Béčko si hladce poradilo s Lužnou

Tn. Rakovník B – Sp. Lužná 3:0 (1:0)

Od úvodního hvizdu se domácí usadili na polovině soupeře, ale nebylo pro ně lehké najít skulinu v obranném valu. Když už se to podařilo, tak buď byla koncovka nepřesná, nebo v brance stál bezchybný Procházka. V 19. se přeci jen domácím podařilo po rychlé akci rozložit obranu Lužné. J. Konopásek krásným centrem našel M. Kučeru, který bez přípravy prostřelil přesunujícího se Procházku – 1:0. Poklidné utkání narušila 42. min., kdy Drenko za zády rozhodčího nakopl Weise, ale vše viděl pomezní sudí a Drenko musel předčasně pod sprchy.Druhá část začala dvěma slibnými protiútoky Lužné, ale bez zakončení. Pak převzali otěže domácí. Rozhodnutí přišlo během dvou minut. V 66. tvrdě z vápna vypálil M. Kučera. Procházka bravurně míč vyrazil, ale jen před Jiříka, který měl snadnou úlohu zakončit – 2:0. Za dvě minuty utekl po levé straně Čermák. Předložil míč Jiříkovi, který mazácky obstřelil vyběhnuvšího Procházku – 3:0. V dalším průběhu mohli domácí vedení navýšit, ale M. Kučera, J. Beneš nebo Jiřík svoje šance neproměnili.

Zdeněk Weis: „Bylo znát, že to je poslední zápas sezóny. Soupeř nás k moc velké aktivitě nedonutil, a proto naše hra byla místy ospalá. Přesto jsme dali tři krásné góly a další mohli přidat. Zápas měli kluci ve své režii a zaslouženě vyhráli.“

Tomáš Pavlíček: „Domácí byli fotbalovější. My chtěli vsadit na naše zbraně, což byla pozorná obrana a rychlý protiútok. V první části jsme ale inkasovali v pasáži, kdy jsme byli pod tlakem. Následně rozhodlo nesmyslné vyloučení a my museli do deseti. Ve druhé části jsme potom inkasovali dva rychlé góly, což rozhodlo. Ve finále ale musím kluky pochválit, protože – byť hráli o deseti, je výsledek ještě solidní a zaslouží pochvalu za bojovnost.“

Tn. Rakovník B: Kabele – Tauš (62. J. Beneš), L. Šika, Hájek, J. Konopásek – Mašek (55. Zaspal), Weis, Čermák, Pšenička (46. F. Skoupý) – Jiřík, M. Kučera. Trenér: Zdeněk Weis.

Lužná: Procházka – J. Staněk, Kopernický, Dolhý, J. Špička – Kolínský, S. Fronk, A. Špička, Drenko – Šnajdr, Robert Grill. Trenér: Tomáš Pavlíček. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4403389