Rozhodlo prvních sedm minut

Tatran Rakovník – SS Ostrá 0:2 (0:2)

V 11. kole divize B hostili fotbalisté Tatranu tým SS Ostrá. Domácí hráli o naději a případné přiblížení se svým soupeřům. Bohužel v Nymburku se zranil Hradecký a po Veckovi to byl druhý zkušený hráč z úzkého kádru, který nemohl nastoupit. 

Prvních patnáct minut bylo jasně v režii Ostré, jejíž hráči byli agresivnější, pohyblivější a fotbalovější. Hned ve 4. min. zahrávali rohový kop. Na přední tyči byl chumel hráčů. Domácí míč neodkopli a ten skončil v síti – 0:1. Za tři minuty přišla ztráta míče domácích. Hudousek před vápnem prohrál souboj a následná střela podjela Kabelemu pod tělem – 0:2. Tatran nic nezabalil. Po čtvrthodině se hra začala srovnávat. Ve 29. utekl po levé straně Kučera. Centrem našel Vránu, který byl sám na penaltě, ale přestřelil. Chvilku na to dostal míč za obranu Kingsley Omovie, který bohužel přehodil s vyběhnuvším brankářem i branku.

Druhá část byla ve znamení tlaku domácích fotbalistů, kteří se snažili o vstřelení kontaktního gólu, ale štěstěna se odvrátila zády. P. Kučera těsně minul branku. Vránova střela olízla tyč. Na brankové konstrukci skončila i dorážka Kingsley Omovieho. P. Kučera se snažil obstřelit brankáře, ale těsně minul vzdálenější tyč. Hosté hrozili z nebezpečných brejků. Dva nedotáhli díky špatnému finálnímu řešení. Ve dvou případech minuli při vyložených šancích branku.

Radek Polášek: „Z hlediska nasazení, bojovnosti a odhodlání nemohu klukům nic vytknout. Chybujeme v taktických věcech. V základní sestavě byli tři mladíci, kteří se toto na lavici nenaučí. Jednou, v budoucnu, ocení, že mohli takové zkušenosti získat. Máme úzký kádr, ale na to si nemá cenu stěžovat. To je prostě realita. Dnes nám chybělo i štěstí.“

Tn. Rakovník: Kabele – Kutafin (82. L. Skoupý), Bredler, Verner, Černý – Hudousek, Rothe (46. L. Dolák), Novák, P. Kučera – Kingsley Omovie, Vrána. Trenér: Radek Polášek. -tělo- 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4712066