Zápas rozhodla nepohlídaná standardka

Tatran Rakovník – Motorlet Praha 0:1 (0:0)

V dalším kole divize přivítali fotbalisté Tatranu pražský Motorlet, který měl před tímto zápasem pouze dva body na první místo a jeho hru diriguje zkušený Jan Rajnoch. Domácí lodivod Pavel Koutenský naopak postrádal Petra Kučeru, Dana Vilda a Davida Červeného. 

Od prvních minut se domácí snažili překonat dobře organizovanou obranu soupeře. Dařilo se hlavně díky křídelní hře a ostrým centrům ze stran, ale štěstí ve vápně nebylo takové, aby z toho byl gól. Nejblíže měl Kingsley Omovie, který hlavičkoval po centru Hynka nad branku. Hosté zahrozili pouze střelou z trestného kopu, která skončila mimo branku.

Vstup do druhé části měli lepší domácí. Hynek se dostal až před brankáře, ale nastřelil pouze jeho tělo. Míč se odrazil k Dolákovi, který ale z šesti metrů přestřelil. Klíčový okamžik přišel v 52., kdy hosté zahrávali rohový kop, který Černý odvrátil, ale znovu jen na roh. Na centrovaný míč si naskočil Rajnoch, před kterým se sehnul Hynek a bývalý reprezentant hlavou rozhodl o výsledku – 0:1. V dalších minutách měli domácí sice tlak, ale pouze platonický. Jediná šance přišla v 72., kdy se protáhl po spolupráci s Hynkem až před brankáře Novák, ale na poslední chvíli byla jeho střela zblokována na roh. V závěru se domácí sice tlačili za vyrovnáním, ale hra domácích končila před vápnem hostů.

Pavel Koutenský: „Před zápasem jsme se zaměřovali na standardní situace soupeře a je to stejné, jako minulý týden v Souši. Máme ve vápně početní převahu dvou až tří hráčů a přesto inkasujeme. Přitom dokážeme třetí tým soupeře ubránit, nepustit do šance, ale jelikož neproměníme ty své a dostaneme hloupý gól, tak prohráváme. Ve druhém poločasu nám navíc chyběla aktivita z křídelních prostor, kterou jsme měli do přestávky.“

Tn. Rakovník: Kut – Černý (69. Ibraimi), Vecka, Bredler, Vrána – Hradecký (85. Kokarau), Verner, Hynek, Novák (70. Gögh), Dolák – Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský. -tělo-

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4335226