Zbytečně ztracené vítězství

ČLU Beroun – Tatran Rakovník 2:2 (0:1)

V sobotu sehráli divizní fotbalisté Tatranu již pátý přípravný zápas. Tentokrát se představili na hřišti ČLU Beroun, který hraje divizi A. 

Do první šance se dostal domácí kanonýr Lhotka, ale Kabele bravurně zasáhl. Pak převzal iniciativu Tatran, který byl přesnější v kombinacích. Během dvaceti minut se do velice dobrých šancí dostali Kingsley Omovie a Nesládek. Prvně jmenovaného bravurně vychytal roztocký odchovanec Hůla a druhý mířil nepřesně. Ve 22. pronikl po pravé straně Kingsley Omovie, ale P. Kučera jeho centr za brankovou čáru nedostal. Hosté se dočkali ve 26., kdy se po rohovém kopu dostal na vápně k míči Mařík a křížnou střelou nedal Hůlovi šanci – 0:1. Za pět minut mohlo být srovnáno, když po pravé straně utekl Pipiška, ale Kabeleho zachránilo břevno. Ve 35. využil Kingsley Omovie zaváhání domácího stopera ve vlastním vápně. Šel sám na brankáře, když gólovku zastavil nesmyslný hvizd rozhodčího, jenž domácího stopera „vysvobodil“ tím, že Omoviemu odpískal neexistující faul.

Začátek druhé části byl ještě v režii Tatran. V 58. utekl po pravé straně Kingsley Omovie. Přesným centrem našel Junka, který opět ukázal, že má dobrý výběr místa – 0:2. Zhruba po hodině hry se hra obou týmů rozdrobila střídáním a fotbal utrpěl. V 69. podnikli domácí rychlou křídelní akce s následným centrem, na který si naskočil Lhotka a hlavou nedal Kabelemu šanci – 1:2. Chvilku na to mohlo být srovnáno, ale Kabele měl i na druhé brance dobře postavené břevno. Pak přišly šance Tatranu, ale Hůla bravurními zákroky své spoluhráče podržel. Osm minut před koncem zaváhal Kabele s vyběhnutím daleko mimo vápno, čehož využil domácí útočník a lobem stanovil končený výsledek – 2:2.

Radek Polášek: „Když se budeme bavit o výsledku, tak jsem naštvaný, protože jsme měli přidat třetí gól a bylo by po zápase. I s prostřídáním jsme ale měli zápas dotáhnout do vítězného konce. Co se týče hry, tak v určitých fázích byla znát na hráčích trochu únava, ale to je pochopitelné. Jsem v polovině naší cesty a kluci v tréninku makají podle mých představ, což je pro mě důležité.“

Tn. Rakovník: Kabele – Rothe, Verner (46. Junek), Vecka, Černý – Kingsley Omovie (60. Kutafin), Novák, Bredler, Mařík, P. Kučera (46. L. Dolák) – Nesládek (46. Vrána). Trenér: Radek Polášek.  

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5090321