Prohra mohla být i mnohem vyšší

Tatran Rakovník – FK Ostrov 1:3 (1:1)

V sobotu bylo na programu další kolo divize B, ve kterém Tatran hostil Ostrov, jenž měl pouze o čtyři body víc. Pro domácí to bylo utkání jara, které ale po špatném výkonu nezvládly a tím asi zhasly i poslední naděje na to, dostat se na 14. místo. 

Od úvodních minut byli hosté důraznější, běhavější a fotbalovější. Prvních třicet minut se hrálo mezi oběma vápny. Domácí zahrozili střelou Rotheho, která skončila nad břevnem. Hosté měli mnohem větší šanci, kterou Kabele bravurním zákrokem vyrazil na roh. Ve 34. přišel prudký centr mezi penaltu a velké vápno. Vecka nedostoupil Nedbalého, který rybičkou poslal míč do protipohybu Kabeleho – 0:1. Chvilku na to byl sám před prázdnou brankou Vrba, ale hlavičkoval vedle. Domácím se povedla jediná akce. Ve 44. vybojoval Rothe na půlce míč. Kolmicí vysunul Kingsley Omovieho, který udělal kličku brankáři a zakončil do prázdné branky – 1:1.

Kdo čekal, že domácí ve druhé části zapnou na vyšší rychlostní stupeň, tak byl zklamán. Naopak hosté hráli výborný běhavý a kombinační fotbal. Odměnou jim byla 54. min., kdy se po závaru dostal míč na velké vápno a Vrba propálil vše, co stálo v cestě – 1:2. Hosté se ani za tohoto stavu nestáhli do obranné ulity a stále se snažili o útočení. V 72. utekl po pravé straně Jankovský. Poslal před branku prudký centr, do kterého Nedbalý jen vložil hlavu a Kabele byl bezmocný. Hosté měli i další šance, ale Kabele zachránil domácí od debaklu. Tatran mohl v závěru snížit, ale Junek hlavičkoval po Maříkově rohu pouze do břevna.

Radek Polášek: „Musím uznat, že dnešní porážka je zasloužená. Soupeř byl celý zápas lepší ve všech herních činnostech s míčem i bez něho. Včetně proměňování šancí. Omluvit se můžeme jen výkonem v následujícím utkání. Řeči nemají cenu.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka, Bredler, Vrána – P. Kučera (88. L. Dolák), Novák (68. Junek), Verner (84. Ryška), Rothe (57. Nesládek) – Mařík, Kingsley Omovie. Trenér: Radek Polášek.