Trpělivost góly přinesla

Tn. Rakovník B – Jedomělice 2:0 (0:0)

V neděli bylo na programu další utkání I. B třídy, ve kterém rezerva Tatranu přivítala Sokol Jedomělice, který vloni ještě hrával I. A třídu. 

Od úvodního hvizdu byli domácí pohyblivějším týmem a měli územní převahu. Vyložená šance ale nepřicházela. Přesto ke gólu bylo blízko, ale střelu Kutafina vyškrábl Pospíšil na roh. Několik závarů před hostující brankou domácí nedokázali přetavit ve vedoucí gól. V závěru poločasu tvrdě vypálil Kokarev. Pospíšil míč pouze vyrazil před sebe, ale nikdo z domácích nedobíhal.

Druhá část měla stejný průběh. Rezerva Tatranu se snažila o vstřelení gólu, ovšem do první vyložené šance se dostali hosté. Zahradník utekl po levé straně. Kabele bravurně křížnou střelu vyrazil a před dobíhajícím Mrštinou obětavě na dvakrát zasáhl vracející se Černý, který spoluhráče zachránil od inkasování. Tatran se dočkal v 71., kdy se do vápna protáhl Čermák. Byl podražen a Tauš z následné penalty protrhl střeleckou smůlu týmu – 1:0. V dalším průběhu chtěli domácí zvýšit, ale povedlo se jim to až čtyři minuty před koncem, kdy na půlce uklouzl stoper. Míče se zmocnil Filip Skoupý. Utekl a mazácky obstřelil Pospíšila – 2:0. V závěru se na hřiště dostali i dva dlouhodobí marodi Emil Pšenička a Honza Konopásek.

Zdeněk Weis: „Po celý zápas jsme byli fotbalovějším týmem, ale naše úsilí srážela nepřesná finální přihrávka, špatná koncovka a větší důraz v pokutovém území soupeře. Po přestávce jsme se prvním gólem uklidnili a naše vítězství je zasloužené.“

Tn. Rakovník B: Kabele – Jiřík, Hájek, L. Šika, Černý – Čermák, Kutafin, Weis, Kokarev (88. J. Konopásek) – L. Skoupý (55. F. Skoupý), Tauš (86. Pšenička). Trenér: Zdeněk Weis. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4237764