Když se smůla lepí na paty

FC Chomutov – Tatran Rakovník 2:1 (0:0)

Ve třetím jarním kole divize odjeli fotbalisté Tatranu na horkou půdu krásného stadionu v Chomutově. Trenér Radek Polášek nemohl počítat se zraněným Černým a absentujícím Kučerou. 

Prvních dvacet minut bylo ze strany hostů velmi nepovedených. Domácí měli větší tah do útoku a vytvářili si tlak a šance. Kabeleho dvakrát zachránila tyč. Další dvě velké šance domácí díky nedorozumění nezakončili. Zhruba po třiceti minutách tlak Chomutovských opadl a i Tatran se dostal na polovinu soupeře. Trest z čistého nebe mohl přijít ve 44. min., kdy se za vápnem opřel do míče Novák a Švejda neskutečnou robinsonádou vyškrábl míč ze šibenice na roh.

Druhý poločas byl ze strany Tatranu o něčem jiném. Hráči zlepšili pohyb. Byli důraznější v osobních soubojích a najednou se hrálo více na polovině domácích. Bohužel hostům chyběl lepší poslední dotek s míčem nebo více odvahy do zakončení, a tak udeřilo na druhé straně. V 55. podnikli domácí rychlou křídelní akci. Na centrovaný míč si naběhl Turek a v pádu hlavičkoval do protipohybu Kabeleho – 1:0. Hosté ale nesložili zbraně a odměnou jim bylo vyrovnání. Mařík kolmicí vysunul Hradeckého, který vletěl do vápna a bombou pod břevno nedal Švejdovi šanci – 1:1. V dalším průběhu měli hosté více sil, ale opět se štěstí odklonilo zády. Čtyři minuty před koncem nedokázali hosté odkopnout míč. Mužík trefil jednoho z obránců. Míč změnil směr a dokutálel se za záda bezmocného Kabeleho – 2:1. V nastaveném času ještě mohli domácí běžet sami na Kabeleho, což „uhasil“ L. Dolák, ale musel předčasně pod sprchy.

Radek Polášek: „Když dostaneš v 86. minutě rozhodující gól, opět po zbytečné ztrátě ve středu hřiště, je to těžké hodnotit. Soupeř nás míchal prvních třicet, pak jsme se herně vrátili do zápasu a měli jsme domácí za neproměněné tutovky potrestat. Bohužel dopředu jsme zatím dost impotentní.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka, Bredler, Vrána – Nesládek (88. Kutafin), Mařík, Novák (73. Verner), Ryška (46. Rothe) – Junek (65. L. Dolák), Kingsley Omovie. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5180136