Studený vítr ovlivnil výkony týmů

Slavoj Žatec – Tatran Rakovník 0:4 (0:2)

K dalšímu přípravnému utkání odjeli divizní fotbalisté Tatranu na umělou trávu Slavoje Žatec, který hraje krajský přebor Ústeckého kraje.

Začátek prvního poločasu přinesl mnoho nepřesností z obou stran. Hosté si zvykali na hřiště menších rozměrů a navíc jejich snažení do ofenzivy hatily nepřesnosti, nepříjemný studený vítr. Přesto se do první šance dostal Vrána, ale Švarce neprostřelil. Hrálo se většinou mezi oběma vápny. Nebezpečnější byli hosté, ale chybělo přesnější zakončení. Na gól se čekalo půlhodiny. D. Červený vypálil za vápnem. Míč před Švarcem nepříjemně skočil. Domácí brankář jej pouze vyrazil a dobíhající Dolák měl snadnou úlohu – 0:1. Za sedm minut přišla povedená akce Tatranu na pravé straně. Dolák vybojoval míč. Posunul jej na Hynka, který odcentroval. Kučera šel neohroženě do souboje, aby se míč odrazil k D. Červenému, jenž jej špičkou kopačky poslal přesně k tyči – 0:2.

Ve druhém poločasu byla hra hostů ovlivněna několika střídáními. Přišly chyby v rozehrávce. Pozdní dostupování hráčů a domácí se dostali do několika šancí, ale netrefovali branku a když ano, tak v ní stál pozorný Hnízdil, který zlikvidoval dvě velké šance bývalého hráče Tatranu Petra Klince. A tak opět zafungovalo otřepané nedáš – dostaneš. Kingsley Omovie vybojoval před vápnem soupeře míč. Posunul jej na Kučeru, který prošel až k brankové čáře. Přesným centrem našel hlavu samostatně nabíhajícího Vrány, který z bezprostřední blízkosti zakončil – 0:3. Deset minut před koncem mohl, po krásném průniku Vrány, zakončit Kingsley Omovie, ale netrefil prázdnou branku. Poslední slovo tak měl minutu před koncem Dolák, který po Vránově vysunutí utekl. Prvním pokusem ještě nastřelil brankáře, ale míč se k němu odrazil zpět a prázdnou branku už šikovný mladík trefil – 0:4.

Pavel Koutenský: V prvním poločasu jsme včas dostupovali hráče a nedovolili domácím, aby se dostávali do šancí. Ve druhém už jsme tak důslední nebyli a hned se to projevilo. Těší mě čisté konto, ale šancí měl domácí na můj vkus až moc. Naše hra byla po přestávce jako na houpačce. Když jsme dali míč na zem a hráli z jednoho, dvou doteků, tak přišly pohledné akce. Když jsme jej drželi dlouho u nohy, tak následovaly ztráty, což byla škoda.“

Tn. Rakovník: Kut (46. Hnízdil) – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vrána – Verner – Dolák, Hynek, Novák, Kučera – D. Červený. Hokejově střídali: Černý, Kokarau, Pidrman, Kutafin a Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský. -tělo-

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4121664