Vláďa Hradecký zařídil důležité tři body

FC Chomutov – Tatran Rakovník 1:2 (0:0)

V sobotu dopoledne odjeli fotbalisté Tatranu bojovat o důležité záchranářské body na krásný stadion i trávník FC Chomutov, jehož dres obléká bývalý reprezentant Patrik Gedeon, jenž stále s přehledem režíruje hru domácího celku. 

Prvních deset minut přineslo nezáživný a opatrný fotbal. S přibývajícím časem se začali více a více osmělovat hosté, kteří se v 16. dostali do první šance. Hradecký sklepl do běhu Novákovi, který se dostal za obránce, ale sám před brankářem Zaťkem netrefil branku. O chvilku později se po brankové čáře protáhl do vápna Kingsley Omovie. Vrátil míč proti noze Hradeckému, který také mířil vedle. Největší šanci si hosté vypracovali ve 34., kdy Hradecký s Hynkem uvolnili Vernera, který ale pouze nastřelil přesunujícího se Zaťka. Tři minuty před koncem utekl po levé straně Vrána. Na jeho střílený centr si naběhl Kingsley Omovie, ale jen neskutečný reflex Zaťka zabránil míči v cestě do sítě.

Druhá část začala vyloženou šancí Kubíka, který ale po dlouhém autu hlavičkoval z pěti metrů nad branku. V 51. se hosté dočkali. Vránův přetažený centr vrátil před branku Novák. Kingsley Omovie vyhrál hlavičkový souboj. Sklepl míč pro Hradeckého, který se otočil a levačkou trefil přesně pravý dolní roh branky – 0:1. Hned za minutu mohlo být ještě veseleji. Hradecký utekl společně s Kinglsey Omoviem, kterého vysunul, ale „Omí“ ze sedmi metrů trefil pouze boční síť. Tím se hra změnila. Domácí se začali více tlačit do útoku. Naopak hosté neudrželi na útočné polovině míč. Bombu Gedeona bravurně vyrazil Kut. Hostující veterán v brance zneškodnil také včasným pádem pod nohy velkou šanci Bočkovi. V 76. ale přišel trest, kdy Svoboda po kličce Kutovi zakončil do prázdné branky – 1:1. Klíčový okamžik přišel v poslední minutě, kdy Gögh posunul míč na pravou stranu. Ibraimi přesným centrem našel Hradeckého, jehož hlavička skončila s pomocí tyče v síti – 1:2.

Pavel Koutenský: „O osudu zápasu už mělo být rozhodnuto do přestávky, kdy jsme měli čtyři velmi dobré šance, z toho dvě vyložené. Po vedoucím gólu jsme svůj náskok z další tutovky nenavýšili a obraz hry se změnil. Neudrželi jsme míč. Byli jsme zbytečně zbrklí, což soupeř využil a převzal iniciativu. V závěru se na naši stranu přiklonilo štěstí. Pro nás to jsou velice důležité tři body, ale naše jarní mise tím nekončí. Ještě nás čekají tři velice těžké zápasy, na které se musíme co nejlépe připravit.“

Tn. Rakovník: Kut – Ibraimi, Vecka (55. Gögh), Bredler, Vrána – Novák (60. Dolák), Verner, Hynek, Kučera (87. Kokarau) – Kingsley Omovie, Hradecký. Trenér: Pavel Koutenský. -tělo- 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4352407