Stále stejná písnička

Tatran Rakovník – FC Chomutov 0:1 (0:0)

Třetí kolo divize předehráli fotbalisté Tatranu již ve středu. Soupeřem jim byl tým Chomutova, který před čtrnácti dny vyřadili z Mol Cupu po výhře 2:1. Tentokrát bylo vše jinak. Ale vůbec nemuselo. Stačilo by jen dávat góly a nedělat hloupé chyby. 

Prvních dvacet minut patřilo hostů, kteří si vytvořili dvě vyložené šance. Jednou nastřelili tyč a podruhé z bezprostřední blízkosti přestřelili branku. Domácí se pomalu dostávali do hry. Jejich pojetí bylo ospalé. Po dvaceti minutách se začalo vše měnit. Hra srovnala a udeřit mohlo na druhé straně. Hudouskův centr si chomutovský obránce srazil pouze na tyč.

Začátek druhé části patřil domácím. Ti si během deseti minut vytvořili tři vyložené šance. První dvě měl Kingsley Omovie, který nejprve šel sám na Švejdu a nastřelil pouze jeho tělo. Poté se k němu odrazil Švejdou vyražený míč, ale domácí kanonýr pálil opět do chomutovského brankáře. Do další šance se po krásné uličce Nováka dostal Hradecký, ale byl sám před Švejdou, ale opět pálil jen do vyběhnuvšího brankáře. Hrálo se na polovině hostů, ale gólově to znát nebylo. Chomutov se dostal k ohrožení Kuta v 75. kdy si narazil Boček se Svobodou Byl sám před Kutem, ale ten včasným vyběhnutím šanci zlikvidoval. Klíčový okamžik přišel v 86., kdy hosté poslali před branku přetažený centr. Kut jej chtěl jednou rukou vyboxovat, ale míč minul. Ten následně trefil nohu nic netušícího Bočka a dokutálel se do branky – 0:1.

Pavel Koutenský: „Co k tomu říct. Je to stále stejná písnička. Bez vstřelených gólů vyhrávat nebudeme. Když už jsme nedali, tak jsme si měli závěr pohlídat. Neinkasovat a rozdat si to na penalty.“

Tn. Rakovník: Kut – Černý, Bredler, Vecka (87. L. Skoupý), Vrána – Hradecký, Verner, Novák, P. Kučera (80. Kutafin) – Kingsley Omovie, Hudousek. Trenér: Pavel Koutenský. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4570798