Bodovat se mohlo a mělo

Jedomělice – Tn. Rakovník B 2:1 (1:1)

V neděli sehrála rezerva Tatranu další mistrovské utkání na specifickém hřišti v Jedomělicích. Tým nakonec po dobrém výkonu sahal po bodech, ale štěstí se odklonilo zády. 

Neuběhla ani minuta, když hosté nabídli domácím tutovku, ale Kut byl na místě. Poté se hra vyrovnala a nebezpečnější byli hosté. Ve 22. poslal Andrt do vápna střílená centr, na který si naskočil Tauš a hlavou trknul přesně k tyči – 0:1. Ve 37. domácí srovnali, když hosté špatně vhodili aut. Přišli o míč. Následoval brejk a Zahradník prostřelil Kuta – 1:1.

Druhý poločas přinesl zajímavý fotbal, ve kterém hrály prim osobní souboje. Po pár minutách se se mohl k zakončení dostat L. Dolák, ale nepočítal, že brankáři vypadne míč z rukavic a následná reakce už byla pozdní. Po hodině hry se dostal do dvou úniků P. Kučera, ale jednou mířil vedle a podruhé do tyče. Domácí odpověděli tvrdou střelou Mrštiny, ale Kut se vyznamenal. V 74. nastřelil M. Kučera při odkopu ruku protihráče. Rozhodčí situaci nechal. Míč se dostal k Nedvědovi, který rozhodl o jedomělickém vítězství – 2:1. V závěru mohl srovnat Kutafin, ale chybělo mu více klidu.

Václav Eck: „Nebylo to vůbec jednoduché utkání na specifickém hřišti. Je to velká škoda, protože se zde tři body daly uhrát. Mrzí mě to hlavně kvůli klukům, kteří si prohrát nezasloužili, ale rozhodly naše chyby a neproměněné šance. Na druhou stranu, když budeme takto pracovat, tak to ovoce přinese.“

Tn. Rakovník B: Kut – Zaspal, Šika (83. Tereschenko), M. Kučera, Jiřík – Kutafin (86. Vait), Čermák, Andrt, L. Dolák (88. Makram) – Tauš, P. Kučera. Trenér: Václav Eck.