Nakonec neskončili poslední

Tatran Rakovník – Meteor Praha 2:1 (0:1)

V posledním kole divize B přivítali hráči Tatranu pražský Meteor, který už o nic nehrál. Domácí ale ještě živili naději, že by nemuseli skončit poslední. Potřebovali ale vyhrát, a aby zvítězily Zbuzany v Mostu. 

Vstup do zápasu domácím vůbec nevyšel. Hned po minutě přišla ztráta míče na půlce hřiště. Následoval brejk, který Ezeala s přehledem proměnil. Tatran nesložil zbraně. Do přestávky si vytvořil šest velkých šancí. Hradecký dvakrát hlavou z hranice malého vápna a jednou nohou zhruba z desítky, ale dvakrát těsně minul a jednou skvěle zasáhl hostující brankář. Junek pálil z hranice desítky, ale na poslední chvíli byl zablokován. Ze stejného místa zakončoval i P. Kučera, ale brankář Šrámek byl vynikající. Stejně jako při střele Kingsley Omovieho. Největší šanci měl ovšem ve 25. Verner, ale neproměnil pokutový kop. Hosté zahrozili zhruba dvakrát. Jednou vstřelili i gól, ale nebyl pro ofsajd uznán.

Druhý poločas začal náporem domácího celku. Štěstí se k Tatranu přiklonilo v 54., kdy Kingsley Omovie centroval z pravé strany a míč skončil se štěstím s pomocí vzdálenější tyče v brance – 1:1. Za čtyři minuty proběhl hostující obranou Mařík. Předložil míč Junkovi, který trefil prázdnou branku – 2:1. Neuběhly ani čtyři minuty a mohlo být srovnáno, ale hostující útočník nastřelil hlavou ze čtyř metrů břevno. V dalším průběhu se hosté snažili o vyrovnání, ale domácí obrana, někdy i se štěstím, vítězství uhájila. Tři body posunuly Tatran na předposlední místo se ziskem 27 bodů, což je vzhledem k podzimnímu zisku (9 bodů) úspěch.

Radek Polášek: „Jsem rád, že jsme zakončili sezónu vítězstvím, které se díky naší střelecké neplodnosti nerodilo lehce. Přitom mohlo být rozhodnuto do poločasu, ale neproměnili jsme pět vyložených šancí, včetně penalty. Nakonec se podařilo splnit dílčí plán, kterým bylo neskončit poslední, ale pro mě to je málo.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý (37. Nesládek), Bredler, Vecka, Hradecký – Rothe, Mařík, Verner, P. Kučera (89. P. Kučera) – Kingsley Omovie (82. Ryška), Junek (86. L. Dolák). Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5382496