Dominance Tatranu byla po celý zápas

Tatran Rakovník – Sokol Kralovice 7:1 (5:0)

V sobotu sehráli divizní fotbalisté Tatranu další přípravný zápas, ve kterém si pozvali tým I. A třídy Plzeňského kraje – Sokol Kralovice. 

Od prvních minut byli domácí lepším týmem. Do první šance se ale po brejku dostali hosté. Z malého vápna však netrefili branku. Pak se začalo hrát na polovině soupeře. První gól přišel v 9. min., kdy si Vrána ve vápně pravačkou sklepl míč na levačku a křížnou ranou nedal brankáři šanci – 1:0. Druhý gól přišel po krásném průniku Nováka, jehož centr přes celou branku na zadní tyči zakončil Kingsley Omovie – 2:0. Třetí branka přišla z dílny Hradeckého, který po pravé straně vnikl do vápna. Od brankové čáry vrátil míč na velké vápno Maříkovi, jehož levačka byla nejen chytrá ale také nechytatelná – 3:0. Tatran pokračoval i dál. Mařik našel na hranici velkého vápna Junka, který si sklepl míč do velkého čtverce a mazácky kolem vyběhnuvšího brankáře zakončil – 4:0. Poslední slovo před přestávkou měl Nesládek, který dostal do Maříka pas za obranu. Šel sám na brankáře, kterého parádně obstřelil – 5:0.

Druhý poločas už nebyl ze strany domácích takový. Přišlo mnohem více nepřesností a hlavně neproměňování šancí. Po pěti minutách se sice prosadil po trestném kopu P. Kučera, ale to bylo na dlouhé minuty vše – 6:0. Hlavně Nesládek obul špatné kopačky, když během poločasu spálil čtyři vyložené šance. A tak přišel trest. Hosté po rychlém brejku šli sami na Kabeleho, který byl bez šance – 6:1. Poslední slovo měli domácí v závěru. Vránův trestný kop se od tyče odrazil do pole k osamocenému Bredlerovi, který pečetil vítězství – 7:1.

Radek Polášek: „Zápas jsme využili, abychom si vyzkoušeli systém 3 – 5 – 2, a aby hráči dostali celou porci zápasu. V prvním poločasu byla naše dominance podle mých představ. Ve druhém už jsme hodně chybovali a byli neproduktivní, s čímž jsem nespokojen.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka, Rothe – Kingsley Omovie, Bredler, Mařík, Novák, P. Kučera – Vrána (30. Nesládek), Junek (60. Vrána). Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5104486