Tlak po přestávce srovnání nepřinesl

Tn. Rakovník B – Unhošť (1:3)

V neděli přivítala rezerva Tatranu tým Unhoště, který měl stejný bodový zisk. Obranné čtveřici vládne svými zkušenostmi bývalý hráč SKR Daniel Asník, který i v tomto duelu ukázal, že je stále platným hráčem. 

Od prvních minut se hrál zajímavý fotbal. Již ve 3. min. si za obranu naběhl J. Beneš. Udělal kličku brankáři a zakončil do prázdné branky – 1:0. Radost domácích vydržela pouze dvě minuty. Vicherek napálil míč do břevna, který se odrazil k Hochovi, který rybičkou poslal míč do protipohybu přesunujícího se a. Beneše – 1:1. Za pět minut bylo vše jinak. Andrt neuhlídal nabíhajícího Šimáčka, který hlavou nedal A. Benešovi šanci a s pomocí tyče poslal míč do sítě – 1:2. Domácí nesložili zbraně. Ve 28. utekl po pravé straně Makram. Přetaženým centrem našel u zadní tyče J. Beneše, který si zpracoval míč, ale z pěti metrů přestřelil. Chvilku na to se k zakončení dostal Makram, ale míč špatně trefil. Trest přišel ve 38., kdy Jiřík podcenil na vápně odehrání míče. Toho se zmocnil Křenek. Poslal k přední tyči ostrý centr, který hlavou v pádu poslal do sítě opět Hoch – 1:3.

Druhý poločas byl jasně v režii domácího celku, který zvýšil pohyb i přesnost přihrávek. Hned po deseti minutách poslal J. Beneš trestný kop do vápna. Do vzduchu se zavěsil Makram a hlavou vrátil zeleno-bílé do hry – 2:3. Další minuty byly ve znamení obléhání unhnošťské branky. Vyrovnání byli blízko Čermák a Sýkora, ale jejich pokusy skončily na břevně. Šanci měl i L. Dolák, který se proháčkoval až před brankáře, ale chyběl mu krok dorazit vyražený míč do prázdné branky. Neujal se ani pokus J. Beneše.

Václav Eck: „Do utkání jsme vstoupili velice dobře, ale místo, abychom po vedoucím gólu zklidnili hru, tak jsme udělali tři hrubky a zkušený tým Unhošti nás potrestal. Po přestávce jsme byli jasně lepší, ale chyběla nám kvalita i štěstí při zakončení. Pro mladé kluky ale byl tento zápas velkou školou a musí podobných utkání sehrát víc a víc.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Andrt (20. Sýkora), Zaspal (62. Vojtek), M. Kučera, Jiřík – Makram, L. Dolák, Lisner, Čermák, J. Beneš – Hájek. Trenér: Václav Eck. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5315985