Štěstí se přiklonilo na stranu rezervy

Tn. Rakovník B – Lišany 4:1 (2:0)

V neděli bylo na programu okresní derby v rámci dalšího kola I. B třídy, ve kterém béčko Tatranu hostilo sousední Lišany. V dresu soupeře byla velká většina hráčů, která v mládeži či minulosti prošla Tatranem, a tak nebyla o motivaci nouze ani na jedné straně. 

Nedělní derby přineslo v prvních dvaceti pěti minutách opatrný fotbal bez šancí. Hrálo se mezi oběma vápny. První střelu zaznamenal domácí Hájek, ale Z. Řepka míč vykopl na poslední chvíli nohou. Klíčový okamžik přišel ve 33., kdy Zaspal podskočil dlouhý nákop. Roušavý šel sám na A. Beneše, který ale konečky prstů vyškrábl míč na tyč, od které se míč odrazil opět k Roušavému, ale toho už stačil vytlačil z úhlu Zaspal. Chvilku na to si A. Beneš poradil s těžkou střelou Hanzla. Nedáš – dostaneš zafungovalo v závěru poločasu. Ve 41. zahrával Čermák roh. Tauš s Hanzlem svedli hlavičkový souboj. Od nich se míč odrazil do Haiflera a do sítě – 1:0. V poslední minutě se ve vápně uvolnil Tauš. Po střele, kterou Z. Řepka vyrazil, byl faulován Krůtou a Čermák z nařízené penalty zvýšil – 2:0.

Vstup do druhé části se domácím povedl. Hájek se dostal na velkém vápně k míči a nádherným rohlíčkem vymetl šibenici – 3:0. Hostům postupně docházely síly a Tatran přebrat otěže. I tak se Lišanským podařilo snížit. L. Řepka zahrál z půlky trestný kop do vápna, kde se důrazem prosadil Kindl a prostřelil A. Beneše – 3:1. Poslední slovo ale měli domácí. Tauš s Makramem připravili ideální pozici pro Hájka, kterému u zadní tyče stačilo pouze nastavit placírku – 4:1. V závěru mohli domácí náskok navýšit, ale Z. Řepka předvedl tři parádní zákroky.

Václav Eck: „V prvním poločasu podaly Lišany velice sympatický výkon a my jsme byli rádi, že jsme neinkasovali, protože Dan Roušavý měl tutovku. Nakonec nás na koně posadil šťastný vlastní gól a penalta. Druhý poločas už byl v naší režii, i díky tomu, že Lišanům došly síly.“

Milan Ledvinka: „Klíčovým okamžikem zápasu byla neproměněná šance Dana Roušavého za stavu 0:0. Na kdyby se ale nehraje. Domácí byli fotbalovější a vyhráli zaslouženě, ale náš výkon, hlavně do přestávky nebyl špatný. Hrajeme s tím, co máme.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Zaspal, L. Šika, M. Kučera (62. Vojtek), Jiřík – L. Dolák, Čermák (69. Vávra), Andrt, Vait (71. Makram) – Tauš, Hájek (81. Sýkora). Trenér: Václav Eck.

Lišany: Z. Řepka – Kindl, Haifler, Krůta, Feher – Hanzl (65. Karvai), Medřický, L. Řepka, Roušavý (83. Beneš) – Paseka, Mutinský. Mužstvo vedl asistent: Milan Ledvinka. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5249830