Tatran nakonec divizi zachránil

Tatran Rakovník – SK Hrobce 3:0 (1:0)

V posledním kole divize přivítali fotbalisté Tatranu již sestupující Hrobce. Domácí byli před tímto duelem na sestupové příčce a záchranu neměli ve svých rukách. Podmínkou bylo tříbodové vítězství s Hrobcemi. Česká Lípa, která hrála v Ostré, mohla udělat pouze bod a Louny, které doma hostily pražský Meteor, mohly získat maximálně dva body, aby se Tatran zachránil. Málokdo čekal, že by takováto rovnice mohla vyjít. Louny nakonec doma překvapivě podlehly Meteoru (0:3), a byť Česká Lípa vedla v Ostré 1:0, tak nakonec 2:1 prohrála, což znamenalo záchranu pro Tatran.

První dvacet minut přineslo vyrovnaný fotbal. Na domácích byla znát nervozita, že musí tento duel zvládnout. Pomyslný klid přinesl gól Kingsley Omovieho, který utekl a prostřelil vyběhnuvšího Sailera – 1:0. Hosté ale nesložili zbraně a Kut musel předvést dva těžké zákroky.

Vstup do druhé části se domácím povedl. Kingsley Omovie vynikl do vápna, kde si píchnul míč před pod nohy padajícím brankářem Sailerem, který domácího útočníka srazil a Verner při penaltě zachoval klidnou hlavu a poslal míč do šibenice – 2:0. Hosté se snažili o snížení, ale při dvou rychlých brejcích jim chyběly centimetry. Poslední slovo měli domácí v 74., kdy Novák zahrával trestný kop ze strany. Kingsley Omovie předskočil brankáře Sailera a hlavou dal výsledku konečnou podobu a zároveň jistotu záchrany divize – 3:0. Perličkou bylo, že padesátiletý Petr Kut vychytal devátou nulu v tomto ročníku.

Pavel Koutenský: „Dnes byla v naší hře znát nervozita. Během druhé poloviny jara jsme měli tři mečboly, kdy jsme mohli o naší záchraně rozhodnout, ale ani jeden jsme nevyužili. Po deseti podzimních bodech je nakonec záchrana trochu zázrakem, ale nahrálo nám, že ostatní týmy na jaře tolik nebodovaly a my jsme se mohli dotáhnout. Nakonec jsme jistotu divize museli potvrdit až v posledním kole. Byly to pořádné nervy, ale jsem rád, že to vyšlo. Klukům hlavně za jarní část moc děkuji.“

Tn. Rakovník: Kut – Vrána, Vecka (30. Kutafin), Bredler, Černý (12. Výborný) – Novák, Hynek, Verner, Hradecký – Kingsley Omovie, D. Červený (74. Gögh). Trenér: Pavel Koutenský.  

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4403460