Vítězství mělo být vyšší

Tatran Rakovník – Baník Libušín 2:1 (1:0)

Ve čtvrtek sehráli divizní fotbalisté Tatranu již čtvrtý přípravný duel. Místo tréninku si zeleno-bílí pozvali účastníky KP Baník Libušín, jehož dres obléká několik bývalých hráčů Tatranu – Kamil Výborný, Tomáš Abrham, Günter Bittengel či Sláva Houška. 

Do první šance se po dvou minutách hry dostali hosté, ale Kabeleho zachránila tyčka. To bylo na dlouhé minuty ze strany hostů vše. Tatran začal mít převahu. Držel míč, ale chyběl moment překvapení při překonávání obranného valu soupeře. A tak pomohla standardní situace. Mařík rozehrál trestný kop přihrávkou vedle zdi na nabíhajícího Vernera, který okamžitě poslal do vápna prudký míč. Na hranu malého čtverce si naběhl Junek a ukázal, že ve vápně je hráčem s velmi dobrým výběrem místa a zakončením – 1:0. Druhý gól mohl přidat Mařík, ale levačkou střílel těsně vedle. Těsně před poločasem přišla krásná kombinace na jeden dotek Maříka s Novákem, po které šel P. Kučera sám na brankáře, ale levačkou mířil vedle.

Druhá část měla stejný průběh, s tím, že Tatran měl více šancí k zakončení. Střely Maříka a Vrány skončily těsně vedle. Kutafinově pokusu chyběla razance. Po Hradeckého centru hlavičkoval nikým neatakovaný Nesládek z pěti metrů vedle. Tatran se gólu dočkal po hodině hry. Mařík poslal prudký centr přes celé malé vápno, na které si naběhl Kutafin a nezaváhal – 2:0. V dalším průběhu se do tří velmi slibných zakončení po standardních situacích dostal Černý, ale chyběla mu přesnost. A tak dvanáct minut před koncem přišel trest. Hosté využili zaváhání v defenzivní činnosti. Abrham se dostal za domácí obranu. Vnikl do vápna, kde obstřelil vyběhnuvšího Kabeleho – 2:1.

Radek Polášek: „Zápas nám velice solidně zasuploval trénink. Hrálo se v těžkých podmínkách. Stále nám chybí kvalita ve finální fázi. Pořád máme těžké nohy z přípravy. Chybí nám lehkost a na gól se až moc nadřeme. Na to, kolik jsme měli šancí, jsou dva vstřelené góly žalostně málo. Při vším respektu k soupeři, musíme takový zápas vyhrávat vyšším rozdílem.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka, Verner, Černý – L. Dolák (46. Kingsley Omovie), Mařík (65. Vrána), Bredler (46. Rothe), Novák, P. Kučera (60. Kutafin) – Junek (46. Nesládek). Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5086373