Libišská lekce z produktivity

Sokol Libiš – Tatran Rakovník 4:1 (2:0)

V dalším kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu k velmi důležitému utkání do Libiše. Domácí měli před tímto duelem 23 bodů a Tatran 18. Tudíž se hrálo o pomyslných šest bodů. Trenér Radek Polášek opět nemohl použít zraněného stopera Jakuba Bredlera, což se tentokrát ukázalo jako velký problém. 

Vstup do zápasu měli lepší hosté, kteří se na půlhodiny usadili na polovině domácích a byli lepším týmem. Do první šance se dostal Novák, který na čtyřiceti metrech zachytil špatný odkop brankáře Brožka, ale následná Nováka střela skončila jen na tyči prázdné domácí branky. Chvilku na to mohl skórovat Nesládek, ale po centr Kingsley Omovieho minul branku. Tatran se i nadále tlačil před domácí branku, ale bez gólového efektu. A jak to ve sportu bývá, tak přišel trest. Ve 36. zahrávali domácí standardní situaci. Nikdo z obránců Tatrnu nebyl schopen odkopnout míč, který tak proletěl ke Stiborovi, jenž z otočky, první střelou na branku, otevřel skóre – 1:0. Domácím tím narostla křídla a jejich dosavadní mdlý výkon se začal měnit. Ve 44. přišel faul Vecky ve vápně a Macháček si s penaltou poradil – 2:0.

Do druhé části přišli hosté s touhou zápas zdramatizovat, ale jejich naděje vzaly za své už po pěti minutách. Rohový kop proletěl přes malé vápno až k zadní tyči, kde se Macháček musel k hlavičce předklonit a nikým neatakován pohodlně skóroval – 3:0. Hosté sice nic nezabalili, ale když už se dostali do šance, tak je vychytal vynikající Brožek, který kapituloval až z pokutového kopu, který proměnil Verner. To už ale bylo za stavu 4:0. Domácí před tím po rychlém brejku přidali Stiborou čtvrtý úspěch – 4:1. V závěru měl dvě gólovky Junek a jednu Mařík, ale Brožek byl opět neskutečný.

Radek Polášek: „Zápas jsme mohli do třicáté minuty rozhodnout, ale naopak jsme z první návštěvy soupeře v našem vápně inkasovali. Poté přišly dvě individuální chyby a to nás stálo zápas. Dnes to pro nás byla lekce z efektivity.“

Tn. Rakovník: Kabele – L. Černý, Vecka, Hradecký (63. Rothe), Vrána (73. Ryška) – Nesládek (67. L. Dolák), Novák (80. Kutafin), Verner, P. Kučera (73. Junek) – Mařík, Kingsley Omovie. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5245372