Slabší rozjezd tým nepoložil

Tatran Rakovník B – Tatran Podbořany 3:3 (1:2)

V sobotu sehrála rezerva Tatranu první přípravný duel, ve kterém přivítala na vlastní umělé trávě jmenovce z Podbořan, který hraje I. A třídu Ústeckého kraje. 

Začátek zápasu se domácím vůbec nepovedl. Již po pěti minutách chyboval v rozehrávce O. Vávra, jehož krátkou zpětnou přihrávku vystihl útočník soupeře a A. Beneš byl bezmocný – 0:1. Domácí mohli záhy vyrovnat. Do vápna se protáhl M. Kučera, ale nastřelil pouze nohy vyběhnuvšího brankáře. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Domácí obrana neodvrátila centr do vápna a A. Beneš byl opět bez šance – 0:2. Tatranu se ale do přestávky podařilo vrátit do zápasu. L. Černý si narazil s M. Kučerou a chladnokrevně překonal brankáře – 1:2.

Druhý poločas byl ze strany domácích mnohem lepší, což přineslo ovoce v podobě vyrovnávací branky. L. Černý si před vápnem opět narazil. Tentokrát s Kutafinem a opět nedal brankáři šanci – 2:2. Za dvě minuty bylo ještě veseleji, když O. Vávra s Černým vytvořili napadáním tlak na soupeře, který chyboval v rozehrávce, čehož využil Makram. Vnikl do vápna a otočil vývoj. Vedení ale domácím vydrželo jen tři minuty, kdy přišla chyba ve středu hřiště a A. Beneš byl proti osamocenému útočníkovi bezmocný – 3:3. Domácí se ale snažili o vstřelení vítězné branky. Šance byly, ale chyběl větší klid v zakončení. Když ani zákrok na J. Beneše neposoudil rozhodčí ve vápně jako nedovolený, tak se týmy rozešly smírně.

Václav Eck: „Od třicáté minuty jsme byli herně lepším týmem, ale nevyvarovali jsme se dětinských chyb. Mladíkům chybí zkušenosti, ale byla to velice dobrá příprava a ono to půjde. Kluci se potřebují obrnkat. Když jsme na soupeře zatlačili pohybem a napadáním, tak jsme ovládli hru. Jakmile jsme mu nechali čas a prostor na rozehrávku, tak využíval svých zkušeností a přehrával nás.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Andrt, Jiřík, Zaspal, J. Kučera – J. Beneš, O. Vávra, Kutafin, Hájek, L. Černý – M. Kučera. Hokejově střídali: Vait, Přibyl, Sýkora, Kalous, Makram, Koucký. Trenér: Václav Eck.