Smolná série skončila v Ostrově

 

FK Ostrov – Tatran Rakovník 1:3 (0:2)

V 8. kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu na hřiště nováčka soutěže, do Ostrova u Karlových Varů. Domácí byli před tímto duelem v horní polovině s 12 body. Tatran se naopak krčil na chvostu bez bodu, ale každá série jednou končí. 

Od prvních minut byli hosté aktivnější a vysoko napadli rozehrávku domácích, kteří se tak uchylovali k nakopávaným míčům, což byla voda na mlýn hostům. V 7. min. se na třiceti metrech od branky postavil k trestnému kopu Vrána. Jeho bombu levačkou brankář pouze vyrazil a dobíhající štírek Hudousek napálil míč pod břevno – 0:1. Za pět minut mohlo být ještě veseleji. Vrána vysunul P. Kučeru, který šel sám na brankáře. Udělal mu kličku, ale vracející se obránce ve skluzu vykopl míč z branky. Po čtvrthodině se hra srovnala. Domácí se snažili najít recept na defenzivu hostů. Ti naopak těžili z rychlých brejků. Ve 41. utekl po pravé straně Hudousek. Po brankové čáře vběhl do vápna. Zpětnou přihrávkou našel Vránu, jemuž stačilo nastavit placírku – 0:2. Hned za minutu mohlo být sníženo, ale Kabele parádním pádem pod nohy zlikvidoval tutovku domácích.

Po dvou minutách druhé části mohl Tatran uklidnit P. Kučera, který šel sám na brankáře, ale nedal. Domácí rozhodně neskládali zbraně. Odměnou jim bylo snížení v 77., kdy se prosadili po standardní situaci – 1:2. Gól jim vliv síly do žil a přišly dvě velké šance na vyrovnání, ale Kabele měl dva neskutečné zákroky, kterými své spoluhráče podržel. A jak to bývá, trest na sebe nenechal dlouho čekat. Kingsley Omovie stíhla zdánlivě ztracený míč, který by asi nezískal, když jej úplně zbytečně srazil domácí brankář rukama k zemi. Míč si na penaltu postavil zkušený Verner a nezaváhal, čímž ukončil sedmizápasovou sérii Tatranu bez bodu – 1:3.

Radek Polášek: „Věděli jsme, že musíme domácím zavírat střed hřiště a nedovolit jim nechat hrát středové hráče, což se povedlo. S nakopávanými míči jsme si poradili. Během zápasu jsme byli nebezpečnější a naše vítězství mohlo být i vyšší. Místo třetího gólu přišla zbytečná komplikace po inkasované brance, ale kluci zápas díky nasazení, bojovnosti, odhodlání a i fotbalové chytrosti zvládli a zaslouží poděkování a pochvalu.“

Tn. Rakovník: Kabele – Kutafin, Hradecký, Bredler, Černý – Hudousek (70. L. Dolák), Rothe (83. Makram), Verner, Kingsley Omovie (88. L. Skoupý) – P. Kučera, Vrána. Trenér: Radek Polášek.