Rozhodla vymyšlená penalta!

Tn. Rakovník B – Klobuky 0:1 (0:0)

Domácí rezerva přivítala předposlední Klobuky a zápas měl od prvních minut „divný“ náboj, o který se postarala trojice rozhodčích (Šesták – Doubrava, Burian).

Přesto mohli jít domácí v prvním poločasu dvakrát do vedení, ale vždy dokázal dobře zasáhnout hostující brankář. Jednou vyrazil tvrdou střelu Čermáka a podruhé zvládl závar před vlastní brankou vyřešit tím, že vyrazil míč na roh. Hosté se do šance nedostali ani jednou, a tak se o vzruch starala pouze zmiňovaná trojice.

Na začátku druhé části mohl rozhodnout Tauš, ale z hranice malého vápna hlavičkoval vedle. Na druhé straně přišla jediná šance hostů, kterou skvělým zákrokem zlikvidoval Adam Beneš. V 75. se k zakončení dostal Jiřík, ale hostující brankář parádně míč vyrazil na roh. Klíčový okamžik přišel v 84. min., kdy si Čermák zpracoval míč na břicho. Hlavní rozhodčí Šesták zakřičel „hraj“! V ten moment nepochopitelně vyletěl praporek asistenta Buriana a vše bylo jinak. Penalta! Z té Klobuky rozhodly o svém vítězství.

Václav Eck: „Nevím, co na to říct. K rozhodčím se vyjadřovat nechci. S tím už teď nic neuděláme. Na druhou stranu jsme měli dát góly a nemuseli jsme být podráždění výroky sudích. V tom vidím naši slabinu. Řada zkušených kluků je v podobných situacích negativní. Nepovzbudí se a správně se nevyhecují. Nepodpoří se. Naopak si zápas otráví sami. Na tomhle musíme zapracovat. A hlavně toto vymýtit.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – M. Kučera, V. Beneš, Hájek, Jiřík – Sahadiak (65. J. Beneš), Lisner, Čermák, Vait – Makram (60. Zaspal), Tauš. Trenér: Václav Eck.