Ztracený jeden záchranářský bod

Baník Souš – Tatran Rakovník 2:2 (1:1) pk 1:3

V dalším kole divize B odjeli fotbalisté Tatrranu bojovat o záchranářské body na horkou půdu do Souše. Trenér Pavel Koutenský opět zamíchal sestavou a po nepovedeném domácím duelu s Meteorem vrátil do sestavy Vernera a po zranění se tam dostal i Vrána, který nakonec byl klíčovým mužem zápasu. 

Neuběhly ani dvě minuty, když Vecka poslal dlouhý míč na Vránu, který využil zaváhání obránce a parádně obstřelil ze strany Bohatu – 0:1. domácí ale nesložili zbraně a vytvořili se několik ošemetných situací před Kutovou brankou. Některé přišly i po pochybách hráčů Tatranu v rozehrávce nebo jejich nedůrazu. Ve 31. utekl po pravé straně Hradecký. Přihrávkou přes celou branku našel úplně volného P. Kučeru, který ale nastřelil pouze nohu obránce stojícího na brankové čáře. Trest pro hosty přišel v nastavení první části, kdy Bredler po rohu neuhlídal Dolejšího, který hlavičkou poslal míč do sítě a mužstva do kabin – 1:1.

Druhý poločas přinesl zajímavý fotbal, k čemuž přispěla obě mužstva. Tatranu vrátil vedení opět Vrána, který zahrával trestný kop. Zeď tečovala míč a Bohata byl bezmocný – 1:2. V dalším průběhu mohli hosté zvýšit. Vild hlavou po rohu Vrány jen těsně přestřelil. Kučera byl sám před Bohatou, ale těsně minul. Za chvilku to byl opět Kučera, ale tentokrát nastřelil pouze Bohatu. Gólem neskončila ani šance Hynka. Ve druhé minutě nastavení vyvezl Vrána míč až na polovinu soupeře, kde o něj přišel. Následoval rychlý brejk a přesné zakončení Zápotockého – 2:2.

O vítězi tak musely rozhodnout penalty. Z domácí čtveřice dva hráči nastřelili tyč. Jednou byl úspěšný Kut a jednou byl proti penaltě bezmocný. V dresu hostů Verner hned první nedal, ale poté byli Gögh, Vrána i Hradecký úspěšní a Tatran si odvezl dva body.

Pavel Koutenský: „Díky zbytečným individuálním chybám jsme ztratili jeden důležitý bod. Sportovně ale musím přiznat, že jsme nebyli lepším týmem a remíza je spravedlivá. Jindy bychom byli za dva body ze Souše spokojeni, ale vzhledem k průběhu, kdy potřebujeme každý bod a ztratíme zápas v nastavení obou poločasů, tak musím být zklamaný. Mrzet nás mohou i velké šance za stavu 0:1 nebo 1:2, kdy jsme mohli zápas rozhodnout. Ještě štěstí, že jsme zvládli penalty, ale my jsme dnes potřebovali tříbodové vítězství.“

Tn. Rakovník: Kut – Vrána, Vecka (58. D. Červený), Bredler, Vild (86. Ibraimi) – Hradecký, Verner, Hynek, Novák, P. Kučera – Kingsley Omovie (76. Gögh). Trenér: Pavel Koutenský. -tělo-