Klidně mohl být hokejový výsledek

FK Zbuzany – Tatran Rakovník 5:2 (4:1)

V předposledním utkání divize B se představili fotbalisté Tatranu na hřiště druhého celku soutěže a s největší pravděpodobností postupujícího do ČFL – FK Zbuzany. Hosté se museli obejít bez kapitána Miroslava Vernera, který byl v době utkání u porodu své dcery Lilien. 

Začátek zápasu přinesl převahu domácích. Hosté byli až moc ustrašení. Ztráceli míče a nechali se zatlačit před vlastní pokutové území. Trest přišel v 8. min., kdy z dvaceti metrů napřáhl Mário Lička a trefil přesně šibenici – 1:0. Za tři minuty ale mohlo být srovnáno. Kingsley Omovie potáhl míč po levé straně. Jeho centr na přední tyči pustil Junek mezi nohama za sebe, ale Rothe trefil ze šesti metrů jen obránce stojícího na brankové čáře. Tím jako by se hosté oklepali a začali být nebezpeční. Ve 14. rychle na půlce rozehrál míč Mařík. Kolmicí uvolnil Nesládka, který proběhl domácí nepřipravenou obranou a překonal Víška – 1:1. Chvilku na to udělal Mařík stejnou kulišárnu, ale Víšek tentokrát Kingsley Omovieho vychytal. Za další tři minuty zahrál P. Kučera trestný kop, kterým našel Bredlera, který sám hlavičkoval těsně vedle. A tak přišla domácí lekce z produktivity. Během čtyř minut vstřelili tři góly a rozhodli zápas. Nejprve se Kalod protáhl kolem Vecky, udělal kličku Kabelemu, aby se míč následně došoural za brankovou čáru – 2:1. Ve 34. se na vápně uvolnil Ježdík a krásným rohlíčkem z vápna obstřelil Kabeleho – 3:1. Za další dvě minuty utekl po levé straně Kalod a chytrou střelou k zadní tyči nedal Kabelemu šanci – 4:1.

Vstup do druhé části měli lepší domácí, ale Kabele dvě velké šance zneškodnil. Pak mohl udeřit Junek, který vystihl domácí rozehrávku. Šel sám na Víška, ale zakončil slabě a nepřesně. Hosté nesložili zbraně a tlačili se za snížením, což přišlo v 76., kdy P. Kučera našel zpětnou nahrávkou Hradeckého, jenž vymetl pavučinu – 4:2. Hned za minutu šel P. Kučera sám na Víška, ale mířil mimo. Následně přišel centr, na který nedosáhli skluzující Bredler a Kutafin. V 81. hlavičkoval Bredler těsně nad. A tak opět udeřili domácí. Přeučil tečovanou střelou rozhodl o výsledku – 5:2. V závěru mohl snížit L. Dolák, ale z penalty hlavičkoval nad.

Radek Polášek: „Hráli jsme vzadu trochu na riziko. Nebylo co ztratit. Pokud chceme uspět s tak kvalitním soupeřem, musíme proměňovat vyložené šance. My jich dnes bohužel neproměnili pět. Z toho dvě za stavu 1:1. Je to škoda. Kousali jsme, ale na body to bylo málo.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka, Vrána – P. Kučera, Mařík (46. Černý), Nesládek (76. Ryška), Bredler, Rothe (62. Kutafin) – Junek (54. L. Dolák), Kingsley Omovie (87. Tereschenko). Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5364166