Další střípek do mozaiky záchrany

Tatran Rakovník – SK Úvaly 3:0 (2:0)

Ve 28. kole divize hostili fotbalisté Tatranu tým z Úval, a pokud chtěli i nadále živit naději na záchranu soutěže, tak museli vyhrát za tři body. 

Vstup do zápasu měli domácí parádní. Již ve třetí minutě utekl po levé straně P. Kučera, ale nastřelil pouze brankáře. Za dvě minuty zahrával Novák rohový kop. Po závaru před brankou sklepl Bredler hlavou míč proti noze Vernerovi, který jako správný kapitán nezaváhal – 1:0. Tatran byl i dalších minutách aktivnější. V 15. si zpracoval P. Kučera míč ve vápně. Zákrok obránce přišel pozdě – penalta. Kapitán Verner unesl tíhu okamžiku a střelou do šibenice zvýšil – 2:0. Hosté se probudili zhruba po půlhodině a hned se dostali do šance. Kut ale robinsonádou vyškrábl střelu Vrabce na roh. Za pět minut to byl opět domácí brankář, který včasným výběhem zlikvidoval šanci hostů. V závěru mohl Tatran zvýšit, ale P. Kučera jen o kousek nedosáhl na Dolákův střílený centr.

Druhý poločas přinesl tuhý boj a řadu tvrdších zákroků na obou stranách. Emoce trochu pracovaly, ale nic se nevymykalo z důležitosti duelu. Hrálo se vesměs mezi oběma vápny. Rozhodující okamžik přišel v 73., kdy Novák vybojoval před vápnem míč. Posunul jen na Hradeckého, který si narazil s Dolákem. Vnikl do vápna a parádně poslal míč kolem vyběhnuvšího brankáře do šibenice – 3:0. Závěrečné minuty byly o tom, aby domácí tým ubránil osmou nulu pro svoji brankářskou legendu Petra Kuta, který tak dostal k pátečním padesátým narozeninám ten nejlepší dárek.

Pavel Koutenský: „Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, ale kluci jej zvládli skvěle. Hodně nám pomohl povedený vstup do zápasu, kdy jsme se po dvou vstřelených brankách uklidnili. Dnes jsme dokázali být důrazní v osobních soubojích, a to rozhodlo. Nic ale není hotovo. Nyní nás čeká sedmé finálové utkání Stanley Cupu v České Lípě, na což se musíme připravit fyzicky i psychicky. Dnes jsme přidali další dílek do mozaiky záchrany.“

Tn. Rakovník: Kut – Ibraimi, Vecka, Bredler, Černý – Novák (77. D. Červený), Verner, Hynek (86. Kutafin), P. Kučera – Hradecký (77. Kingsley Omovie), Dolák. Trenér: Pavel Koutenský.  

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4369559