Gólové probuzení přišlo po přestávce

Spartak Příbram – Tatran Rakovník 1:4 (0:1)

Ke svému třetímu přípravnému utkání odjeli divizní fotbalisté Tatranu na hřiště Spartaku Příbram, který se pohybuje v dolní polovině krajského přeboru. 

První poločas sice přinesl větší držení míče na straně Tatranu, ale pouze jednu branku, protože ta první, po střele P. Kučery nebyla pro ofsajd uznána a další šance hosté neproměnili. Jediný gól přišel po půlhodině, kdy si Bredler narazil na vápně s Ryškou. Hrudí si posunul míč do velkého čtverce a levačkou poslal míč k vzdálenější tyči – 0:1. Domácí se sice do žádné šance nedostali, ale svým běhavým a důrazným fotbalem nehráli vůbec druhé housle.

Po přestávce už výkon Tatranu nebyl takový. V rozehrávce přišlo příliš zbytečných a lehkých ztrát, ale paradoxně i tři vstřelené góly. Ten druhý přišel z levačky Hradeckého, který se na rohu vápna uvolnil do středu hřiště a nádherným rohlíčkem poslal míč k vzdálenější tyči – 0:2. Hned za dvě minuty ale domácí z jediné vážnější střely skórovali, když Kabele byl bezmocný proti ráně k levé tyči z hranice vápna – 1:2. Domácím to vlilo síly do žil, ale chyběl jim větší důraz v osobních soubojích i klid při finální přihrávce, což naopak měli hosté. V 72. vybojoval na půlce svým důrazem míč Vrána. Uličkou vysunul Ryšku, který okamžitě posunul míč na P. Kučeru, jenž šel sám na brankáře a po kličce zakončil do prázdné branky – 1:3. Chvilku na to přišel i čtvrtý úspěch. Hradecký ve vápně vybojoval míč. Posunul jej na Kingsley Omovieho, kterému stačilo jen nastavit placírku – 1:4.

Radek Polášek: „Chtěli jsme jít do zápasu ze zátěže, proto jsme měli v pátek večer trénink, což splnilo účel. V prvním poločasu jsme nehráli vůbec špatný fotbal. Měli jsme výraznou převahu v držení míče, ale nebyli jsme produktivní. Po přestávce jsme začali kazit relativně jednoduché míče, což nás stálo zbytečně moc sil, ale paradoxně jsme dali tři góly. Výsledek mohl být i vyšší. Vstřelili jsme čtyři branky, což je zajímavé číslo, ale pořád je před námi spoustu práce.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka, Černý (46. J. Kučera), Rothe (55. Kutafin) – P. Kučera, Bredler (46. Verner), Mařík (46. Novák), L. Dolák (60. Vrána), Ryška – Nesládek (55. Kingsley Omovie). Trenér: Radek Polášek.  

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5074186