Opět rozhodly zbytečné chyby

Baník Souš – Tatran Rakovník 3:2 (1:1)

Ve 2. kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu Rakovník bojovat o body na horkou půdu Baníku Souš. V sestavě chyběli zkušení Vecka a P. Kučera. V sestavě proto pomohl kapitán béčka Michal Čermák. 

Prvních patnáct minut bylo ve znamení tlaku domácích fotbalistů. Hosté se nemohli dostat do tempa. Navíc ztráceli lehké míče a obrana byla pod tlakem. Trest za pasivitu přišel po osmi minutách, kdy se dostal za obranu Vávra. Středem hřiště šel sám na Kabeleho, kterému nedal šanci – 1:0. Tatran se po čtvrthodině pomalu vrátil do hry a odměnou bylo šťastné vyrovnání. Kingsley Omovie utekl chybující obraně. Nastřelil vyběhnuvšího brankáře, od kterého se míč odrazil do vracejícího se obránce a skončil v síti – 1:1. Od tohoto okamžiku se začal hrát vyrovnaný fotbal. Domácí v samém závěru poločasu vstřelili gól, ale nebyl pro ofsajd uznán.

Druhá část začala vyrovnaně. Po sedmi minutách parádně vystřelil z trestného kopu Vrána, ale domácí brankář vyškrábl míč na roh. Slabší chvilku si hosté vybrali mezi 64. – 66. minutou, které rozhodly o utkání. Domácí vstřelili dva góly z brejků, když šel Dolejší dvakrát sám na Kabeleho. Jednou mu udělal dlouhou kličku a zakončil do prázdné branky a podruhé jej přeloboval – 3:1. Oba góly ale přišly po chybách v rozehrávce hostů, kteří mohli jít do přečíslení. Přišla však nepřesná přihrávka. Následovaly brejky do otevřené obrany a góly. Hosté ale nesložili zbraně. V 76. opět prokázal výbornou formu Kingsley Omovie, který využil chyby obrany a prostřelil brankáře – 3:2. Závěr mohl přinést tři góly. Nejprve se po levé straně do vápna protáhl Vrána, ale nastřelil jen vyběhnuvšího brankáře. Za dvě minuty šel sám na Kabeleho Nobst, ale brankáře Tatranu bravurně zasáhl. V poslední minutě přeběhl z pozice levého beka do šance Černý, ale zvednutý praporek naděje zastavil.

Pavel Koutenský: „Domácím jsme byli vyrovnaným soupeřem. Po těžkém úterním utkání s Vltavínem jsme vydrželi v oslabené sestavě i fyzicky a v závěru jsme měli i více sil, ale škoda šance Adama Vrány. O osudu rozhodly dva zbytečné slepené góly po hodině hry. Kluci sice nic nezabalili, ale vyrovnat už se nepodařilo, což je škoda, protože alespoň bodík jsme si zasloužili. Musíme zapracovat na defenzivě, abychom nedostávali tolik gólů.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý, Verner, Bredler, Vrána – Hudousek, Čermák (75. Zaspal), Novák, Kutafin, Hradecký – Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský.