Jedna minuta vzala veškeré úsilí

Tatran Rakovník – Sokol Libiš 1:2 (1:0)

V 7. kole divize B přivítal poslední Tatran předposlední Sokol Libiš. Na domácí lavičce se poprvé postavil jako hlavní trenér Radek Polášek a udělal několik změn v rozestavení. 

Od prvních minut se hrál důrazný fotbal plný osobních soubojů. Šancí bylo poskrovnu. Tu největší měli hosté, když Hradecký zahrál krátkou malou domů, ale Vaněk i s vyběhnuvším Kutem přehodil také branku. Domácí zahrozili dvěma náznaky. Černého dorážka těsně minula branku a střely Vrány a P. Kučery nebyly přesné. Štěstí se na domácí usmálo ve 44., kdy Verner zahrával rohový kop. Míč propadl až k zadní tyči, kde stál Kingsley Omovie a doklepl jej do sítě – 1:0.

Druhý poločas byl ve znamení větší aktivity hostů, kteří se snažili o vyrovnání. Domácí naopak těžili z rychlých brejků. Dvakrát chyběla jemnější kolmice od Rotheho, na které nedosáhli P. Kučera a Vrána. Oba by bývali šli sami na brankáře. Největší šanci měli domácí v 70., kdy Rothe vysunul P. Kučeru, jenž uvolnil Vránu, který byl sám na penaltě, ale pravou nohou přestřelil. Trest přišel během minuty v 73. a 74., kdy hosté podnikli dva brejky a otočili vývoj zápasu – 1:2. V závěru se domácí snažili o nakopávané míče, ale do jejich hry se dostala nervozita a nepřesnost, což zapříčinilo, že žádné šance nepřišly.

Radek Polášek: „Fotbal bývá někdy nespravedlivý. Dnes jsme byli konkurenceschopní, ale chyběla nám klidnější finální a předfinální fáze. Klidně jsme mohli vyhrát 3:0, ale nedali jsme a během jedné minuty přišli o body. Takový je někdy fotbal. Všichni ale zápas odmakali naplno a zaslouží pochvalu. Děláme restart týmu. Zařazujeme mladé kluky, kteří potřebují čas. Ale dnešní zápas ukázal, že jdeme správnou cestou. Jen to bude běh na delší trať. Nic ale nevzdáváme a budeme pracovat dál.“

Tn. Rakovník: Kut – Kutafin, Hradecký, Bredler, Černý – L. Dolák (80. Hudousek), Verner, Rothe (88. V. Beneš), Kingsley Omovie – P. Kučera, Vrána. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4639217