Ostudný výkon v boji o dno

MFK Most – Tatran Rakovník 4:2 (1:1)

V sobotu byl na programu duel o poslední místo v divizi B. Fotbalisté Tatranu odjeli na hřiště Mostu, před kterým měli, na předposledním místě, náskok dvou bodů. Kdo čekal, že hosté zopakují parádní výkon z minulého týdně, tak byl nemile překvapen. 

Prvních třicet minut přineslo fotbalovou nudu. Domácí se v deseti zatáhli na vlastní polovinu. Hosté sice drželi míč, ale přehrávání ze strany na stranu mezi stopery a beky k nebezpečí nevedlo. A tak přišla ve 14. hrubka hostů na polovině soupeře. Králík si vzal míč a šedesátimetrovým sprintem středem hřiště přešel přes tři protivníky až před Kabeleho, kterého zkušeně obstřelil – 1:0. Tatran se dostal k první střele ve 28., kdy Verner na půlce vybojoval míč. Kolmicí vysunul Junka, který šel sám na brankáře, ale nastřelil jeho nohy. Míč se odrazil ke Kingsley Omoviemu, jenž minul v záklonu prázdnou branku. Ve 32. byl před vápnem faulován Junek. K trestnému kopu se postavil P. Kučera a parádní střelou přes zeď srovnal – 1:1.

Vstup do druhé části sice hostům vyšel, ale pak to byla velká slabota. Ve 47. domácí brankář ještě vyrazil trestný kop Vrány. Akce pokračovala. Vrána se dostal znovu ke střele, kterou před brankářem tečoval do protipohybu Kingsley Omovie – 1:2. Za sedm minut bylo srovnáno. Hosté ztratili na útočné polovině, aby následný brejk nedokázali zastavit a Valenta se štěstím prostřelil Kabeleho – 2:2. V 60. přišel kiks Vernera, který chtěl na půlce rychle rozehrát trestný kop, ale přihrál soupeři, který okamžitě utekl a Benda otočil vývoj – 3:2. V 82. se hosté dožadovali pokutového kopu za ruku domácího hráče, ale rozhodčí nenašel odvahu písknout do píšťalky. Tři minuty před koncem domácím vyšel brejk do otevřené obrany a Valenta po kličce Kabelemu stanovil výsledek zápasu – 4:2.

Radek Polášek: „Je to zklamání. Někteří z nás zahráli hluboko pod svoje možnosti a je z toho tento výsledek. Ukázkově jsme otočili vývoj, ale po druhém gólu naše kvalitní chvíle v  zápase bohužel skončily.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka (78. Rothe), Vrána (60. Černý) – Bredler, Verner – P. Kučera (90. Kutafin), Mařík, Nesládek (87. L. Dolák) – Kingsley Omovie, Junek (90. Tereschenko). Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5347560