Situace Tatranu je hodně složitá

Ohlédnutí za posledními třemi zápasy.

Olympie Březová – Tatran Rakovník 3:0 (0:0)

Ve 4. kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu Rakovník na hřiště Olympie Březová, která hrála v loňském roce skupinu A.

Prvních deset minut byli hosté herně lepším týmem, ale chyběla přesnější finální přihrávka. Po deseti minutách se hra srovnala a do první šance se dostali domácí. Vaněček pronikl do vápna. Zpětnou přihrávkou našel Peterku, jehož střelu bravurně zlikvidoval Švarc. Hosté odpověděli ve 25., kdy Kingsley Omovie uvolnil na vápně Nováka, jehož bombu vyrazil domácí brankář robinsonádou na roh. V poslední minutě první části přišlo zaváhání hostující defenzivy a po střetu Hradeckého s domácím hráčem byla nařízena penalta. Švarc ale bravurním zákrokem střelu Vaněčka vyrazil na roh.

Vstup do druhé části hostům nevyšel. Po minutě ještě Švarc zlikvidoval šanci Peterkovi, ale ve 48. už byl krátký na střelu po rohovém kopu, která prošla klubkem těl až k vzdálenější tyči – 1:0. Po inkasovaném gólu převzali otěže hosté, ale chyběl jim větší tlak do vápna. V 68. byl ve vápně stažen Kingsley Omovie, ale rozhodčí byl jiného názoru. V 81. zahrával Novák ze strany trestný kop. Na centrovaný míč si naskočil Černý, ale domácí brankář vyškrábl robinsonádou hlavičku zpod břevna na roh. Po něm přišel rychlý brejk domácích a Vaněček zvýšil – 2:0. V závěru zdecimovaní hosté inkasovali třetí branku po hlavičce Martince – 3:0.

Pavel Koutenský: „V prvním poločase nebyl náš výkon špatný. Bohužel jsme brzy po přestávce inkasovali laciný gól. V dalším průběhu nám chyběl větší tlak do vápna a větší snaha porvat se o vstřelení gólu. Během zápasu jsme měli až moc zbytečně jednoduchých ztrát míče při rozehrávce. Výsledek vypadá jednoznačně, ale průběh takový nebyl.“

Tn. Rakovník: Švarc – Černý, Vecka, Bredler, Vrána – Hradecký (85. L. Skoupý), Novák (85. Kutafin), Verner, Rothe, P. Kučera – Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský.

 

První gól všechno zlomil

Tatran Rakovník – FK Neratovice 0:3 (0:0)

V dalším kole divize B přivítali hráči Tatranu ambiciózní tým Neratovic, který se netají myšlenkami hrát na postup do ČFL. V domácí sestavě chyběl Hradecký, který se v den zápasu ženil.

Od prvních minut byla znát větší herní kvalita Neratovic, které hrály většinou na polovině domácích. Do dvaceti minut měly Neratovice dvě šance. Jednou zachránil Švarc a podruhé vykopl míč z brankové čáry Vrána. Tatran zahrozil ve 22., kdy P. Kučera z trestného kopu nastřelil tyč a Veckovu dorážku zablokoval obránce na roh. Díky štěstí nakonec Tatran uhrál do přestávky bezbrankový stav.

Na začátku druhé části byl herní projev domácích trochu lepší. Převaha Neratovic už nebyla taková. Klíčový moment přišel v 59. min., kdy hosté utekli po levé straně. Následoval centr přes celou šířku hřiště, který nikdo z domácích nebyl schopen odkopnout. Vrána neuhlídal Ďurindu, který byl na hrací ploše dvě minuty a prostřelil Švarce – 0:1. Hned z protiútoku posadil Černý přesný centr na hlavu Kingsley Omovieho, který těsně minul branku. V 71. přišla podobná akce hostů a Ďurinda hlavou překonal Švarce – 0:2. Chvilku na to dostal míč za obranu Kingsley Omovie, ale z osmi metrů přestřelil. Hřebíček do domácí rakve zaťal v 73., po zaváhání Černého přesnou ranou Brusch – 0:3.

Pavel Koutenský: „Zasloužené vítězství Neratovic, které hrály v pohybu a proměnily šance. V prvním poločase se nám soupeře podařilo udržet, ale ve druhém přišlo nedůsledné bránění v obranné činnosti, za což jsme byli potrestáni. Neratovice zatím byly nejlepším týmem, se kterým jsme se utkali.“

Tn. Rakovník: Švarc – Černý, Vecka, Bredler, Vrána – Hudousek (84. F. Skoupý), Novák (77. Kutafin), Verner, Rothe (88. L. Skoupý), P. Kučera – Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský.

 

Takhle se o body nebojuje

FK Brandýs – Tatran Rakovník 6:1 (3:1)

V 6. kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu na hřiště druhého týmu soutěže – FK Brandýs. V sestavě chyběl zraněný Petr Vecka, což ovlivnilo hru defenzivní čtveřice.

Vstup do zápasu měli hosté žalostný. Kdyby během dvaceti minut prohrávali 5:0, tak se nemohl nikdo divit. Jen zásluhou vynikajícího Kuta v brance tomu tak nebylo. Jediný gól domácích přišel již v 7. min., kdy zaváhal v souboji Bredler. Kovařík utekl. Předložil míč na desítku Šmejkalovi, kterému stačilo nastavit placírku a trefit prázdnou branku. Pak právě přišly chvilky Petra Kuta. Přesto tento veterán neudržel do přestávky skóre pouze s jedním gólem. Nejprve přišla klukovská ztráta míče na půlce a Folwarczny šel sám na Kuta, kterého obstřelil – 2:0. Blesk z čistého nebe přišel pro domácí ve 42., kdy Hudousek přetaženým centrem našel Kučeru, jehož hlavička skončila v síti – 2:1. Přesto hosté ještě do přestávky zaváhali, když si v poslední minutě nechali dát lacinou branku. Po centru zprava minul Černý na přední tyči míč a Šmejkal sám z malého vápna skóroval – 3:1.

Prvních třicet minut druhé části přineslo ze strany domácích odvar, čímž se hosté, kteří do druhé části přeskupili řady, dostali do hry. Ale většinou se hrálo mezi vápny. V 78. vykopával Kut od branky, což se mu nepovedlo. Míč získal Šmejkal a zkompletoval hattrick – 4:1. Tím jako kdyby na hosty padla deka a v posledních deseti minutách dostali po nedůrazu v osobních soubojích další dva laciné góly a odjeli s ostudou – 6:1.

Pavel Koutenský: „Takhle se o body nebojuje. Takové chyby nemůžou přijít ani v zápase žáků, natož v divizi. Myslím si, že domácí tak lacinou a snadnou výhru už v tomto ročníku nezaznamenají.“

Tn. Rakovník: Kut – Černý (64. L. Dolák), Verner, Bredler, Vrána – Hudousek, Kutafin, Rothe (46. Hradecký), Novák, P. Kučera (88. F. Skoupý) – Kingsley Omovie (83. L. Skoupý). Trenér: Pavel Koutenský.