Vyrovnaný zápas rozhodla lepší koncovka

Tatran Rakovník B – SK Toužim 2:6 (0:2)

V sobotu sehrál kombinovaný tým béčka a staršího dorostu Tatranu první přípravný zápas, ve kterém změřil síly s účastníkem KP Karlovarského kraje – SK Toužim. Byl to souboj zkušenosti s mládím, což nakonec rozhodlo.

Od úvodního hvizdu se hrál vyrovnaný fotbal. Domácí mladíci se dobře pohybovali a kombinovali, ale hosté byli důraznější v osobních soubojích, po čemž vstřelili také první dva góly – 0:2. Domácí mohli snížit, ale šance Maška nebo L. Skoupého v síti neskončily.

Druhý poločas přinesl podobný obrázek. Mladíci hráli na oko pohledný fotbal, ale také zbytečně chybovali a soupeř nemilosrdně trestal. Klíč přišel v 56., kdy šel sám na brankáře Černý. Nastřelil pouze jeho tělo a hned z brejku domácí inkasovali potřetí a za dvě minuty po dalším nedůrazu počtvrté – 0:4. Snížení přišlo po faulu brankáře na L. Skoupého a Hájek se z penalty nemýlil – 1:4. Chvilku na to měl šanci Mašek, ale brankář bravurně zasáhl a následně Černý ve skluzu o pár centimetrů nedosáhl na střílený centr F. Skoupého, a tak přišel opět trest v podobě dvou laciných gólů – 1:6. Poslední slovo měli domácí, kdy F. Skoupý našel ve vápně volného Hájka, který obstřelil brankáře – 2:6.

Zdeněk Weis: „Po herní stránce jsme předvedli velice dobrý výkon, ale vaz nám srazily hrubé chyby, které soupeř tvrdě trestal a potom naše koncovka. Kdyby zápas skončil 8:8, tak se nemohl nikdo divit. Pro naše šikovné mladíky to byla ale velká zkušenost.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Vojtek, Jiřík, Hájek, L. Šika – Mašek, Kokšal, Lisner, Černý – F. Skoupý, L. Skoupý. Hokejově střídali: J. Beneš a Zaspal. Trenéři: Zdeněk Weis a Václav Eck. -tělo-

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4108520