Efektivita byla na straně domácích

Tatran Rakovník B – Sokol Králův Dvůr B 5:2 (2:1)

Generálku sehrála rezerva Tatranu proti béčku Králova Dvora, které hraje také I. B třídu, ale skupinu E. Trenér Václav Eck měl trochu problémy se sestavou, ale nakonec to na výkonu nebylo znát. 

Od prvních minut se hrál zajímavý fotbal. Hosté byli nebezpečnější do útočné fáze, ale koncovka nebyla nejlepší a také v brance stál bezchybný Petr Kabele. A tak udeřilo na druhé straně. Do míče se opřel Vrána a nedal brankáři šanci – 1:0. Chvilku na to utekl po levé straně Vrána. Přesným centrem posadil míč na hlavu nabíhajícího Čermáka, který trknul nechytatelně – 2:0. Za pět minut mohli hosté snížit, ale Kabele zneškodnil pokutový kop. A tak se hosté dočkali až po půlhodině, kdy přesně zakončili bezchybnou kombinaci – 2:1.

Vstup do druhé části měli lepší domácí. Po pravé straně zatáhl míč Jiří. Přesným centrem našel nabíhajícího Čermáka, který bez přípravy poslal pravačkou míč do sítě – 3:1. Chvilku na to přišla další rychlá akce domácích. Vrána vybídl Lisnera, jenž nedal brankáři šanci – 4:1. Hosté nesložili zbraně a po pár minutách vykřesali snížením naději – 4:2. Poslední slovo ale měli domácí. Vrána vyhrál na půlce souboj. Následně utekl obraně a mazácky obstřelil brankáře – 5:2.

Václav Eck: „Soupeř přivezl vyzrálý tým, který měl lepší věci do útoku, než do obrany, čehož my jsme dnes využili. Podržel nás Petr Kabele a navíc jsme byli hodně efektivní. Přesto jsme se nevyhnuli hluchým pasážím, které se mi vůbec nelíbili.“

Tn. Rakovník B: Kabele – Zaspal, L. Šika, M. Kučera, Přibyl – Čermák, Andrt, Vávra (60. Kalous), Lisner, Vrána – Jiřík. Trenér: Václav Eck.