnanou hrou, ale s přibývajícím časem se domácí začali tlačit před branku Tatranu, ale defenziva hostů pracovala bezchybně, a když už se domácí dostali do zakončení, tak branku netrefili. V 87. utekl hostující obraně Verner. Vnikl do vápna. Udělal kličku brankáři, který jej srazil. Míč na značku pokutového kopu si postavil P. Kučera, ale Pokorný jeho první střelu vyrazil a zlikvidoval i dorážku. Minutu na to navíc uviděl Nesládek druhou žlutou, ale hosté tyto komplikace zvládli a důležité vítězství si vzít nenechali.

Radim Nečas: „Pro nás to jsou velice důležité body, které nás vrátili do hry o záchranu. V prvním poločasu jsme byli lepším týmem a naše vedení mělo být výraznější. Po přestávce jsme opustili od naší hry. Nepodrželi jsme míč a nechal domácí, aby převzali iniciativu, ale naštěstí jsme vítězství udrželi.“

Tn. Rakovník: Kabele – Borák, Vecka, Bredler, Hradecký – Verner – Nesládek, Hrobník (91. Černý), P. Kučera, Kingsley Omovie (90. Věchtík) – Junek (72. Vild). Trenér: Radim Nečas.

 

  1. kolo

Nejlepší soupeř na podzim

Tatran Rakovník – Meteor Praha 0:2 (0:0)

V dalším kole divize B přivítali hráči Tatranu velice silného soupeře – čtvrtý tým – Meteor Praha. Domácí toužili navázat na poslední dva dobré výsledky i výkony, které vylepšily bodové postavení, ale Meteor byl nad jejich síly.

Prvních dvacet minut bylo ve znamení tlaku Pražanů, kteří si vytvořili dvě vyložené šance, ale Kabele bravurními zákroky své spoluhráče podržel. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala a osmělovat se začali také domácí. Nejprve se k odraženému míči dostal na vápně Nesládek, ale střelu mu nesedla. Za pět minut se na levé straně uvolnil Kingsley Omovie. Přesným centrem našel úplně volného Nesládka, který z hranice penalty přestřelil. V závěru poločasu mohli udeřit hosté, ale Ezeala křížnou ranou minul vzdálenější tyč Kabeleho branky.

Druhý poločas byl jasně v režii hostujícího týmu. Domácí srdnatě bránili až do 66. min., kdy Kabele místo stažení centru do rukavic. Vyrazil míč pouze k Radovi, který jej napálil do branky – 0:1. Za čtyři minuty bylo rozhodnuto. Kabele podběhl centrovaný míč, který trefil do hlavy nic netušícího Kostku a skončil v síti – 0:2. Zbytek zápasu už se odehrával mezi vápny a hosté prokázali velikou fotbalovost a drama nedovolili.

Radim Nečas: „Meteor byl nejlepším soupeřem, se kterým jsme v posledních týdnech hráli. Do útoku jsme nebyli, až na Nesládkovu šanci, vůbec nebezpeční, přesto se dala uhrát bezbranková remíza, ale to bychom se museli vyvarovat individuálních chyb. U Petra mě to mrzí dvojnásob, protože nás v minulých zápasech i v prvním poločasu výrazně podržel, ale takový je fotbal.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý (12. Bredler), Hradecký, Vecka, Borák – Verner – Nesládek, Hrobník (82. Vrána), P. Kučera, Kingsley Omovie (74. Věchtík) – Junek. Trenér: Radim Nečas.

 

  1. kolo

V hlavní roli rohové kopy

FK Ostrov – Tatran Rakovník 1:3 (1:1)

V dalším divizním utkání se fotbalisté Tatranu představili na hřišti třetího týmu soutěže – FK Ostrov – jehož dres obléká bývalý odchovanec SKR Martin Psohlavec, který dlouhodobě patří k nejlepším divizním střelcům a v tomto duelu vstřelil již svoji desátou podzimní branku.

Vstup do zápasu a vlastně prvních třicet minut bylo v režii domácích hráčů, kteří byli sebevědomější na míči. Lépe kombinovali a dostávali se do šancí, ale v brance Tatranu stál pozorný novopečený tatínek Petr Kabele, kterému se ve středu narodil syn Petr. Přesto se domácí prosadili a byl to svým tradičním způsobem Martin Psohlavec, který si po rohovém kopu naběhl k přední tyči a hlavičkou přes celou branku nedal Kabelemu šanci – 1:0. Chvilku na to mohli domácí zvýšit, ale Kabele byl na místě a Hradecký odkopl míč do bezpečí. Po půlhodině hry začali hrát také hosté, kterým se podařilo šťastně srovnat ve 37., kdy si Junek naběhl k přední tyči na rohový kop. Lízl míč přímo do obličeje nic netušícího Kingsley Omovieho, od jehož hlavy skončil v síti – 1:1.

Druhý poločas byl v režii hostujících hráčů, kteří začali dobře a rychle kombinovat. V 56. vykouzli Hrobník nádhernou uličku na Kingsley Omovieho, který utekl, ale nastřelil jen tyč. Hosté se dočkali v 65., kdy Nesládek zakryl míč. Vysunul rozběhnutého Černého, který z první poslal do vápna střílený centr, na který si naběhl Kingsley Omovie a se štěstím protlačil míč do branky – 1:2. I za tohoto stavu byl Tatran aktivní a nenechal se zatlačit. Klid do jeho řad přinesl další rohový kop. P. Kučera poslal před branku ostrý centr, na který si naskočil Hradecký a nechytatelnou hlavičkou rozhodl – 1:3.

Radim Nečas: „Mimo prvních dvaceti minut jsme navázali na velmi dobré výkony z minulých dvou zápasů. A byť jsme prohrávali, tak jsme dokázali vývoj zaslouženě otočit. Druhý poločas byl v naší režii a díky bojovnému i fotbalovému projevu jsme si připsali důležité tři body. Vrátili jsme se zpět do hry a máme ještě dva zápasy, ve kterých uděláme maximum, abychom nějaké body připsali.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý, Hradecký, Vecka, Borák – Verner (78. Vrána) – Nesládek, Hrobník, P. Kučera, Kingsley Omovie (86. Věchtík) – Junek (90. Vild). Trenér: Radim Nečas.

 

  1. kolo

První domácí výhra přišla proti lídru

Tatran Rakovník – SK Český Brod 3:1 (2:0)

V dalším kole divize B přivítali hráči Tatranu vedoucí tým soutěže – SK Český Brod. Domácí trenér Radim Nečas postrádal zraněného Jakuba Bredlera a již po pěti minutách si obnovil zranění Erik Stojka, ale na výkonu to naštěstí znát nebylo.

Od prvních minut sice byli hosté fotbalovější, ale do šancí se dostávali domácí. V 8. min. Využil Junek podklouznutí brankáře. Udělal mu kličku, ale také podklouzl. Stačil však nahrát před branku Hrobníkovi, který ale trefil obránce stojícího na brankové čáře do hlavy. Domácí se dočkali v 11. min. P. Kučera svedl před vápnem souboj s brankáře, který odhlavičkoval míč pouze před sebe a Nesládek lobem z pětatřiceti metrů neskutečně trefil branku – 1:0. Hosté se snažili hrát kombinační fotbal, ale domácí výborně bránili a hrozili z brejků. Ve 27. sklepl Junek míč P. Kučerovi, který se uvolnil na vápně a bombou do protipohybu přesunujícího se brankáře skóroval – 2:0. Do poločasu mohl stejný hráč zvýšit, když ze strany vnikl do vápna, ale levačkou trefil jen boční síť.

Vstup do druhé části měli lepší hosté, ale jejich akce končily před pokutovým územím dobře bránících Tatraňáků. S přibývajícím časem začali domácí opět hrozit z brejků, ale finální část nebyla nejlepší. Naštěstí nepřicházely chyby v defenzivě a stav se nezměnil. Až deset minut před koncem, když Kingsley Omovie uvolnil P. Kučeru, který si ve vápně sekl míč do protipohybu obránce a levačkou obstřelil brankáře – 3:0. V závěru mohli zvýšit Hrobník a Nesládek, ale branka padla na druhé straně. Po rohovém kopu se míč odrazil k Hrdličkovi, který prostřelil jinak výborně chytajícího Kabeleho – 3:1.

Radim Nečas: „Navázali jsme na druhý poločas s Chomutovem, ale tentokrát jsme nedělali hrubé individuální chyby a proměňovali šance. Naše vítězství, nad velice kvalitním soupeřem, je naprosto zasloužené a klidně mohlo být i vyšší. Řadu slibných akcí jsme nepřesnými přihrávkami pokazili. Kluci zaslouží pochvalu a poděkování.“

Tn. Rakovník: Kabele – Stojka (5. Černý), Vecka, Hradecký, Borák – Nesládek (87. Vrána), Verner, Hrobník, Kingsley Omovie – P. Kučera (90. Vild) – Junek (75. Věchtík). Trenér: Radim Nečas.

 

  1. kolo

Tatran hrál, Chomutov skóroval

Tatran Rakovník – FC Chomutov 1:2 (0:2)

V dalším kole divize B přivítal Tatran na svém hřišti aspiranta na postup do ČFL – FC Chomutov.

Od prvních minut byli domácí fotbalovějším týmem. Již ve 2. min. Zahrával Verner roh, ale Junek orazítkoval pouze přední tyč. I v dalších minutách se hrálo na polovině hostů, ale přišla 15. min., ve které přišel závar před domácí brankou. Míč se odrazil k Bočkovi, jehož střelu Kabele ještě vyrazil, ale proti dorážce Chaloupky byl bezmocný – 0:1. Hned za tři minuty mohlo být srovnáno. Míč šel z jednoho doteku po ose Hradecký – Hrobník – Kingsley Omovie až k P. Kučerovi, který ale těsně minul branku. V dalších minutách domácí byli na polovině Chomutova, ale chyběl větší důraz v pokutovém území. A tak opět udeřilo na druhé straně. Svoboda nádhernou kolmicí vysunul Mužíka, který šel sám na Kabeleho a nezaváhal – 0:2.

Druhý poločas začal náporem domácích, který pokračoval po celých pětačtyřicet minut. Domácí hráli nejlepší fotbal na podzim, ale bohužel bez gólového efektu. Do první šance se dostal po narážečce s P. Kučerou Hrobník, ale na poslední chvíli byla skluzujícím obráncem střela sražena na roh. V 66. se ve vápně uvolnil Kingsley Omovie. Byl faulován a Verner proměněnou penaltou vykřesal naději – 1:2. Za tři minuty utekl obraně P. Kučera. Udělal kličku vyběhnuvšímu Švejdovi, ale už nestačil zakončit do prázdné branky. Za další čtyři minuty se na vápně uvolnil Junek, ale těsně minul branku. V 78. zahrával Verner rohový kop. Vecka na před tyči prodloužil míč, ale Kingsley Omovie u zadní nestál a míč proběhl mimo nebezpečnou zónu. V závěru měli domácí sérii rohových kopů, ale hosté s notnou dávkou štěstí tři body uhájili.

Radim Nečas: „Herně jsme odehráli nejlepší podzimní zápas, ale pokud nebudeme proměňovat šance, tak vyhrávat nebudeme. Dnes jsme nebyli horším týmem a prohrát jsme si nezasloužili, ale na „kdyby“ se nehraje.“

Tn. Rakovník: Kabele – Borák, Vecka, Bredler (46. Černý), Hradecký – Verner – Nesládek (74. Věchtík), Hrobník, P. Kučera, Kingsley Omovie – Junek. Trenér: Radim Nečas.

 

  1. kolo

Zbytečné chyby se stále opakují

Baník Souš – Tatran Rakovník 5:2 (3:2)

V dalším kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu na horkou půdu Baníku Souš, odkud se body nevozí. A tento zápas nebyl výjimkou.

První minuty patřily domácím, kteří dobře kombinovali, ale přišla 13. min., kdy Junek vystihl malou domů hlavou od Bohaty a prostřelil Pettíka – 0:1. Hned za minutu ale Vecka na půlce špatně rozehrál. Následoval brejk, který zakončil Kopta hlavičkou do odkryté branky – 1:1. Neuběhly ani dvě minuty, a bylo vše jinak. Kabele bravurně vyrazil tvrdou střelu Glasera, ale jeho spoluhráči jen koukali, jak Hlaváček doráží do prázdné branky – 2:1. V 19. přišla kolmice za obranu host, na kterou si naběhl Hlaváček a obstřelil vyběhnuvšího Kabeleho – 3:1. Bláznivou pětigólovou desetiminutovku uzavřel ve 23. P. Kučera, který vyhrál souboj s Bohatou. Vnikl do vápna a obstřelil Pettíka – 3:2. Gól Tatran nabudil a do přestávky byl lepším týmem, ale vyrovnání nepřišlo.

Stejně aktivně vstoupili hosté do druhé části. Patnáct minut byli lepším týmem, během kterých se při zakončení ocitli na trávníku Kingsley Omovie a Junek, ale ani jednou píšťalka nezazněla. Klíčový okamžik přišel v 62., kdy domácí vnikli po brankové čáře do vápna. Na zpětnou přihrávku si naběhl Hlaváček a zkompletoval hattrick – 4:2. Za tři minuty se kličkou do středu hřiště uvolnil Pátek a bombou pod břevno pečetil soušské vítězství – 5:2.

Radim Nečas: „Opět nás srazily hrubé individuální chyby. Dokážeme se dostat do vedení, ale během pěti minut prohráváme o dva góly. To nejde. Sice jsme snížili a měli velmi dobrý vstup do druhého poločasu, kdy jsme byli patnáct minut lepším týmem, ale rozhodčí nenašel odvahu odpískat ani jednu ze dvou jasných penalt. Jakmile domácí dali čtvrtý gól, tak bylo rozhodnuto.“

Tn. Rakovník: Kabele – Borák (65. Černý), Vecka, Bredler, Hradecký (85. Vrána) – Verner – Nesládek (70. Věchtík), Hrobník, P. Kučera, Kingsley Omovie – Junek. Trenér: Radim Nečas.

 

  1. kolo

Takhle neinkasují ani žáci

Tatran Rakovník – SK Kladno 1:2 (0:0)

V dalším kole divize B přivítali hráči Tatranu tradičního rivala – SK Kladno. Domácí chtěli přerušit nepříjemnou domácí bodovou šňůru, ale díky dětinským chybám se jim to opět nepodařilo.

Úvod zápasu přinesl šanci P. Kučeray, který ale orazítkoval břevno. Poté převzali otěže zápasu hosté, kteří byli fotbalovější a prakticky se hrálo pouze na polovině domácích. Ti s vypětím všech sil odbránili kladenský tlak a soupeře do vyložené šance nepustili. Naopak z brejku mohli skórovat, když Kučera poslal do vápna přízemní centr. Junek ve skluzu zakončil, ale Tesař bravurně vyrazil míč na roh.

Druhý poločas už byl ze strany domácích o něčem jiném. Začal se hrát vyrovnaný fotbal, ve kterém byli hráči Tatranu nebezpečnější. V 51. se ujali vedení. Stojka poslal do vápna přetažený centr. Míč se po závaru dostal k P. Kučerovi, který prostřelil Tesaře – 1:0. Radost domácím vydržela pouze dva minuty. Kalina udělal ze tří domácích hráčů slalomové tyče. Přihrál R§žičkovi, kterému stačilo nastavit placírku – 1:1. Domácí nesložili zbraně. V 65. utekl P. Kučera. Překonal i Tesaře, ale trefil jen tyč. Chvilku na to Nesládek poslal centr do vápna, na který si naběhl Junek, ale na dlouhou nohu přestřelil. Hosté zahrozili tvrdou střelou Růžičky, kterou Kabele vyrazil a Vecka odkopl míč do bezpečí. Klíčový okamžik přišel v 86., kdy Hradecký místo odkopu přišel po kličce ve vlastním vápně o míč. Následoval centr a střídající Feriole, který byl minutu na hřišti rozhodl – 1:2.

Radim Nečas: „Zápas se mi velice těžce hodnotí. V prvním poločasu byli sice hosté aktivnější, ale my měli dvě tutovky. Ve druhém jsme byli lepší, nebezpečnější, ale pokud nedáme čtyři tutové šance a díky nedisciplinovanosti dostaneme tak hloupé góly, tak se nemůžeme divit, že prohrajeme.“

Tn. Rakovník: Kabele – Stojka (72. Černý), Vecka, Bredler, Hradecký – Borák – Kučera, Nesládek, Hrobník, Kingsley Omovie – Junek. Trenér: Radim Nečas.

 

  1. kolo

Zlaté dva body po penaltách

MFK Dobříš – Tatran Rakovník 1:1 (0:0) pk 5:6

V dalším kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu na horkou půdu posledního týmu soutěže – MFK Dobříš. Hosté měli před vzájemným měřením sil o dva body více, a tak situace velela neprohrát, což se díky štěstí a špatné koncovce domácích povedlo.

Prvních dvacet minut nepřineslo líbivý fotbal. Oba týmy kupily chyby a hrálo se vesměs mezi oběma vápny. První se do šance dostali domácí po podklouznutí Bredlera, ale Kabele včasným pádem pod nohy vychytal Maryšku. Chvilku na to Kabele bravurně zlikvidoval tvrdou střelu z vápna a následně zlikvidoval i gólovou dorážku. Tatran mohl udeřit po půlhodině. Nesládek prošel po brankové čáře do vápna. Předložil tutovku Junkovi, který ale z dvou metrů přestřelil.

Začátek druhé části přinesl vyrovnaný fotbal. Pak se ale začali více do útoku tlačit domácí. Kabele byl ale při všech pokusech na místě. V 72. odcentroval Kingsley Omovie, ale Junek z pěti metrů přehlavičkoval domácí branku. Skóre se změnilo až v 80. min., kdy Šrain zahrával od pomezní čáry trestný kop. Na centrovaný míč vyskočilo deset hráčů, ale ani jeden jej nezasáhl a míč tak skončil u zadní tyče v síti – 1:0. Hned za minutu mohl zvýšit Maryška, který udělal kličku Kabelemu, ale Bredler vykopl míč směřující do odkryté branky. Minutu před koncem se hosté dočkali vyrovnání. Před vápnem byl faulován Junek. K trestnému kopu se postavil P. Kučera a nádhernou střelou pod břevno poslal zápas do penaltového rozstřelu.

V něm bylo prvních jedenáct střelců stoprocentních. V zelenobílém dresu uspěli: Verner, Rothe, Hradecký, Kingsley Omovie, P. Kučera a Vecka. V šesté sérii Kabele vychytal domácího střelce, což znamenalo, že Tatran si odvezl hodně cenné dva body.

Čestmír Kopřiva: „První poločas nebyl z naší strany nejhorší. Po hodině hry ale ovládli hřiště domácí a nás několikrát podržel Petr Kabele. Cením si na hráčích, že za nepříznivého stavu nic nezabalili a dokázali srovnat a uspět i při penaltách. Vzhledem k průběhu zápasu jsou to zlaté dva body.“

Tn. Rakovník: Kabele – Stojka, Vecka, Bredler, Hradecký – Verner – Nesládek (64. Kingsley Omovie), Borák, P. Kučera, Hrobník (73. Rothe) – Junek. Trenér: Čestmír Kopřiva.

 

  1. kolo

Jak ztratit vyhraný zápas!

Tatran Rakovník – Arsenal Česká Lípa 3:3 (2:1) pk 3:4

V dalším kole divize přivítali hráči Tatranu souseda v tabulce, který měl o bod méně. Domácí chtěli potvrdit doby z Brandýsa a nebyli daleko o úspěchu, ale v závěru úplně vypadli z role a ztratili vyhraný zápas.

Vstup do zápasu Tatranu vyšel. V 9. min. zahrával Verner rohový kop, na který si naskočil Nesládek a krásnou hlavičkou otevřel skóre – 1:0. Za šest minut bylo srovnáno, když domácí nedůrazně odvrátili standardní situaci. Míč se vrátil zpět do vápna, kde přesně k tyči hlavičkoval Kaňkovský – 1:1. V 17. předvedli domácí rychlou akci, ale Hrobník mířil jen do břevna. Ve 31. přišla nejkrásnější akce zápasu, při které Hrobník vysunul P. Kučeru, který šel sám na brankáře a nedal mu šanci – 2:1. Pak se ke slovu dostali hosté, ale Kabele dvěma parádními zákroky zneškodnil dvě tutové šance.

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivně. V 59. se nejlépe ve vápně orientoval P. Kučera a prostřelil brankáře – 3:1. To už hosté hráli tři minuty bez po dvou žlutých vyloučeného Vodrážky. Klíčový okamžik přišel v 71., kdy se uvolnil Borák. Vnikl do vápna. Vedle sebe měl volného Junka, který by zakončoval do prázdné branky, ale rozhodl se střílet sám, ale minul. Hosty naopak nakopla 75. min., kdy utekl Kaňkovský a prostřelil Kabeleho – 3:2. Hosté vsadili vše na jednu kartu. I v deseti si vytvořili tlak, který v 89. přetavili ve vyrovnání – 3:3.

V penaltovém rozstřelu hned na úvod neproměnili P. Kučera a Borák. Hradecký, Kingsley Omovie a Brelder sice byli úspěšní, ale Kabele uspěl pouze jednou, a tak si odvezli hosté dva body.

Čestmír Kopřiva: „K tomu se těžko něco říká, když vedeš v 75. minutě 3:1, hraješ proti deseti a nakonec máš pouze bod. Vlastní hloupostí jsme přišli o dva body.“

Tn. Rakovník: Kabele – Stojka, Vecka, Bredler, Hradecký – Verner (46. Borák) – Nesládek (84. Vild), Hrobník, P. Kučera, Rothe (46. Kingsley Omovie) – Junek. Trenér: Čestmír Kopřiva.

 

  1. kolo

Vydřené dva body z horké půdy

FK Brandýs – Tatran Rakovník 0:0 pk 4:5

V dalším kole divize se střetly týmy, které v posledních dvou kolech nebodovaly. A oba to chtěly změnit. Hostům se do sestavy vrátili Junek a Schneider, což bylo na hře znát.

Od prvních minut se hrál opatrný fotbal. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Rychleji se začali osmělovat hosté, ale slibně založené útočné akci nedotáhli do finální části. Zhruba po pětadvaceti minutách převzali otěže domácí a dostali se do jedné šance, ale Kabele byl na zemi včas a střelu vyrazil. Další nebezpečí přišlo po standardních situacích, ale hostující obrana si poradila. A tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas přinesl stejný obrázek. Domácí se s postupem času začali tlačit na polovinu Tatranu, ale ten měl první šanci. Nesládek ale na dlouhou nohu přestřelil. Změny stavu mohly přijít v závěru. Nejprve Folwarczny krásnou střelou minul šibenici. Chvilku na to domácí nastřelili tyčku. Tatran odpověděl šancí Junka, ale slabé zakončení brankář stáhl. Největší šanci měl domácí Kovařík, ale ze čtyř metrů netrefil prázdnou branku, a tak mohlo udeřit na druhé straně. Kingsley Omovie utekl po levé straně. Přízemním centrem našel P. Kučeru, kterému ale nevyšel první dotek a brankář stáhl míč do rukavic.

A tak o bonusovém bodu musely rozhodnout penalty. V základní sérii neproměnil pouze Junek, ale jelikož Kabele jednou skvěle zasáhl, bylo to 4:4, když za Tatran proměnili: P. Kučera, Verner, Hradecký a Rothe. Hned první penaltu v náhlé smrti Kabele opět zlikvidoval, a tak mhl rozhodnout Kingsley Omovie, který udržel nervy a bombou rozhodl o dvoubodovém zisku pro Tatran – 4:5.

Čestmír Kopřiva: „První poločas byl z naší strany dobrý, ale byla škoda, že jsme nedotáhli útočné akce ke gólu. Pak jsme na patnáct minut vypadli ze hry, ale domácí to nepotrestali. Druhý poločas byl vyrovnaný. Zvítězit mohla oba mužstva. Jsem rád, že jsme zvládli penaltový rozstřel a vezeme si zaslouženě dva body.“

Tn. Rakovník: Kabele – Stojka, Vecka, Bredler, Hradecký – Verner – P. Kučera, Hrobník, Schneider (72. Kingsley Omovie), Nesládek (64. Rothe) – Junek. Trenér: Čestmír Kopřiva.

 

  1. kolo

Stále stejná písnička

Tatran Rakovník – FK Aritma Praha 1:3 (0:1)

V dalším kole divize B hostili fotbalisté Tatranu tým pražské Aritmy, který ještě neztratil ani bod. Domácí naopak chtěli přerušit sérii bez bodů. Trenérské duo ale mělo opět problémy se složením sestavy. Z marodky se sice vrátil Verner, ale odešel na ni Černý, takže bylo k dispozici deset hráčů áčka, dva mladíci a dva gólmani.

První minuty přinesly vyrovnaný fotbal. V 15. zahrávali hosté trestný kop od rohového praporku. Na centr si naskočil Frnoch, který předskočil Kabeleho a hlavou poslal míč do sítě – 0:1. To bylo ze strany hostů vše. Pak začali hrát domácí, kteří se dostali do čtyř velkých šancí. Nejprve se uvolnil P. Kučera, ale nastřelil jen brankáře. Chvilku na to šel P. Kučera sám na brankáře, kterého obstřelil, ale míč těsně minul branku. Za sedm minut se ve stejné pozici objevil Kingsley Omovie, ale se stejným závěrem.

Druhý poločas začal lépe pro domácí, kteří po nádherné střele Rotheho do šibenice srovnali – 1:1. Pak začali mít hosté víc ze hry, ale jejich akce končily před vápnem. Klíčové okamžiky přišly mezi 72. – 82. minutou. Nejprve šel ze strany sám na brankáře P. Kučera, ale napálil pouze jeho tělo. Chvilku na to propadl střílený centr ke Kingsley Omoviemu, kterému ale na malém vápně odskočil míč od nohy, a tak přišel v 82. trest. Turák využil podklouznutí Bredlera. Jeho centr proletěl celým vápnem, až k zadní tyči, kde Macek prostlačil míč přes přesunujícího se Kabeleho – 1:1. Domácí vsadili vše na jednu kartu, za což byli v poslední minutě potrestáni, když utekl Glasnovič a propálil Kabeleho – 1:3.

Čestmír Kopřiva: „Je to stále stejná písnička. Co je platné, že jsme v prvním poločasu hráli velice dobrý fotbal, když nedáme góly. Hosté měli dvě standardky a dali jeden gól. My měli tři vyložené a nic. Ve druhém poločasu jsme měli za stavu 1:1 další dvě gólovky a nic. Zápas jsme si prohráli vlastními taktickými a individuálními chybami.“

Tn. Rakovník: Kabele – Vild (72. Stojka), Bredler, Vecka, Hradecký – Verner – P. Kučera, Nesládek, Hrobník, Rothe – Kingsley Omovie. Trenér: Čestmír Kopřiva.

 

  1. kolo

Klíčové momenty s praporkem nad hlavou

FK Neratovice – Tatran Rakovník 4:0 (0:0)

V dalším kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu na hřiště Neratovic bez řady opor – chyběli Junek, Verner, Věchtík, Bělíček, Kutafin a Vrána. Sedmým do party byl L. Dolák, který se v týdnu rozhodl k návratu do mateřského SK Kladno.

První poločas moc fotbalové krásy nepobral. Hrálo se mezi oběma vápny. Domácí zahrozili jednou, když Kozákovu křížnou střelu vyškrábl Kabele na roh. Klíčový okamžik přišel ve 43. min., kdy se na levé straně uvolnil Nesládek. Na jeho přesný centr si naběhl z druhé vlny Schneider, který hlavičkoval do tyče, od které se míč odrazil k P. Kučerovi, který zakončil do prázdné branky. K překvapení všech hostů ale gól nebyl pro neexistující Schneiderův ofsajd uznán.

Začátek druhé části přinesl stejný obrázek. Hosté si vypracovali dva dobré náznaky šancí, ale finální řešení bylo špatné. V 57. přišel druhý moment s praporkem. Domácí útočník byl v metrovém ofsajdu, přesto mohl hrát. Nastřelil jen tyč, od které se míč odrazil k Malákovi, který jej se štěstím dostal do branky – 1:0. Tento okamžik úplně zlomil vývoj. Domácím narostla křídla a hlavně trestali chyby hostů. Druhý gól přišel po rychlém brejku, když si střílený centr za vlastního brankáře srazil skluzující Bredler – 2:0. V závěru přidali domácí po dalších dvou chybách dva góly, což přineslo velmi krutý výsledek z fotbalu nevalné úrovně, na kterém se podílela obě mužstva – 4:0.

Vasil Boev: „V prvním poločasu jsme nezahráli špatně. Drželi jsme soupeře daleko od naší branky a hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Na konci poločasu jsme vstřelili regulérní branku, a na začátku druhé z ofsajdu skórovali domácí. Nehledejme ale příčiny v těchto věcech, my jsme udělali hrubé chyby, za které jsme byli potrestáni. Jsem velmi zklamaný z přístupu hráčů po prvním inkasovaném gólu. Úplně se odevzdali, přitom času na vyrovnání bylo hodně.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý (68. Vild), Vecka, Bredler, Rothe – Hradecký – P. Kučera, Schneider, Hrobník, Nesládek (58. Stojka) – Kingsley Omovie. Trenér: Vasil Boev.

 

  1. kolo

Hloupé chyby přinesly další prohru

Tatran Rakovník – Olympie Březová 2:3 (1:2)

V dalším kole divize B hostil Tatran tým Olympie Březová, kterému se povedl start do soutěž a ze šesti bodů získal pět. Domácí trenér Vasil Boev musel řešit problémy se sestavou, když mu vypadli Verner, Junek a Vild. Naopak se objevila nová tvář Karel Schneider.

Vstup do zápasu domácím vyšel parádně. Již po třech minutách uvolnil P. Kučera Kingsley Omovieho, který byl při zakončení faulován a P. Kučera otevřel proměněnou penaltou skóre – 1:0. Tím ale aktivita domácích opadla a začali hrát hosté. Ve 13. min. Bylo srovnáno, když Černý nezachytil dlouhý míč. Nechal soupeře odcentrovat a nikým nekrytý Peterka s pomocí tyče srovnal – 1:1. Pak se hrál vyrovnaný fotbal, při kterém ale byli hosté v pokutovém území nebezpečnější. Ve 38. přišla školácká chyba dvojice Hradecký – černý, kteří si před vápnem dávali přednost, až toho využil Peterka a přehodil Kabeleho – 1:2.

Do druhé části domácí přeskupili řady a začalo se hrát na polovině Březové. Z tlaku ale přišly jen dvě velké šance. Hradeckého hlavičku robinsonádou vyškrábl brankář a střela P. Kučery těsně minula pravý horní roh branky. Gólem neskončilo ani několik závarů po rohových kopech či standardních situacích. A tak přišel trest. Po ztrátě míče domácích následoval jediný brejk hostů a přesné zakončení – 1:3. Domácí přesto nic nezabalili a minutu před koncem snížili, když si Schneider narazil s Hrobníkem, vnikl do vápna a mazácky prostřelil brankáře – 2:3. Na víc už domácí neměli čas.

Vasil Boev: „Co mohu říct. Jsem hlupáci. Po výborném startu startu jsme přestali hrát a navíc udělali neskutečné chyby. První gól jsme dostali po situaci, na kterou jsem před zápasem desetkrát upozorňoval a druhý, když si dva naši hráči dávají přednost. Ve druhém poločasu jsme sice měli tlak, ale chyběl nám důraz ve vápně, větší chuť zakončit a nebo jsme nedokázali doplnit do vápna rychlé křídelní akce a místo toho máme sedm hráčů na půlce, kteří koukají. Jsem hodně zklamaný.“

Tn. Rakovník: Kabele – Schneider, Vecka, Hradecký, Černý (80. L. Dolák) – Bredler – Rothe (83. Kutafin), Hrobník, P. Kučera, Věchtík (46. Nesládek) – Kingsley Omovie. Trenér: Vasil Boev.

 

  1. kolo

Místo poklidného zápasu drama

SK Štětí – Tatran Rakovník 2:3 (0:2)

Ve 2. kole divize B odjeli hráči Tatranu na hřiště nováčka ze Štětí. Vstup do zápasu měli hosté vynikající. Již po pěti minutách se uvolnil Junek. Přesnou kolmicí vysunul P. Kučeru, který šel sám na brankáře a mazáckým dloubákem otevřel skóre – 0:1. Hned za dvě minuty si na přetažený rohový kop naskočil Hradecký, ale domácí brankář bravurním rozštěpen míč vyrazil. Za další dvě minuty šel sám na brankáře Hrobník, ale ve vápně zbrzdil a vracející se obránce míč odkopl. Hosté se dočkali ve 13. min., kdy P. Kučera zakončil. Brankář míč vyrazil, ale pohotový Junek nezaváhal – 0:2. V 18. se k odraženému míči na hranici malého vápna opřel Rothe, ale minul branku. To bylo ze strany hostů vše. Domácí vsadili na riziko a začali se snažit o snížení. V brance Tatranu ale stál výborný Kabele, který dvěma robinsonádami vyrazil tvrdé střely zpoza vápna a neskutečným reflexem na brankové čáře i gólovou hlavičku po rohovém kopu.

Vstup do druhého poločasu hostům nevyšel. Opět to byla nepokrytá standardní situace. Kabele bravurně ještě první šanci zlikvidoval, ale proti dorážce byl bezmocný – 1:2. Domácím narostla křídla. Zahrávali velké množství standardních situací, které obrana Tatranu odvrátila i s velkým štěstím. V 76. přišel povedený brejk. Dolák posunul na P. Kučeru, který okamžitě uvolnil Junka, jenž z velkého vápna přehodil vyběhnuvšího brankáře – 1:3. Domácí ale nesložili zbraně a minutu před koncem, po dalším centrovaném míči, opět snížili – 2:3. V závěru utekl Junek, který nejprve nastřelil brankáře, aby se k němu míč vrátil, ale místo zpětné nahrávky na volné Kingsley Omovieho či Nesládka, volil střelu a trefil tyč.

Vasil Boev: „Měli jsme výborný vstup do zápasu. Vstřelili jsme dvě krásné branky a další šance zahodili. Po pětadvaceti minutách jsme opustili od naší hry. Domácí vysunuli hru, což nám dělalo trochu problémy. Ač jsem upozorňoval na dobrý vstup do druhé části, tak se nám to nepovedlo a domácí snížili. Poté byli nebezpeční, ale nám se podařilo vstřelit třetí branku. Nakonec jsme šťastné, ale zasloužené vítězství uhájili, byť to byly, místo poklidného zápasu, zbytečné nervy.“

Tn. Rakovník: Kabele – Vild (69. Bělíček. 90. Kutafin), Vecka (53. Kingsley Omovie), Bredler, Hradecký – Verner – Rothe (76. L. Dolák), Hrobník (67. Nesládek), P. Kučera, Věchtík – Junek. Trenér: Vasil Boev.

 

  1. kolo

Čtvrtá divizní prohra na úvod

Tatran Rakovník – SK Slaný 1:3 (0:2)

V prvním kole divize B přivítali fotbalisté Tatranu nováčka soutěže SK Slaný. Domácí chtěli zmírnit nepříznivou bilanci z úvodních zápasů, když ze čtyř zápasů z 1. kola prohráli tři, ale díky nepovedenému výkonu a zbytečným chybám přišla čtvrtá prohra za pět let.

Vstup do zápasu neměli domácí nejlepší. Chyběl větší pohyb i důraz v osobních soubojích. V tomto dominovali hosté, kteří se již v 8. min. ujali vedení, když se Vecka po trestném kopu nechal předskočit o hlavu menším Marešem, který hlavou trefil nechytatelně – 0:1. Hosté ožili. Byli fotbalovější a přidali i druhý gól, když po souboji Vilda s Nádeníčkem byla nařízena velmi přísná penalta, kterou sám postižený s přehledem proměnil – 0:2. Ve 41. musel opustit hřiště pro zranění slánský špílmachr Mareš, což se projevilo na hře hostů ve druhém poločasu. Ještě do přestávky ale mohl snížit Junek, který šel sám na Sedláka, jemuž udělal kličku, ale místo zakončení upadl ve snaze si vykoledovat penaltu, což rozhodčí „nesežral“.

Druhý poločas začal náporem domácích. Do velké šance se dostal Junek, který se protáhl až před Sedláka, ale nastřelil jen jeho tělo. Z následného rohu se Tatran dočkal. Míč se dostal k Veckovi, který levačkou s pomocí tyče snížil – 1:2. Domácím tento gól vliv krev do žil a snažili se o vyrovnání. Vítr z plachet jim ale vzala hrubá chyba brankáře Kabeleho, který vyběhl až za pokutové území. Mohl míč odkopnout, ale místo toho se snažil zahrát zbytečně ve skluzu. Na mokrém terénu míč minul a Nádeníček jej pohodlně poslal do branky – 1:3. Tato situace domácí srazila do kolen. Byť se v závěru snažili o snížení, tak šance Junka nebo P. Kučery gólem neskončily.

Vasil Boev: „Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodly naše individuální chyby. První gól nám dá po standardní situaci nejmenší hráč na hřišti a ještě zády k brance. Druhý jsme dostali penalty, nepenalty. Třetí po hrubce brankáře. Do toho jsme neproměnili tři, čtyři velké šance. Zápasu by více slušela remíza, ale po třetím gólu jsme se sesypali a bylo po zápase.“

Tn. Rakovník: Kabele – Vild (84. Černý), Vecka, Bredler, Hradecký – Verner (73. Kingsley Omovie) – P. Kučera, Věchtík, Hrobník (68. Bělíček), Rothe – Junek. Trenér: Vasil Boev.