Větru více využil důraznější Motorletu

SK Motorlet Praha – Tatran Rakovník 4:3 (0:2)

V sobotu byly zahájeny jarní zápasy divize B. Fotbalisté Tatranu se představili na hřišti velice silného Motorletu. Trenér Radek Polášek navíc postrádal tři středové hráče. Vernera na hřiště nepustil disciplinární trest. Vecku a Nováka nemoc. A tak museli hosté improvizovat v obranném rozestavení. 

Od prvních minut bylo jasné, že největším nepřítelem fotbalu bude silný vítr. Hosté vyhráli los, a tak byl vítr v prvním poločasu na jejich straně. V 7. min. zahrával Mařík na půlce standardní situaci. Poslal míč na Junka, který jej hlavou sklepl před Rotheho, jehož tečovaná střela skončila v síti – 0:1. Tatran se po vedoucím gólu trochu zatáhl a domácí nebyli schopni najít recept na tuto ulitu. Ve 27. přišla krásná akce Tatranu. Mařík s Nesládkem vysunuli na pravé straně Kingsley Omovieho, který zatáhl míč. Přesným centrem našel k přední tyči nabíhajícího Junka, jehož placírka byla nejen chytrá, ale i nechytatelná – 0:2. Domácí se dostali do jediné šance až v závěru po rohové kopu, ale Kabele prokázal skvělý reflex a hlavičku z bezprostřední blízkosti vyrazil na roh.

Ve druhém poločasu začalo foukat do plachet domácích, kteří toho náležitě využili a během osmi minut srovnali, když využili chyb a nedůrazu hostů – 2:2. V dalších deseti minutách měl Motorlet dvě gólovky, ale Kabele předvedl parádní zákroky. V 71. ale přišel další nedůraz ve vlastním pokutovém území od hostů a Motorlet otočil vývoj – 3:2. Hosté ale nesložili zbraně. Za čtyři minuty bylo srovnáno. Maříkovu bombu Foferka pouze vyrazil. Dobíhající Nesládek byl faulován. Míč na značku pokutového kopu si postavil P. Kučera a unesl tíhu okamžiku – 3:3. Deset minut před koncem ale Tatran přišel o dobře rozehraný zápas. Černý špatně odehrál míč v malém vápně, čehož využil Kostka a rozhodl o šťastném vítězství Motorletu – 4:3.

Radek Polášek: „Oproti minulým dvěma zápasům to byl z naší strany lepší výkon. Věděli jsme, co musíme hrát, abychom eliminovali hru Motorletu. Kluci dobře vyplňovali prostory, dostupovali soupeře a navíc jsme byli nebezpeční do útoku. Byli jsme rovnocenným partnerem, ale dnes rozhodly dvě individuální chyby a na ty se těžko připravuje. Jdeme dal, za týden nás zajímá jen vítězství.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý, Hradecký, Bredler, Rothe (85. Kutafin) – Kingsley Omovie, Mařík, Ryška (70. L. Dolák), P. Kučera – Nesládek, Junek (75. Vrána). Trenér: Radek Polášek.  

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5149238