Sebere závěr zápasu všechny naděje?

Tatran Rakovník – Baník Souš 0:2 (0:0)

Ve druhém jarním kole přivítali divizní fotbalisté Tatranu čtvrtý tým soutěže – Baník Souš. Trenér Radek Polášek měl k dispozici kompletní kádr. Díky nočnímu dešti se nakonec muselo hrát na umělé trávě. Domácí, pokud chtěli živit naděje na záchranu divize, potřebovali vyhrát za tři body, což se díky nepovedenému závěru nepovedlo. Jaký to bude mít dopad na další vývoj ukáže jen čas. 

Od prvních minut byl k vidění zajímavý a bojovný fotbal, k čemuž přispěla obě mužstva. Hrálo se většinou mezi oběma vápny. Hosté hrozili rychlým přechodem a standardními situacemi, ale obrana Tatranu v čele s brankářem Kabelem si dokázala vždy poradit. Největší šanci prvního poločasu měli domácí. Po půlhodině vybojoval Mařík na půlce míč. Kolmicí vysunul Junka, který vnikl do vápna, ale šajtlí těsně minul branku.

Druhá část přinesla stejný obrázek. Bojovalo se většinou mezi oběma vápny. Když už přišla kolmice za obranu, tak se bránící hráči dokázali vrátit a nebezpečí zažehnat. Tatran zahrozil ze dvou trestných kopů. Kučerovi střelu chytil Pettík. Maříkům pokus těsně minul levou tyč. V 80. se dostal ve vápně k míči Junek. Z otočky ale těsně minul. Trest přišel záhy. Domácí během tří minut (82. a 85.) dvakrát chybovali v rozehrávce, což soupeř potrestal a zajistil si šťastné vítězství – 0:2.

Radek Polášek: „Dnes to bylo o prvním gólu. Po chybě soupeře jsme velkou šanci neproměnili, z totožné chyby na naší straně nás soupeř potrestal. Dnes jsme, na rozdíl od minulého zapasu, byli slabí hlavně v křídelních prostorech.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý (66. Rothe), Vecka, Bredler, Hradecký – Kingsley Omovie, Verner (86. Ryška), Mařík, P. Kučera – Nesládek (86. Vrána), Junek. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5164583