Střídavé výsledky rezervy

Ohlédnutí za zápasy béčka Tatranu v I. B třídě dospělých. 

 

Tn. Rakovník B – Braškov 2:2 (0:0) pk 7:8

V prvním poločase se hrál zajímavý fotbal, ve kterém měla víc ze hry domácí rezerva. Největší šanci na skórování měl po půlhodině hry Jiřík, ale po rohovém kopu hlavičkoval pouze do tyče. Hosté zahrozili z dvou nebezpečných brejků. Jeden na poslední chvíli skluzem uhasil M. Kučera. Ve druhém Najer mířil do boční sítě. Těsně před poločasem přišla série domácích rohů, ale Vait, Sýkora a ani Kutafin nedokázali dostat míč do sítě.

Druhá část začala pro domácí dobře. Makram připravil palebnou pozici pro P. Kučeru, který křížnou střelou nedal brankáři šanci – 1:0. Chvilku na to mohl během pár vteřin skórovat Čermák, ale jeho dvě po sobě jdoucí tečované střely Kohout fantasticky vykopl nohou. Trest přišel po hodině hry, kdy domácí neuhlídali standardní situaci a hosté Najerem srovnali – 1:1. Na domácí padla deka, a byť hráli proti deseti, protože Najer podrazil samostatně unikající Kutafina, tak je inkasovaný gól znervózněl. Trest přišel deset minut před koncem, kdy si Jaroš pohrál s Hájkem a do protipohybu Kuta zakončil – 1:2. Domácí nesložili zbraně. Střelu L. Skoupého fantasticky nohou vykopl Kohout. Ve třetí minutě nastavení kopl hostující obránce do obličeje hlavičkujícího Jiříka a byla nařízena penalta. K té se postavil Hájek. Ještě, než se dotkl míče, byl brankáře tři metry venku z branky a střelu chytil. Rozhodčím ale tento přestupek neunikl a Hájek reparát zvládl – 2:2.

V penaltovém rozstřelu se kopalo deset sérií. V domácím dresu neuspěli P. Kučera, Makram a Kut, což znamenalo prohru 7:8.

Václav Eck: „V prvním poločasu nebyla naše hra špatná. Jen nám chybělo gólové vyjádření. Po přestávce jsme sice šli do vedení, ale zbytečný inkasovaný gól nás srazil. Hosté potom byli fotbalovější a vývoj otočili. Nám se ale díky bojovnosti podařilo zápas srovnat. Penalty už jsou loterie. Výkon byl lepší než minulý týdne, ale pořád je na čem pracovat. Teď musí být mladší hráči trpěliví a poctivě pracovat. Ono to půjde.“

Tn. Rakovník B: Kut – M. Kučera (30. Přibyl), Hájek, L. Šika, Jiřík – Makram, Kutafin, Čermák, Lisner (78. F. Skoupý), Vait (52. P. Kučera) – Sýkora (71. L. Skoupý). Trenér: Václav Eck.

 

 

Vraný – Tn. Rakovník B 2:2 (1:1) pk 1:3

Začátek zápasu byl ve znamení nakopávaných míčů domácích, ale obrana Tatranu tlak přestála. Ve 13. přišla krásná akce na jeden dotek. Míč šel po ose Lisner – Čermák – Hájek až k Makramovi, který vnikl do vápna a prostřelil brankáře – 0:1. Radost hostům vydržela pouze deset minut. Pak přišlo zaváhání v defenzivní činnosti a Kubík překonal Kabeleho – 1:1. Do přestávky se hrál zajímavý fotbal, k čemuž přispěla obě mužstva.

Vstup do druhé části se hostům nepovedl. Nastoupili v útlumu, což domácí využili po pár minutách. Kabele zaváhal při výběhu, čehož využil Kubík a lobem otočil vývoj – 2:1. Za chvilku mohlo být ještě hůř, ale Kabele vyškrábl bombu Paluby na břevno. Hosté ale nesložili zbraně. Vrátili se ke kombinační hře z prvního poločasu a odměnou jim bylo zasloužené vyrovnání. Sýkora podržel v útoku míč. Posunul jej na Hájka, který z první poslal kolmici za obranu, na kterou si naběhl Makram. Byl ve vápně faulován a Čermák z penalty srovnal – 2:2. V nastaveném času chybovali domácí. Makram šel z půlky sám na brankáře. Na hranici vápna byl stažen. Následovala červená karta, ale Makram se dožadoval penalty tak hlasitě, že uviděl druhou žlutou a musel také pod sprchy. Následný trestný kop Čermákovi brankář s velkou dávkou štěstí vyškrábl na roh.

O vítězi musely rozhodnout penalty. V nich kraloval Petr Kabele, který zlikvidoval tři. V zelenobílém dresu neuspěl pouze Černý. Úspěšnými střelci byli Sýkora, Hájek a vše pečetil Kabele – 1:3.

Václav Eck: „Vzhledem k průběhu je remíza asi spravedlivá. Chvilku jsme byli lepší my, chvilku domácí. Měli jsme ve hře hluché místo, kdy jsme se přestali koncentrovat na hru a věnovali jsme se zbytečným diskuzím okolo. Na tom musíme zapracovat. Jinak byly v naší hře pěkné akce.“

Tn. Rakovník B: Kabele – Přibyl, Vecka (91. O. Vávra), Jiřík, Černý – Makram, Čermák, Lisner, Vait – Hájek – Sýkora. Trenér: Václav Eck.

 

 

Tn. Rakovník B – Jedomělice 3:2 (2:1)

Rezerva Tatranu přivítala tým Jedomělic, který doposud neztratil ani bod. První poločas přinesl běhavý fotbal, k čemuž přispěla obě mužstva. Do vedení šli domácí po devíti minutách. Hájek pronikl do vápna. Oklamal stopera. Posunul míč na Makrama, který nezaváhal – 1:0. Za minutu utekl Makram. Šel sám na brankáře, ale trefil pouze jeho tělo. Za dvě minuty Makram našel přetaženým míčem Hájka, který z ostrého úhlu trefil tyč. Ve 26. min. přišel dlouhý míč za obranu, na který naběhl Makram. Brankář jej v rohu velkého vápna srazil rukama. K penaltě se postavil Čermák a nezaváhal – 2:0. Hosté zahrozili po důrazu ve vápně, ale Švarc pádem pod nohy situaci zachránil. Ve 29. přišel dlouhý míč za obranu domácích. Makram stáhl před vápnem protivníka a Nedvěd z trestného kopu překvapil Švarce střelou přes zeď – 2:1.

Druhý poločas začal náporem hostů, kterým se po pěti minutách podařilo z přísné penalty srovnat – 2:2. V dalším průběhu se více hrálo před vápnem Tatranu, ale díky bojovnosti a nasazení domácích hráčů se skóre nezměnilo. Naopak mohl skórovat Makram, ale těsně minul. V závěru hosté nastřelili po rohu břevno. Na druhé straně mířil z trestného kopu do břevna Vait. Rozhodující moment přišel dvě minuty před koncem. Vše zařídili střídající hráči. Na Lisnerův centr si naskočil Tauš, ale mířil jen do tyče, od které se však míč odrazil k Podlenovi, který svoji premiéru přetavil v první a zároveň vítězný gól – 3:2.

Václav Eck: „Sportovně musím uznat, že to bylo šťastné vítězství. Jedomělice mají zkušený a vyvážený tým, který moc prohrávat nebude. My jsme šli za výhrou bojovností a nasazením, za což kluci zaslouží pochvalu. Hráli až do konce, což se vyplatilo. V prvním poločase jsme mohli jít i do výraznějšího vedení, ale místo toho jsme si netaktickou věcí nechali dát gól na 2:1. V úvodu druhé části byl soupeř lepší, ale nakonec jsme to zvládli.“

Tn. Rakovník B: Švarc – Přibyl (59. L. Dolák), V. Beneš, Jiřík, L. Šika (59. F. Skoupý) – Makram (79. L. Skoupý), Čermák (52. Podlena), Lisner, Vait – Hájek – Sýkora (72. Sýkora). Trenér: Václav Eck.

 

Lišany – Tn. Rakovník B 1:0 (1:0)

Vstup do zápasu měli lepší hosté, kteří mohli jít po dvou minutách do vedení, když se k Taušovi dostala špatná malá domů, ale útočník Tatranu ležérně zakončil, když trefil vyběhnuvšího brankáře Z. Řepku. Chvilku na to střílel těsně vedle Makram. Gólem neskončila ani další šance či střely Čermáka s Hájkem. A tak udeřilo na druhé straně. Ve 12. min. utekl Roušavý od půlky až k rohovému praporku. Odtud pokračoval po brankové čáře, aby nakonec obstřelil Kabeleho – 1:0. Domácí zhruba po pětadvaceti minutách přežili tlak Tatranu a postupně se začali více osmělovat. Závěr patřil jim. Nejprve dostal míč za obranu Žalud, ale Kabeleho zachránila jeho pravá tyč. Za dvě minuty zahrávali Lišanští rohový kop. Na centrovaný míč si naskočil nejmenší hráč na hřišti Mutinský, jehož hlavička přes celou branku skončila na tyči. Od ní se míč odrazil k Pasekovi, jehož dorážku neskutečnou robinsonádou vyškrábl Kabele mimo své tyče.

Druhá část byla ve znamení tlaku hostů, kterým ale chybělo více klidu a přesnosti při finální fázi. A tak měli opět velkou šanci domácí, ale Paseka ze sedmi metrů těsně minul odkrytou branku. Pak se dostali ke slovu hosté. Nejprve dostal míč za obranu Sýkora, ale slabě zakončil. Chvilku na to se na vápně uvolnil Podlena. Vnikl do čtverce, ale nastřelil pouze vyběhnuvšího Z. Řepku. Domácí hráči bojovali na pokraji sil, ale nakonec díky této obětavosti vyválčili první tři body. I díky tomu, že hosté v závěru svůj tlak ve vyrovnání nepřetavili.

Jiří Jelínek: „Sázeli jsme na to, že se kluci budou chtít vytáhnout. Vždy skoro všichni prošli Tatranem, tudíž neměli o motivaci nouzi. Ve druhém poločasu bylo znát, že nám chybí po vystřídání kvalita, ale kluci díky bojovnosti a nasazení vydřeli důležité a historicky první vítězství, za což zaslouží velkou pochvalu a poděkování.“

Václav Eck: „Lišany vyhrály zaslouženě. Na jejich hráčích byla vidět velká touha uspět. Větší hlad po vítězství obětování se. Výkon některých našich hráčů odpovídal výsledku.“

Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, Haifler, Ledvinka (74. Krůta), Feher – Paseka (62. Karvai), L. Řepka, Medřický, Žalud – Mutinský (52. Šutera. 89. Hájek), Roušavý (92. D. Beneš). Trenér: Jiří Jelínek.

Tn. Rakovník B: Kabele – Zaspal (60. Podlena), V. Beneš, Jiřík, Přibyl – Makram, Vait (84. Vojtek), Čermák, L. Skoupý – Hájek – Tauš (57. Sýkora). Trenér: Václav Eck.