Další den otevřených dveří

Tatran Rakovník – FC Přední Kopanina 2:7 (1:3)

Hodně nepovedenou generálku – skoro by se dalo nazvat tragickou – sehráli divizní fotbalisté Tatranu proti účastníku Pražského přeboru.

Prvních pětadvacet minut sice bylo ve znamení optické převahy Tatranu, ale gól z ní nepřišel žádný. Hosté tak přežili první minuty a pak ukázali, kde je jejich síla. Dlouhý míči za obranu rozebírali defenzivu domácích a vstřelili dva góly do prázdné branky – 0:2. Ve 42. chybovali hosté v rozehrávce. Míče se zmocnil Mařík. Vnikl do vápna a obstřelil brankáře – 1:2. Za minutu ale přišel další brejk hostů. Následoval centr do malého vápna a zakončení do prázdné branky – 1:3.

Druhý poločas byl sice ve znamení snahy domácích, ale jejich zakončení bylo žalostné. A hlavně střelám scházela razance a přesnost. Když už se dostal P. Kučera za obranu a udělal kličku brankáři, tak míč vykopl skluzem vracející se obránce z branky. A hned na to přišel trest a ne jeden. Kopanina si udělala díky dlouhým míčům za obranu z domácí defenzivy doslova den otevřených dveří a přidala další dva góly – 1:5. V 72. se domácím podařilo snížit. Kutafin našel přesným centrem L. Doláka, který hlavičkou protlačil míč za brankovou čáru – 2:5. Závěr ale patřil hráčům Kopaniny. Šestý gól přidali po špatně odvráceném rohovém kopu a sedmý v samotném závěru – 2:7.

Radek Polášek: „Hrubé chyby v defenzivě plus velmi málo agresivity v pokutovém území soupeře rovná se dnešní výsledek.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Černý, Verner, Ryška – Kingsley Omovie, Bredler, Mařík, Nesládek, P. Kučera – Junek. Hokejově střídali: Vrána, Rothe, Kutafin a L. Dolák. Trenér: Radek Polášek.