Rozhodly trestné kopy

SKR B – Tn. Rakovník B 2:0 (2:0)

V 1. kole I. B třídy zavítala rezerva Tatranu na hřiště béčka SKR. 

Úvodních deset minut bylo ve znamení tlaku domácích, ale skóre se nezměnilo. Zhruba po čtvrthodině se hra opticky srovnala a hrálo se mezi oběma vápny. Dravější a důraznější v osobních soubojích ale byli domácí. Ve 24. přišlo zaváhání L. Šiky při odehrání míče. Následoval faul a trestný kop. K míči se postavil Kýzl a prostřelil „hladovou“ zeď hostů – 1:0. Za pár okamžiků přišel sporný moment zápasů. J. Beneš vnikl do vápna, kde jej Nováček šlapákem zastavil. Sudí Boček už si dával píšťalku do úst, ale zaváhal, aby následně pískl, ale ukázal pouze na rohový kop. Pět minut před přestávkou přišel faul hostů zhruba na pětadvaceti metrech od branky. Kýzl rozehrál nepřímý kop tím, že posunul míč Spalovi, který přízemní střelou překvapil Kabeleho – 2:0.

Druhá část přinesla zajímavý fotbal. Hosté se snažili o vstřelení kontaktního gólu, čímž otvírali v obraně okénka, která domácí využívali k rychlým brejkům. Jejich koncovka ale nebyla nejlepší. Nejblíže byl M. Krupička, ale jeho bomba jen orazítkovala tyč. Dvakrát bravurně zasáhl Kabele a dvakrát na brankové čáře velmi dobře hrající J. Beneš. V závěru se hosté dostali do dvou šancí, ale střele Vrány chybělo více razance a Jiřík při snaze obhodit Šímu ztroskotal na rakovnickém brankáři.

Zdeněk Weis: „S týmem jsem absolvoval tři seznamovací tréninky, ale nechtěl jsem být na zápase jako divák. Kluci v prvním poločasu zahráli velmi dobře kombinačně. Chtěli jsme hrát rychle, důrazně a po lajnách, což se povedlo a tímto jsme Tatran přehrávali. Nakonec jsme vstřelili dva krásné gól po trestných kopech. Po přestávce jsme mohli svoje vedení i navýšit, což byla škoda, že se nestalo. Tatran jsme nakonec nepustili do vážnější šance. Na I. B třídu to bylo velice slušné utkání.“

Václav Eck: „Soupeři musím pogratulovat k vítězství. My jsme prospali první poločas, kdy jsme doplatili na to, že jsme prohrávali osobní souboje. Domácí byli agresivnější a tím si vytvořili převahu. Bohužel oba góly padly po situacích, které vůbec nastat nemusely. Po přestávce už byl náš výkon lepší. Z výsledku nedělám vědu. Jsme na nějaké cestě a mladí hráči musí dostat pod kůži dospělý fotbal, který je jiný, než dorostenecký. Takových zápasů potřebujeme víc. Nechci se vymlouvat na nějaké situace na hřišti. O tom jsme věděli a měli jsme být připraveni. V prvním poločasu jsme se ale více věnovali rozhodčímu, než sami sobě. To když jsme po přestávce odstranili, tak byl náš výkon úplně jiný. Derby se hrají tzv. na krev a to my jsme v prvním poločasu nezvládli, což rozhodlo.“

SKR B: P. Šíma – Mates, Kýzl (88. J. Hamouz), J. Krupička, Titlbach – R. Hamouz, Jirásek (32. M. Tvrz), Gregor, Spal (78. Žihla), Nováček (85. Plaček) – M. Krupička. Trenér: Zdeněk Weis.

Tn. Rakovník B: Kabele – J. Beneš, L. Šika, Hájek, Jiřík – M. Kučera (82. O. Vávra), Čermák, Vait, Tauš – Vrána, L. Skoupý. Trenér: Václav Eck. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4577657